en gözeli o duvar sistemi ama bu ülkede lüküs müteahhit denilen varlıklar musluk bataryasından bilem çalma derdinde |
Dyson V10 Absolute Kablosuz Şarjlı Süpürge 3.799₺ (2. sayfa)
-
-
Açıklamalarınızda gerçekten çok yardımcı oldunuz. Araştırmalarıma göre V8 den V10 geçişte çekim gücünde bariz artma olmuş ve sonrasında en son V11 çıktı. Ama V11 extra bin tl verecek kadar bir özelliği yok. Sanırım dijital bazı görseller eklenmiş diyorlar. V10 şuan fiyatı uygunken değerlendireceğim. Bu kampanyalardan sonra 4 bin tl nin üzerine çıkacaktır yine.
-
quote:
Orijinalden alıntı: apollonxKesinlikle çok iyi bir süpürge, çok iyi süpürüyor. Tek eksisi kablosı kısa.
Alıntıları Gösterbu süpürge değil ki elektrikli gırgır. filtre bile yok üründe. aldığı tozu toprağı arkadan tekrar evin her yerine püskürtüyor. ne kendime ne de soran eşe dosta bu ürün veya benzerinden almadım/aldırmadım. süpürge bakan hepa filtresi olan en ucuz modeli alsın geçsin
-
Gürültüsünden apartman inliyor ama. Komşularla papaz eder insanı. Baş ağrıtır -
işte benim gibi kararsız olan kişiler tam da sizin bu düşündüklerinizi düşünüyor. Ama sanırım yanılıyoruz. Kullanan herkes şiddetle tavsiye ediyor.
-
Bu süpürgeleri tercih edilebilir yapan özellikleri şunlardır;
- Turbo başlıkları motorludur. Yani; başlık içindeki fırçası vakum gücüyle değil, başlıklara yerleştirilen elektrikli motorlar ile çalışırlar. Bu sayede halı üzerinde durma-yavaşlama yapmaz, halının en dibinden bile toz alabilecek kapasitededir.
- Süpürgenin emiş motorları 110000 devire çıkabilmektedir. Bu da diğer pilli süpürgelere kıyasla daha fazla vakum gücü elde edebilmesine olanak sağlamaktadır.
- Kullanımı kolaydır. Kablosuz olması, toz haznesinin kolay boşaltılması, ağırlığının kıyasla daha az olması, dar alanlara kolay erişme kabiliyeti gibi özellikleri bu süpürgeleri kullanım açısından kolay kılmaktadır.
Pahalıdır, ev temizliğine bu boyutta bir bütçe ayırmak kişiden kişiye, bütçeden bütçeye değişir. Fakat, deneyimlerimden yola çıkarak şu yorumu yapabilirim; normal (elektrikli) bir süpürgeye ihtiyaç duymadan hakkıyla temizlik yapabilir bu cihazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurk91 -- 25 Kasım 2020; 11:19:2 >
-
Kotu yanlarini da tecrube etmis olarak yazayim. Alayim sonra bir daha para harcamam diyemezsiniz, yani pil degisim isteyecektir 3 sene gibi bir periyod sonunda yogun kullanimda, 300 lira civari orjinale yakinlari var
Filtreleri modeline gore yikanabiliyor ancak egzoz filtresi yani hepaya iyi bakmak lazim , cunku o tikaninca asla gecirgenligi bozulup artmayacagindan oturu cekisi dusuruyor , fakat temizleniyor zor da olsa
En problemli yeri boru gecme yerleri zamanla git gellere dayanamayip baglanti yerlerinden zayifliyor, hava kacagi yaptigini dusunmuyorum ama o saglam his kayboluyor, sebebini aciklamak biraz zor.. gecme tirnaklari yozlasiyor diyelim
Bir diger sorun , en azindan V6 da bu var , muhtemelen duzeltilmistir, bosaltmak oyle bas dugmesine sifira sifir gitsin degil, her doldugunda hazneyi cikarip fircalayip ayrica makineye tepeden vurup tozunu attiriyorum. Bunlari internette gordum ilk, ama bir denedim aman allahim icinde felaket birikmis
Bir de internette 6 ay - 1 senede bir yapilmasi onerilen komple temizlik ogrendim, kendi basiniza eger tornavida setiniz varsa makineyi yipratmadan yapabileceginiz bir sey
Cyclonic deniyor ya bunlara , o cyclon lari temizlemek gerekiyor senede bir, hakikaten yapilmasi gerektigini temizleyince anliyorsunuz
Bir diger sorun, bir sebeple cekis dususu olduysa (egzoz filtresi tikanmasi gibi) , aldigini geri kusabiliyor, ozellikle kedi kumu gibi buyuk parcali seyleri
Bunun sebebi de toz haznesinin boru ile hazne arasini ayiran bir silikon kapagi var , bu cekis ile acilip, durunca kapanmasi lazim ama hemen islevsiz kaldi , ara sira geri atiyor
Buna ek olarak bir diger sorun baslikla alakali , ben de yumusak sert zemin tek baslik var , soyle anlatayim, bazi parcalari uzerinden gecerek almiyor sadece ileri itiyor, hafif kaldirip parcanin uzerine kondurmaniz gerekiyor basligi , tabi basligimin fircasinin da oldukca yiprandigi gercegi de var , yipranmamasi mumkun degil o donus hizi ve bu kadar cok kullanma ile
Genelde insanlar cift baslik kullaniyor , biri hali kilim icin fircali, sert zemin icin ise boyle yumusak killi roller lar , hatta hafif islatip bunu vileda yapmaya gerek biraktirmayacak sekilde mutfak sert zeminlerinden leke cikarmak icin kullaniyorlar
Muhtemelen bahsettigim sorunlarin cogu yeni modellerde cozulmustur, biraz da makineye alistiginiz zaman sorun olmayacaktir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: vincent5555
Bu mesaj silindi.@jujuuu ikinize de sorayım hocam o zaman
Filtre maliyetlerini merak ediyorum da. Filtreler yıkanıyor mu değişiyor mu. Değişiyor da ya da yikaniyorsa sıklığı nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkürler. Süpürge için 3-4 bin tl civarı bir bütçe düşünmüştüm zaten. Baktığım philips modelleri de 3 bin civarıydı. Dediğiniz gibi kablolu süpürgeye muhtaç etmeyecekse, pratikliği için biraz daha verilir.
