Şimdi Ara

E-Devlet Askerlik Sorgulama Nerede ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bulamadım



  • Arkadaşım askerlik sorgulama işlemlerini bu linklerden öğrenebilirsin.

    askerlik sorgulama
    Asker Haberleri
    Tecil Sorgulama




  • detaylı açıklamış.

    https://www.askerlikrehberi.com/

    Askerlik sorgulama özellikle askeri yeni gidip birliklerine teslim olmayı düşünen gençler için oldukça önemli bir meseledir. Bilindiği üzere 1111 sayılı askerlik kanunu göre 20 yaşından gün olmuş olan her Türk genci eğer ekstra mazeretler veya belgelendirilmesi gereken izin durumları söz konusu değilse askere gitmektedir. Askerliğin celp dönemlerinden sınıflarına her türlü hususun ayrıntılarına kadar belirlendiği kanun gereği günümüzde dört farklı celp döneminde askere gidilmektedir. Her yılın Şubat, Mayıs, Ağustos ve kasım aylarında yeni askerler için celp tarihleri belirlenmekte ve böylece vatani vazife başlamaktadır. Bu dönemdeki en büyük heyecan ise nerede ve hangi sınıfta askerlik yapılacağı konusudur.
    Askerlik Sorgulama Nasıl Yapılmaktadır?
    Geçmişte çok farklı yöntemlerle askerlik sorgulama işlemi yapılırken günümüzde teknolojik gelişmeler neticesinde internet üstünden askere yeni katılacak olan yükümlüler askerlik bölgelerini ve sınıflarını öğrenebilmektedirler. Bunun için yapılması gereken işlem oldukça basittir. Devlet tarafından internet platformunda temsil edilen E Devlet sistemine giriş yaparak askerlik sorgulaması gerçekleştirilmektedir. Askerlik sorgulaması için e devlet sisteminde askerlik sorgulama kısmına giriş yaptığınızda TC kimlik numarası ve e devlet şifresini girerek birkaç saniye içerisinde nerede askerlik yapılacağı öğrenilmektedir. Ayrıca giriş sırasında e devlet şifresine ek olarak Mobil imza veya elektronik imza dediğimiz hususlar da kullanılabilmektedir.
    Askerlik Sorgulama Öncesinde Tecil Durumları
    Teknoloji ve internet sayesinde çok kolay bir şekilde askerlik sorgulama işlemleri yapılabilirken celp döneminden önce belirtilecek olan yasal mazeretler kapsamında askerlik tecil edilebilmektedir. Askerliğin tecil edilebilmesi için gerekli olan bütün şartlar yine kanunlarla birlikte sınırlandırılmıştır. Bu kapsam içerisinde eğitimine devam etmekte olan bireyler eğitim belgelerini ibraz ettikleri takdirde okulları bitene kadar askerliklerini tecil ettirebilmektedirler. Aynı şekilde çeşitli sağlık sorunları taşıyan kişiler askeri hastanelerden alacak oldukları raporlarla birlikte yine askerlik teciline gidebilmektedir. Eğer geçerli bir belge veya mazeret yoksa celp dönemlerinde hem kısa dönemler hem de uzun dönemler askerlik sorgulama işlemlerini yaparak hangi sınıfta ve nerede askerlik yapacaksa öğrendikten sonra yükümlü olarak askerlik vazifesini yerine getirmek zorundadırlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.