Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.884
Cevap
51
Favori
335.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sihirb

    Kombiyi seçmemizin nedeni binamızda geçen sene 3 tane daha ECA kombi takmamız ve problem yaratmamasıydı. Bu kombiyide ECA alalım dedik farklı bir model aldık ama alırken satıcı bi uyarmaz mı ya kaç yıllık üretimde olan ve aynı problemi yaratan kombiyi önermesi çalışma sisteminden bahsetmeyip diğer kombiler gibi takıp gitmesi satıcıya olan güvenide ECA ya olan güvenide zedeledi.

    Türkiye şartlarında bu şekilde çalışan bir kombi üretmek çok saçma problemim giderilse bile su sürekli aynı basınçla ulaşmıyorki bazen bakıyorum basınç düşmüş o zaman sıcak suyu kullanmak için şebeke suyunun tekrardan yükselmesini beleyeceğiz.

    Kendi dairemizde 10 yıldan fazladır kullandığımız kombide problem yarattı değişme zamanı geldi dedik kesinlikle ECA almayı düşünmüyoruz.
    Yeni kombi için marka model tavsiyenize açığım :) Kendi yaşadığımız daire için olacağı için iyi birşey düşünüyoruz.

    her eca ürününde aynı sorun yok. keşke confeo plus yerine, confeo premix s alsaydınız. tam yoğuşmalı premix bir kombi. bu devirde satıcıya güvenmek hata olur. şahsen hiçbir ürünümü satıcıya güvenerek almam. çoğu bilinçsiz, yada maddi kaygılardan dolayı doğruyu söylemiyor.

    eğer eca istemezseniz, demirdöküm nitromix, baymak duo tech, bosch classic condense öneririm.




  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sayın KombiUstası Dicom ateşleme sistemlerine sahip kombilerde gaz valfi üzerinden ayar seçeneği mevcut değildir.
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    merhaba sayın sihirb sorununuz çözümlenmez ve ortada ürününüz ile baş başa kalmazsınız bunu E.C.A firmasının %100 müşteri memnuniyeti ilkesinden anlayabilirsiniz siz ürününüz ile olan sıkıntınızı servis noktası ile paylaşmış durumdasınız ve oradaki teknisyen arkadaşlarımız inanın sizin sorununuzu çözmek için ellerinden geleni yapıyorlardır her bir müşteri bizim gözümüzde müdürümüz gibidir ve onların isteklerini maksimum seviyede gidermeye çalışmaktayız eğer yardımım dokundu ise ne mutlu bana umarım şikayetiniz çözülür ve beni de bilgilendirirsiniz.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    merhaba bay hardcrss confeo plus model kombi şuan kendi segmentinde piyasada satılan tüm kombilerden daha müşteri dostu ve isteklere cevap verecek şekilde tasarlanmış durumda bu kombide tek bir sıcak su problemi ile ilgili şikayete gitmedim kendi bulunduğum il veya bölgede kullanan bütün kullanıcılar memnun bir kaç farklı şikayeti direk tüm model bu şekilde deyipte özetlememeniz gerekir bu aynı sedan bir aracı patika yola sokarak 4*4 araç şeklinde bir sürüş keyfi istemeye benzer kombi belki tesisatın su basıncına cevap vermiyordur ya da kombi ile kullanılan aksesuarlar(armatür,musluk,oda termostadı v.b) uyumsuzluğu çok karşılaşılan bir durum bilgilerinize sunarım saygılarımla
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    Değerli @ecaservisi öncelikle DH foruma gelişiniz ve konunuz hayırlı olsun, umarım pek çok kullanıcısı olan ECA kombilerle ilgili soru(n)lara yönelik kalıcı bir alışveriş ortamı sağlanır.
    Sıcak su sabitleme sorunu aslında sadece ECA'ya özgü değil ve daha önemlisi, DH forumda izlediğimiz kadarıyla kombiye bağlanan sorunların önemli bir kısmını aslında düşük debili kullanımların oluşturduğunu söyleyebilirim. Yani ince delikli veya yarısı tıkalı duş aparatları, muslukların yetersiz debiyle kullanılması, sistem basıncının düşük olması vb nedenlerden kaynaklanıyor sorunların çoğu. Halbuki kombi cihazların düşük basınçlı tesisat ve düşük debili kullanımlarda yanmayı kesmeleri zaten bir emniyet tedbiridir. Bu durum teknik veri tablolarında belirtilir. Ortalama 2-3 lt/dk ve altındaki kullanımlarda kombi otomatik olarak yanmayı keser yani su soğur. Dakikada 3-4 lt debide ise su sıcaklığı 60-70C civarına ulaşır. 45-50C sıcak su için en az dakikada 5-6 lt su kullanmak gerekir. Kullanım suyu debisine bağlı su sıcaklığı değişim grafikleri, kombi montaj ve kullanım kılavuzlarında genellikle verilir.
    Bu arada kafama takılan soru, kapasite kullanım (modülasyon) ayarıyla dakikada 3-4 lt gibi sınır debide su sıcaklığı 50-60C yerine daha düşük yapılamaz mı? Sanki min. ısıl gücü düşük kombilerde bu mümkün olabilir...
    İyi forumlar...




