Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.883
Cevap
51
Favori
334.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yarın teknisyen arkadaşa termometreyle ölçmelerini isteyeceğim sonuca göre nasıl bir süreç izlemeliyiz?

    Edit:
    İstanbul avrupa yakasında oturuyorum.
    Bugün gelen servis elemanı çok gençti sorunun banyoda ve lavaboda kullandığımız aç kapa bataryadan kaynaklandığına diretti durdu. Yanında 444lü numarayı aradım şikayetimi ilettim geri döneceklerini ilettiler. Geri dönerken confeo plus kombilerde ılıklaştırma yapılıp yapılmadığının net bi şekilde öğrenipte dönmelerinide istedim. Bu arada servis elemanına kardeşimin üstteki dağiresine çıkıp ordaki ECA kombi ve ac kapa bataryalarıyla sıcak su almayı denemeyi önerdim oralı olmadı. Bu arada 444lü numaradan geri dönüş yaptılar yukarıda yazdığım gibi farklı bir servise yönlendirdiklerini yedek parça ile gelineceğini söyledi. Ayrıca kombinin ılıklaştırma yapılmasında bir sorun olmadığını söyledi. Daha sonra tamamen kafam karıştı. Hem sizin dediğiniz hem servisin dediği sadece sıcak su tarafını kullanmamızken ECA merkezden ılıklaştırma yapabilirsiniz dediler.

    Yarın gelen serviste kesin bir çözüm üretmezse elimdeki servis fişleriyle tüketici hakem heyetine başvurup ücret iadesi talep etmeyi ayrıca TSE yede kombide yaşadığım sorunu bildirmeyi düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sihirb -- 24 Temmuz 2013; 22:52:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: ecaservisi

    Merhaba bay Memint anladığım kadarı ile sektöre uzak değilsiniz bunun için tüm kombilerde manifold gruplarından başlayarak bir takım ayarlamalar yapılması gerekiyor ki en başta kartuş türbin olarak adlandırılan parça üzerinde oynanmalı sektörde kullanılan türbinler bası istisnalar hariç dakikada 8 litre su geçiş olanağına sahip türbinlerdir ben kendi kombimin türbinine debi limitörü olarak adlandırılan bir parça taktım aslında işe yaradı lakin bir süre sonra kombi aşırı sıcaklık arızası vermeye başladı gaz ayarları v.b diğer ayarlamalar ile elimden geldiğince düzenleme yapmaya çalıştım ve olabildiğine kanaat getirdikten sonra cihazı eski haline döndürdüm saygılarımla

    not:Kombim farklı bir marka ve piyasada servis teknisyenlerinin tamamının nefret ettiği bir model.

    Merhabalar,

    Üretim aşamasında min.ısıl gücü 4-5Kw veya altında tutarak ve yazılımı güncelleyerek bu sorun kökünden halledilebilir diye düşünüyorum. Böylece su debisi azalsa da (sınır değerin altına düşmemek kaydıyla) sabit sıcaklıkta veya haşlanmayacak derecede su alabilmek mümkün olabilir. Bazı marka/model kombilerde bu şekilde çözümler sağlanmış.
    Bu arada sektörün içinde olmayan, amatör bir DH forum müdavimiyim.

    aynısını bende sordum abi amatör bir kombi araştırmacısı olarak, kimse iplemedi

    şimdi bu ne tesadüf diyebilirsiniz, evimin arkasında 3 katlı apartman var. kombileri ben görmedim ama bacalarına ve açılarına bakılırsa eca. yüksek ihtimalde confeo plus.

