Şimdi Ara

E.C.A Kombi elektronik kartı daha ilk yılında neden arızalandı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: Bu ECA Kombiyi kimseye tavsiye etmiyorum. Bugün karşılaştığım hayaya bak, kombi yaz modunda ama kombide petek ışığı yanıyor musluk yanmıyor. Halbuki normalde sadece musluk yanmalıydı. Malesef şuan sıcak su akmıyor. Eca üreteceğin kartın içine sıayım kardeşim. Ekran resmini de koyayım delilli.

    Merhaba, e.c.a Proteus plus blue kombimiz var 2018 Ocak ayında açılışı yapıldı dün 03.2019'da elektronik kartından dolayı cihaz bozuldu.
    Garanti kapsamında olduğu için sağolsun Yetkili Servis hızlıca gelip tamamen ücretsiz şekilde kartın değişimini yaptı ve sorunumuz giderildi.

    Benim sorum şu, bu kartlar neden bozuluyor? Daha ilk yılında bozulması sonrasında başımızın ağrıyacağına delalet midir? Kombiye giren elektrik kısmında ayriyetten şalter bile taktırdık.
    Kartın bozulmaması için ek tedbirler olarak neler yapabiliriz? E.C.A Kombi elektronik kartı daha ilk yılında neden arızalandı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 17 Temmuz 2021; 20:35:20 >







  • Guc kaynagi alin elektrik dalgalanmasindan etkilenmesin.benim kombimde eca idi.daha ilk acilista kombinin ana karti arizali cikti.kalolifer kismi calisiyorken sicak su vermiyordyu.cesmeyi acinca kombiyi ateslemiyordu.servis anakarti degistirince sorun cozuldu.9 yildan beri kullaniyorum anakart sorunu olmadi.ama garanti kapsaminda bir kez ekran degisti.gecenlerdede genlesme tankina hava basildi ve bakim yapildi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkostu

    Guc kaynagi alin elektrik dalgalanmasindan etkilenmesin.benim kombimde eca idi.daha ilk acilista kombinin ana karti arizali cikti.kalolifer kismi calisiyorken sicak su vermiyordyu.cesmeyi acinca kombiyi ateslemiyordu.servis anakarti degistirince sorun cozuldu.9 yildan beri kullaniyorum anakart sorunu olmadi.ama garanti kapsaminda bir kez ekran degisti.gecenlerdede genlesme tankina hava basildi ve bakim yapildi
    Umarım garanti sonrası arıza olmaz. Çokta pahalı bir parça üzer vallahi. Maalesef sadece Türk malı olmasından dolayı korkum daha da yükseliyor. Keşke firmalarımız daha da dikkatli olsalar.

    Yani bilgisayar alıyoruz, televizyon alıyoruz yıllarca bir şey olmuyor gerekli önlemleri almışlar bunlar almıyor mu veya yetersiz mi bilmiyorum, birazda şans.

    Bizim kombi hiç ateşleme yapmamaya başladı ve F5 hava akış arızası verdi. Ekranda görüntü vardı fakat cihaz ateşleme yapmıyor, fan açmıyordu. Fan veya baca kaynaklı olabilir dedim fakat servis kartı değişince düzeldi.

    Az önce şikayetvar'dan şikayet kontrolü yaptımda güvendiğim marka Baymak'ta bile bunlar mevcutsa ohoo yapacak bir şey yok demekki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkcan2 -- 16 Mart 2019; 21:14:17 >




  • erturkcan2 E kullanıcısına yanıt
    ECA nin parçası diğer markalara göre daha ucuz rahat olun.Walihant, Buderus,Daikin yani yabancı markalar çok daha pahali.garanti uzatmayi sorun ECA müşteri hizmetlerine.iciniz daha rahat olur
  • Merhaba kart bozuldu derken ne gibi bir arıza ile karşılaştınız hata kodu mu verdi yoksa ekranda hiç görüntü mü yoktu?
  • ecaservisi kullanıcısına yanıt
    Kombi F5 arızası vermeye başladı, hiçbir şekilde kombi ateşleme yapmıyordu, fan çalışmıyordu, kombiyi kapatıp açtığımda gösterge ekranında daha önce görmediğim 0L gibi tuhaf bir şey çıktıktan hemen sonra cihaz normal çalışıyor gibi görünüyordu ama sıcak suyu açınca falan hemen F5 arızası veriyordu. Kart değişti ve problem düzeldi. Henüz yeni bir cihaz, bu erken sıkıntı açıkçası korkuttu...
  • Merhabalar. F5 arızası hava akışında bir sorun olması halinde belirir.

    Prosestat veya karttan kaynaklanır ki,kart değişince düzeldiğine göre karttan kaynaklanmış. Bu kısımda ise şansınıza kartın üzerinde bulunan bir komponent arıza çıkarmış olabilir. Bu arızanın çabuk olması,yeni kartın da yine çabuk arızalanacağı anlamına gelmez diye düşünüyor ve temenni ediyorum. Voltaj kaynaklı arızalar farklı şekilde belirecektir ancak,önlem almak adına kombiniz için uygun güçte bir regülatör,en azından ileride voltaj kaynaklı olabilecek bir arızayı önleyecektir.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam yoğuşmalı eca kombide 5 hatasi veriyor. Fan motoru veya elektronik kart dediler bu elektronik kart yoğuşmalı kombilerde fan motorunun arkasinda bulunan kart mi oluyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Linq

    Hocam yoğuşmalı eca kombide 5 hatasi veriyor. Fan motoru veya elektronik kart dediler bu elektronik kart yoğuşmalı kombilerde fan motorunun arkasinda bulunan kart mi oluyor?

    Merhaba hocam.


    Fan motorunun kartını kastediyorlar ise,fan motorunun kartı bahsetmiş olduğunuz gibi fanın üzerindeki karttır.


    Kombinin ana kartından bahsediliyorsa,ona ulaşmak için gösterge panelini sökmeniz gerekir,panelin arkasında bulunmaktadır.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.