|
O zaman bir hayırlı olsun alırım hocam 🙏 Cumartesi teslim aldım aracı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
O zaman bir hayırlı olsun alırım hocam 🙏 Cumartesi teslim aldım aracı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
2025 yeni teslim aldım .Araçta basmadığım tuş kalmadı .Navigasyon yokmuş kullanacağımdan değil ama yazılım eksiği varmı diyerek endişe etmiştim. .Wifi var ama şimdilik bir işe yaramıyor sanırım.Kör nokta uyarı belli kriterler oluştuğunda devreye giriyor.Açıp kapayınca aynalarda uyarıların aktif olduğunu görüyorum .Akan trafiğe girmedim .Umarım stabil çalışıyordur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
![]() psn: ll_renzokuken_ll gt: vRENZOKUKENv
|
|
Ben de bu aracı almak istiyorum uzun kullanım deneyimlerinizi paylaşır mısınız?İstanbul ağırlıklı olarak arada bir çevre illere seyahat yapabilirim.Yıl içerisinde çok çok uzun seyahatlere çıkacağımı düşünmüyorum.En fazla İzmir'e giderim.Evli değilim herhangi bir yere yetişme ya da zaman kısıtlamam yok.İçten yanmalı motorların bir çok sorunları ve maliyetleri ile uğraşmak istemiyorum.Yani aracı keyif ve sosyalleşme olarak kullanacağım.Bu çerçevere değerlendirebilir misiniz? |
|
|
Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 1 yıldır Peugeot e-208 kullanıyorum ve araçta zaman zaman “Elektrikli tahrik sistemi arızası” uyarısı almayaktayım. Sorun genelde 30-40 km/s altındaki hızlarda, sıkışık trafikte ve dur-kalk sırasında ortaya çıkıyor. Araç güçten kesiliyor ve tekleme/titreme yaparak sarsılmaya başlıyor. Birkaç kez bu şekilde kendini toparlamaya çalıştıktan sonra ekranda “Elektrikli tahrik sistemi arızası” uyarısı çıkıyor. Aracı Ankara’daki 3 farklı yetkili servise götürdüm. Her seferinde arızanın “pasif” göründüğü, bilgisayarda net bir hata okunamadığı söylendi. Yazılımsal olabileceği belirtilerek güncelleme yapıldı ve araç teslim edildi. Ancak bir süre sonra aynı sorun tekrar ediyor. Açıkçası artık yazılım güncellemesiyle geçiştirilen bir durumdan ziyade, sorunun kaynağının net şekilde bulunmasını istiyorum. Özellikle trafikte güç kaybı yaşatması çok can sıkıcı olmaya başladı. Benzer bir problem yaşayan oldu mu? İnternette bu arızayla ilgili inverter, motor, batarya yönetim sistemi, soket/tesisat, yazılım gibi birçok farklı ihtimalden bahsediliyor. Sizde sorunun kaynağı ne çıktı? Yetkili servis dışında aracı kontrol ettiren veya kalıcı bir çözüm bulan varsa tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
2025 ağustos ayında sıfır aldığım e208i kullanıyorum sizinki gibi bir sorun ile hiç karşılaşmadım. sürüşümün %75i 40-50 km/h altında. yüksek hızlarda da kullandığım oldu ama stabildi. gerçi araç hala 5000 km altında. umarım sorun bir an önce tespit edilir. çok can sıkıcı bir problem. belki diğer illerin servisleriyle görüşün belki bilgi sahibi birisi çıkar. geçmiş olsun |
|
Psn ID: ahmtayd |
|
5000km kullandım hiç bir sıkıntı yok. ama aracın bazı yerlerinde işçilik kusurları görülebiliyor gerçi b segment bir araç. bence tek sıkıntısı AC şarj hızı çok düşük 7.4kw/H ama gerçekte 6,75 kw/h görüyor. diğer araçlar 11 km/h ile şarj olabiliyor hatta togg t10x, mercedes glb 22kw/h ile şarj olabiliyor. fark az gibi görünsede zaman olarak fazla. benim sitede her yerde 11kw ve 22kw var ve zaman problemim yok çok takmıyorum. 25kw ererjiyi 3 saat 40 dk sürüyor. dc şarjı 100kw/h bir kere şarj ettim gayet hızlı ve yeterli. menzil kışın 250-280 km yazın 320-390 arası mekan zaman ve hıza göre değişiklikler gösteriyor. yazılımsal bir sorun ile hiç karşılaşmadım yüksek hızlarda bile araç çok stabil. android yada apple carplay ekranda şahane çalışıyor. ama sizin yerinizde olsam reno 5 düşünürdüm ben aracı aldığımda fiyat farkı çoktu şimdi azaldı. |
|
Sıfır olarak satın aldığım 2024 model e-208 29000 km’ye geldi, şimdiye kadar sıfır sorun. Yavaş trafikte de kullanıyorum, otoyolda da kullanıyorum, şimdilik hiç üzmedi. Çoğunlukla evde 220V 8 amper ile şarj ediyorum ama ara ara DC de yapıyorum. Bence özellikle ikinci elde çok mantıklı bir araç. Benim tecrübem bu yönde en azından. Şikayet edebileceğim tek şey şu; kablosuz CarPlay bağlıyken telefonla araçtan uzaklaşırsam (araç çalışırken) ve bağlantı koparsa, araca geri döndüğümde bağlanmıyor, kapatıp bir süre bekleyip (sistem tamamen uyuyana kadar) tekrar aracı çalıştırırsam düzeliyor. Bu nasıl olabilir derseniz örneğin marketin önünde duruyorum, telefon cebimdeyken alışveriş yapmak üzere araç çalışırken inip uzaklaşıyorum, haliyle CarPlay kopuyor, geri döndüğümde bağlanmıyor. Kapatıp açmak gerekiyor arabayı ama hızlıca yaparsanız olmuyor, kapatıp kilitleyip bir süre bekleyip tekrar çalıştırmak gerekiyor. |
|
bende hiç carplay ile ilgili sorun olmadı. hatta 3 telefon tanımlı, onlar arasında geçiş bile çok rahat. tek olumsuz bana göre yan aynalardaki kör nokta algılayıcılar çok kötü. kafasına göre çalışıyor ve aynada çok fazla kör alan kalabiliyor. park sensörleride yarım-1 saniye geç çalışıyor sanki. (2025 model) |
|
|