    adam alt kattakine suyu bir türlü sabitleyemiyoruz bir sıcak bir soğuk akıyor diyordu, normalde böyle olmaması lazım dedi. servis çağırmışlar şofben gibi kullanacaksınız demiş ne demekse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 24 Temmuz 2013; 19:06:57 >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Esasında min.ısıl gücü görece yüksek yani özellikle konvansiyonel kombilerde rastlanabilen bir sorundan bahsediyoruz. Sadece ECA konvansiyonel kombilere özgü bir durum değil bence. Debi düştüğünde modülasyon aralığının görece dar olmasına bağlı olarak, kombi ısıyı debiye paralel düşüremeyince haliyle azalan su daha fazla ısınıyor. Bu tür cihazlar kullananların, sıcaklığı 40C'ye set edip soğuk suyu hiç açmadan sıcak su musluğunu dakikada en az 5-6 lt su akacak şekilde açmalarından başka şimdilik başka bir yol görünmüyor. Duş aparatlarının geniş delikli seçilmesi de önemli. Premiks yoğuşmalı ürünlerde ise bu tür sorunlar pek görülmüyor gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    Esasında min.ısıl gücü görece yüksek yani özellikle konvansiyonel kombilerde rastlanabilen bir sorundan bahsediyoruz. Sadece ECA konvansiyonel kombilere özgü bir durum değil bence. Debi düştüğünde modülasyon aralığının görece dar olmasına bağlı olarak, kombi ısıyı debiye paralel düşüremeyince haliyle azalan su daha fazla ısınıyor. Bu tür cihazlar kullananların, sıcaklığı 40C'ye set edip soğuk suyu hiç açmadan sıcak su musluğunu dakikada en az 5-6 lt su akacak şekilde açmalarından başka şimdilik başka bir yol görünmüyor. Duş aparatlarının geniş delikli seçilmesi de önemli. Premiks yoğuşmalı ürünlerde ise bu tür sorunlar pek görülmüyor gibi...

    o zaman eski usüle dönecez. kovaya suyu doldurup yıkanıcaz

    yok debi düşüyor, yok duş aparatından kaynaklanıyor falan onla mı uğraşcaz
  • kardes iki soruda ben sorayaim.

    ilki vailiant kombi aldim, yanliz bunu simdilik sadece isitma icin kullanacagiz. yani evin isinmasi icin. benim ogrenmek istedigim kombideki sicak ve soguk girisleri acikmi kalacak yoksa bunlara mutlaka su baglanmalimi , yoksa bunlari birbirlerinemi baglayayim.

    ikincisi benim eski kombide oda termostatindan gelen iki siyah kablo var , kombide ise termostat icin iki ayri giris var biri 24 V digeri 240 V DIYOR BEN HANGISINE BAGLAMALIYIM, nasil anlarim kac V oldugunu kablolarin?
  • Merhaba
    Dairem 3 cepheli (kuzey, doğu, batı) 3 oda 1 salon. Viessmann vitopend 100 kombim var. Toplam petek uzunluğu 9 metre. Viessman kablosuz oda termostatı kullanıyorum. Yatak odasında duruyor.
    Kış aylarında Salonumdaki 3 petek çok iyi ısınıyor. Diğer odalar çok iyi ısınmıyor. Salonda bir peteğin vanasını kapattığım zaman da pek işe yaramıyor. Yani evim çok dengeli ısınmıyor.

    Doğalgaz çok maliyetli bir kaynak. Tasarruf etmek için hangi tip vanayı tavsiye edersiniz?

    Ayrıca Dairem 12 katlı binanın 1.katında. Hidrofor 'a yakın bir mesafede sayılırım.
    Evimde gömme rezervuar sık sık arıza yapıyor. Tesisatçı su basınç düşürücü de taktırmamı söyledi.
    Hangisini tavsiye edersiniz?

    Vana ve basınç düşürücü için Montaj hizmetiniz var mı?

    Teşekkürler.
  • Merhaba 10-15 yıllık kombi kullanmaya başladım yeni eve geçtiğim için