  • İlgili servis bugun gelirim sözü vermişti. Bu saate kadar gelmeyince aradık bu sefer parça yok bizde iki güne gelir sizin bölgeye başka servis bakıyor onu arayın onlar gelsin dediler. Verdikleri numarayı arayıp durumu anlatmaya çalıştık yarın gelip bakıcaklarda...

    Önceki servis elemanı sabah çıkarken almadım yarın alır takarız parçayı demişti. Sanırım sizin dediğiniz türbini değiştirmeyi deneyeceklerdi. Şimdi yeni gelen servise yeniden problemi anlatmaya çalışacağız. Dünki servis elemanı zaten şaşkındı neden sorun çıkıyor anlamıyorum demeye getirmişti telefon görüşmeleriyle arızayı gidermeye çalıştı. Bugünde farklı servise yönlendirmeleri ECA nın puanını tamamen bitirdi benim için. Yeni gelen servise yeniden anlatıcaz durumu belki dünki servis elamanı türbini değiştirmeyi denemiş başka parçayı deneyecektir onu bile bilmiyorum.

    Cuma günü evde olmadığım için aynı servis elemanı gelip anneme sıcak su akıtarak sorun yok demiş dün gelip işi böle yarım bırakmalarıda hiç hoş olmadı.

    İlginiz için çok teşekkürler durum bu @ecaservisi ne yapmamı önerirsiniz? problemin giderilebilmesi için önerilerinize açığım.




  • Bu kombiye general gt300 model takmayı düşünüyorum,önerirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayin eca servis:
    Eca confeo premix kombi aldim montajini yaptirdim ancak henuz gaz acimi yapilmadigi icin kombiyi acmadim.size sormak istedigim ise kullanma klavuzunda baca takilan yere 1 litre su dokulmesi gerektigi yaziyor.montaji yapanlar bilmiyoruz servis isi dediler servisi arayip sordum hic yapmadik bilmiyoruz dediler.
    Tam olarak nereye su konacak tarif edermisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seydiekici -- 24 Temmuz 2013; 3:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher-men

    Sayin eca servis:
    Eca confeo premix kombi aldim montajini yaptirdim ancak henuz gaz acimi yapilmadigi icin kombiyi acmadim.size sormak istedigim ise kullanma klavuzunda baca takilan yere 1 litre su dokulmesi gerektigi yaziyor.montaji yapanlar bilmiyoruz servis isi dediler servisi arayip sordum hic yapmadik bilmiyoruz dediler.
    Tam olarak nereye su konacak tarif edermisiniz

    baca kombiye monte edilmeden dökülüyor. çokda gerekli birşey değil, ilk gaz açıldığında gaz sızma riskini ortadan kaldırmak için.
  • -)KraL(- kullanıcısına yanıt
    Sayın -)Kral(- E.C.A kombilere sadece honeywell marka oda termostadları montajı için size yardımcı olabilirim kombinizin garantisi devam ediyorsa farklı marka bir oda termostadı takarak cihazınızı garanti dışı bırakma riski ile karşılaşabilirsiniz.
  • merhaba Bay teacher-men cihazınızın içerisinde bir adet sifon mevcut ve bu sifon yardımı ile zararlı yoğuşma sıvısı tahliye borusuna gidiyor cihazınızın bacası yukarı doğru meyilli olduğu için ilk yağmurda zaten sifon istenildiği kadar dolacaktır konu hakkında telaşa kapılmanıza gerek yok o zamana kadar yoğuşma giderinden kışın gittiği kadar su gitmeyecektir.
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    Sayın sihirb konu ile ilgili 444 0 322 numaralı E.C.A müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz arızanızı orada bulunan çalışma arkadaşımız itina ile dinleyerek sonuç ve arıza çözümü için gerekli aksiyonları alacaktır lakin bunu yapmadan önce diğer servis noktasından gelecek teknisyen arkadaşımızdan da sorununuz için bir destek alın akıl akıldan üstündür saygılarımla
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Merhaba bay Memint anladığım kadarı ile sektöre uzak değilsiniz bunun için tüm kombilerde manifold gruplarından başlayarak bir takım ayarlamalar yapılması gerekiyor ki en başta kartuş türbin olarak adlandırılan parça üzerinde oynanmalı sektörde kullanılan türbinler bası istisnalar hariç dakikada 8 litre su geçiş olanağına sahip türbinlerdir ben kendi kombimin türbinine debi limitörü olarak adlandırılan bir parça taktım aslında işe yaradı lakin bir süre sonra kombi aşırı sıcaklık arızası vermeye başladı gaz ayarları v.b diğer ayarlamalar ile elimden geldiğince düzenleme yapmaya çalıştım ve olabildiğine kanaat getirdikten sonra cihazı eski haline döndürdüm saygılarımla