    Kombi gündüz ısıtma ve sıcak su almak istediğimde kırmızı ışık yanıp sonuyor

    Gece 1-2 gibi denedim çalişiyor bugun sabah tekrar denedim yıne çalişmiyor siZce sebebi nedir??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sihirb tahmin ettiğim şekilde süreç işliyor merkezden dönen arkadaşımız yanlış bir açıklama yansıtmış olabilir ki ben sürekli ılıklaştırma işleminden kaçının diyorum müşterilerime ve kendi doğup büyüdüğüm mahallede aracı olarak E.C.A kombi aldırdığım insanların kombilerinde sürekli test işlemleri gerçekleştiriyorum ılılaştırma yapılmadan su sıcaklığı stabil bir şekilde oluyor sizin sorununuz belirttiğiniz mercilere ulaşmadan çözülecektir bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum ve sizde yakında anlayacaksınızdır birkaç cevaptan önce bağlı bulunduğum kuruluşun çalışma prensibini özetleyen bir cümle kurmuştum onu dikkate almanız yeterlidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba tutuklu22 kullanmakta olduğunuz kombinin marka ve modelini belirtirseniz yardımcı olmaya çalışacağım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bay nomadic Şuan piyasada E.C.A ve Danfoss firmalarına ait termostatik vanalar çoğunlukla satılıyor lakin sizin için net olarak araştırdım danfoss firmasının satış sonrası destek sağlayan bir yetkili servise ulaşamadım E.C.A termostatik vana öneriyorum dolayısı ile kullanımı oldukça rahattır satın aldıktan sonra vana ile ulaşan kullanım kılavuzunda ortalama kullanım dereceleride mevcut bunları dikkate alarak konforlu kullanımınız mümkün olacaktır rezervuarınızda yaşadığınız sorun su basıncı ile alakalı ise bundan su ile bir takım işlemlerinize cevap veren diğer cihazlarınızda zamanla zarar görecektir E.C.A manometreli basınç düşürücü satın alırsanız 3 bar olarak suyunuz stabil bir şekilde akacaktır ve almaya planladığınız bu ürünlerin satış sonrası desteklerinde sıkıntı yaşamayacaksınız ürünlerin montajını servis arkadaşlarımız ücretli olarak gerçekleştiriyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünde bir usta geldi. Tekrardan durumu anlattım. Türbinide değiştirip denedik yine aynı problem devam ediyordu. Tesisatın basıncını yeniden ölçtük bu sefer 2.5 bar çıktı. Usta basıncın normal olduğunu söyledi. Bataryadan suyu akıtırken kendiside ılıklaştırmaya çalıştı kombinin sabitlenen ısısının sıcak suyu keserken yükseldiği için ılıklaştırma soğuğun bol olduğu tarafta gerçekleşebiliyor. Bu durumda sıcak suyun çok az geldiği için kombinin devrede çıktığını söyledi. Az su geçtiği için problem olabileceğini söyledi mix bataryanın alttan soğuk kısmını tamamen kapattık aynı ayarda sıcak tarafındanda baya su geldiğini ama sıcak soğuk su aynı anda açıldığında basınç farkı yüzünden daha az gelebileceğinede karar bulduk. Sonuçta soğuk su daha az borudan geçerek ulaşıyordu sıcak suydaysa daha çok boru ve kombi sistemi vardı. Hemen hemen her parçasını denediğimiz için yarın suyun girişinde bulunan dikdörtgen su girişi dağıtımını yapan sistemden getireceğini bi ihtimal bu sistemin tıkalı olabileceğini söyledi. Yanında denemediğimiz başka kısım olan anakartıda getireceğini ikisini deneyeceğini söyledi. Umarım yarın sorun çözülür kombi yeni olmasına rağmen çıkarıp takılmayan parçası kalmadı :(
  • geçmiş olsun resmen kombiyi deşmişler
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    merhaba sihirb şikayetiniz ile ilgili her hangi bir sonuç ya da alınan aksiyon var mı?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    bay Hardcrss takılan parçaların hepsi yeni bence 1 yıl yedek parçaların ömrü uzadı
  • Dünde farklı bir usta geldi türbini değiştirdi 14 lt olanını taktım dedi. 3-4 derece kadar düşme yaşandı ama yine bana göre sıcak veriyor suyu. muslukları değiştirirsek suyu daha sağlıklı kullanabileceğimizi söyledi elduşunuda değiştirmemizi istedi deliği büyük olanalrdan alın dedi. tesisatınızın basıncı düşük dedi diğer ustalar normal demesine rağmen. Sorunun kış aylarında olmuyacağını havanın sıcak olduğ için kombinin yüksek derecede çalıştığını söyledi gitti.