    not:Kombim farklı bir marka ve piyasada servis teknisyenlerinin tamamının nefret ettiği bir model.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecaservisi

    merhaba Bay teacher-men cihazınızın içerisinde bir adet sifon mevcut ve bu sifon yardımı ile zararlı yoğuşma sıvısı tahliye borusuna gidiyor cihazınızın bacası yukarı doğru meyilli olduğu için ilk yağmurda zaten sifon istenildiği kadar dolacaktır konu hakkında telaşa kapılmanıza gerek yok o zamana kadar yoğuşma giderinden kışın gittiği kadar su gitmeyecektir.

    bendeki confeo premix in bacası balkon altında yani yağmur görmüyor. bir sorun olur mu?
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Merhaba Bay hardcrss her hangi bir sorun olmaz ama sağlık açısından tavsiye etmiyorum baca boyunuz müsait ise uzatma baca satın alarak balkon bitiminden dışarı çıkarmanızı tavsiye ederim saygılarımla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecaservisi

    Merhaba Bay hardcrss her hangi bir sorun olmaz ama sağlık açısından tavsiye etmiyorum baca boyunuz müsait ise uzatma baca satın alarak balkon bitiminden dışarı çıkarmanızı tavsiye ederim saygılarımla

    tesisata su basınca, su devir daim yapınca hala risk devam ediyor mu?
  • Bugün farklı bir servis geldi bu sefer sorun kullandığınız ECA aç kapa bataryada dedi. Kombinin suyunun ılıklaştırabileceğini aç kapa olduğu için ılıklaştırmada sıcak suyun azaldığı için devre dışına çıktığını söyledi...

    444lü numarayı arayarak durumu anlattım ikisininde eca olduğunu söyledim problemin çözülmesi için hem batarya hem kömbi servisi hizmeti veren bir servise yönlendirdiler. Durum çok karışık ve sinir bozucu düzeyde.

    Kardeşimin dairesinde aynı bataryalar farklı kombi (eca punterus) var sıkıntı yok.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    merhaba hardcrss cihazınız çalıştığı sürece risk vardır benim üzerinde ehemiyetle durduğum konu budur ilk çalıştırma esnasında cihazın atık gazı rüzgar yardımı ile eve giriyor mu ya da yanında bulunulduğu zaman rahatsız edici boyuta ulaşıyor mu? konu hakkında çok hassas bir vücut yapısına sahip olduğum için tespit ettiğim an tüm riskleri sıfıra indirgemek için ürünün montajını gerçekleştiren firma ya da kişi ile iletişime geçerek yapılması gerekeni anlatıyorum bana göre ekstra harcanacak 100 TL sağlıklı olmaktan pahalı değildir saygılarımla
  • sihirb kullanıcısına yanıt
    merhaba sihirb anladığım kadarı ile İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorsunuz yanlışım var ise lütfen düzeltin, Arıza şikayetiniz basit olarak değerlendirmeye alınmış sanırım diğer servisin termometre ile yaptığı ölçümde akan suyun anlık sıcaklığı çok önemli şuan bunu kontrol ettiği zaman her şey netleşecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecaservisi

    Merhaba bay Memint anladığım kadarı ile sektöre uzak değilsiniz bunun için tüm kombilerde manifold gruplarından başlayarak bir takım ayarlamalar yapılması gerekiyor ki en başta kartuş türbin olarak adlandırılan parça üzerinde oynanmalı sektörde kullanılan türbinler bası istisnalar hariç dakikada 8 litre su geçiş olanağına sahip türbinlerdir ben kendi kombimin türbinine debi limitörü olarak adlandırılan bir parça taktım aslında işe yaradı lakin bir süre sonra kombi aşırı sıcaklık arızası vermeye başladı gaz ayarları v.b diğer ayarlamalar ile elimden geldiğince düzenleme yapmaya çalıştım ve olabildiğine kanaat getirdikten sonra cihazı eski haline döndürdüm saygılarımla

    not:Kombim farklı bir marka ve piyasada servis teknisyenlerinin tamamının nefret ettiği bir model.

    Merhabalar,

    Üretim aşamasında min.ısıl gücü 4-5Kw veya altında tutarak ve yazılımı güncelleyerek bu sorun kökünden halledilebilir diye düşünüyorum. Böylece su debisi azalsa da (sınır değerin altına düşmemek kaydıyla) sabit sıcaklıkta veya haşlanmayacak derecede su alabilmek mümkün olabilir. Bazı marka/model kombilerde bu şekilde çözümler sağlanmış.
    Bu arada sektörün içinde olmayan, amatör bir DH forum müdavimiyim.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.