    İlgininz için teşekkürler bir süre böyle kullamaya çalışacağım.
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    merhaba sihirb rica ederim gelen teknisyen arkadaşımız sorununuzu bir nebze olsun gidermiş sanırım sonbahar ve kış aylarında kullanım alışkanlıklarınızı da bu başlık altına yazarsanız sevinirim benim içinde bir referans olur
  • Öerhaba ecaservisi problemim aynı şekilde devam ediyor. Geçen gelen ustayla ya bilerek ya bilmeyerek yanlış olçüm yaptık bende 3 4 derece ısının düştüğünü sandım. Şöyleki musluğun ucundaki suyla hava karışımı yapan kısmı çıartarak test ettik böyelikle bi kaç derece düşürmüş oldu ısıyı. Bu işi bilerek mi yaptı yoksa bilmeyerek mi bilmiyorum. Her seeferinde farklı bir usta geldiği için problemi anatıyordum geldiğinde test ettik 47 derecede sabitledi. sonra usta türbini değiştirdi bu seferki testte musluğun ucunu açtı ve test etti sonra turbini büyük taktım bu kadar derece düşürebildim dedi. El duşunun delikleri büyük olanından alırsanız ordanda bir kaç derece düşer dedi. Basıncınız düşük dedi o günki basınç 2.5 di. Az önce eve geldim duşa girdim. suyun basıncı artmış dedim bu sefer daha rahat duş alırım yok bu sefer daha sıkıntılı duş aldım hem su basınçlı hem sıcaklık dahada fazla olarak kullanabildim. mixte önceki yaptığın ayarın daha soğunda anca ılık bir su elde edebildim basıc daha hızlı olduu için dha önce bi süre ılık giden su daha az alık kaldı...
    Duştan çıktığım gibi sadece sıcak suyu açarak tekrardan test ettim 47 derecede sabitledi yine suyun basıncı yüksek olunca derecesi düşer sanmıştım. Böylece problemin basınctan olmadığınıda anladım. Usranın dediğiği geniş delikli el duşunuda alacağım. Ama kombinin herşeyine uyamamki. Usta yazı maalesef böyle kışın bu sorunları yaratmaz dedi. Aynı servisi armaak istemiyorum 44lü numaradanda aynı yere yönlendirecekler. Ne önerirsiniz çözüm sağlanması için.

    Bir gün gelen usta yarın bi parçayı değiştiricem diyip gidiyor bir daha gelmiyor yerine başkasını gönderiyor... Son gelen ustada nasıl boşluğuma geldi hallettim dedi ama sorun çözülmeden gitti :(
  • @ecaservisi
    hocam emektar vailant bozuldu
    yeni kombi alacağız eca önerdi valianttan gelen ekip

    hermetik en uygun kombi tavsiyeniz nedir acaba?
    yoğuşsun mu yoksa normal mi alalım
    fiyat/performans açısından iyi
    sorun çıkarmayacak, az yakacak çok kaçacak
    bir de sıcak su hemen gelsin istiyoruz
    acaba bu özellik çok mu pahalıdır?

    şimdiden tşk ederim
  • judge-fred J kullanıcısına yanıt
    merhaba judge-fred aşağıdaki sıralamada tercih ettiğim modeller belirtilmektedir ve iki yıldır sıralamam bu şekildedir. Ama öncelikle sıcak suyu açar açmaz veren bir kombi maalesef yok en kısa tesisatta bile 15 sn bekleme süresi oluyor buda boruda beklemekte olan soğuk suyun önceliği almasından kaynaklanıyor yoğuşmalı kombi teknolojisi 2015 yılından itibaren zorunlu olacak diye bir sektör dergisinde makale okumuştum tavsiyem tesisat metrajınız yetiyor ise yoğuşmalı kombi tercih etmeniz igdaş artık proje istemiyor hermetik yerine yoğuşmalı kombi takıldığı zaman.

    1)Whiteplus (Servise sıkıntı çıkarmaz çalışma alanı için yedek parça keşmekeşliği yok ve uzun soluklu aile üyesi olur)
    2)Effecta (Servise sıkıntı çıkarmaz çalışma alanı için yedek parça keşmekeşliği yok ve uzun soluklu aile üyesi olur)
    3)Confeo Premix (yoğuşmalı) (Piyasada satış lideri olan yoğuşmalı kombi)
    4)Confeo Plus (Kendi segmentinde rakip ürünlere göre fiyat ve kullanım olarak açık ara önde)
    5)Proteus Plus (Müteahhitlerin ve estetik olarak aşırı duyarlı tüketicilerin tercihi)
    6)Calora (Genel olarak 2006 öncesi doğalgaz sektöründe iş başı yapan firma pazarlamacılarının daima ilk tercihi)
    7)Proteus (En fazla tercih edilen model fiyatı makul olduğu için)

    Not:İlk iki sıradaki modeller E.C.A nın ilk üretim döneminden kalmaktadır ve bulursanız banada bilgi verin lütfen kendi evime taktıracağım bazen eski müteahhitlerin depolarında bekleyenler oluyor
  • hocam tşk ederim ilginize
    son sorum ankara da işçiliği iyi ve itinalı bir eca satıcısı/servisi var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.