-
Xiaomi Mi Handheld 1C
bu ürünle kıyaslayabilecek var mı acaba? fiyat iki katından fazla
-
V8 ler 300 dolara satiliyor, bu kendi sitesinde, yan sitelerde bu daha da dusuyordur , v10 lar 400 dolar civari yani yaklasik 3.200 lira
Basliklari bilmiyorum ama yurt disi fiyatinin 10-15% uzeri kabul edilebilir
Onerim sudur :https://www.dyson.com/vacuum-cleaners/sticks/dyson-v11-stick/dyson-v11-outsize-nickel-red
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jujuuu -- 25 Kasım 2020; 12:2:9 >
quote:
Orijinalden alıntı: Yılın ÜyesiÇok teşekkürler. Süpürge için 3-4 bin tl civarı bir bütçe düşünmüştüm zaten. Baktığım philips modelleri de 3 bin civarıydı. Dediğiniz gibi kablolu süpürgeye muhtaç etmeyecekse, pratikliği için biraz daha verilir.
Rica ediyorum. Bu süpürgeler ile temizlik anlayışı biraz değişiyor aslında. Temizlik kısa sürelerde yapılabildiği ve kolay olduğu için, genel temizlik algınız "hadi salonu süpüreyim" gibi oluyor. 5 dakika içerisinde salonu süpürmüş oluyorsunuz. Ertesi gün evin bir yerinde toz görüyorsunuz, gidip o bölgeyi temizliyorsunuz. Durum böyle olunca sık sık temizlenmiş oluyor ortalık. Erinmiyorsunuz yani süpürge kullanmaya. Daha temiz bile oldu diyebilirim evim bu süpürgeden sonra :)
-
@jujuuu ikinize de sorayım hocam o zaman
Filtre maliyetlerini merak ediyorum da. Filtreler yıkanıyor mu değişiyor mu. Değişiyor da ya da yikaniyorsa sıklığı nedir?
Alacağım ona göre
quote:
Orijinalden alıntı: pudinkk@jujuuu ikinize de sorayım hocam o zaman
Alacağım ona göre
Benim kullandığım süpürge, v11 absolute modeli, 9 aydır kullanmaktayım. Kullanım talimatlarına göre filtresi musluk suyu ile temizleniyor. Ürün filtresinin temizlenme zamanının geldiğini, ekranda belirtilen uyarı bildiriyor kullanıcıya. Makine uyarıyı verdikten sonra filtreyi söküyorsunuz (oldukça kolay). Musluk altında, talimatlarda anlatılan şekilde temizliyorsunuz. 24-48 saat aralığında, güneş görmeyen bir odada kurumaya bırakıyorsunuz ve kuruduktan sonra makineye tekrar takıyorsunuz. Filtre temizliği bu şekilde.
Filtrenin yıkanma sıklığı kullanıma göre değişir ama tahmini normal bir temizlik periyotunda 3-4 ay tıkanmadan gidebileceğini düşünüyorum. Bende öyle olmuştu.
-
Yeni filtre alma gerekliliği yok o halde hocam. Yani filtre masrafı yok doğru mu?
Yukaridaki arkadaş gırgır demiş ama 4000liraya gırgır da herhalde o kadar etrafa toz saçan bir ürün olsa firma borsada 2 günde batardi . Siz ne diyorsunuz etrafa toz saçma durumu inandırıcı mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: pudinkk
Yeni filtre alma gerekliliği yok o halde hocam. Yani filtre masrafı yok doğru mu?
Yukaridaki arkadaş gırgır demiş ama 4000liraya gırgır da herhalde o kadar etrafa toz saçan bir ürün olsa firma borsada 2 günde batardi . Siz ne diyorsunuz etrafa toz saçma durumu inandırıcı mı?Yukarıdaki arkadaş sanıyorum ki o kırmızı süpürge için gırgır demiş. Bu süpürge için kullanmamış o tabiri.
Filtre yıkama işleminde talimatlara uymanız gerekiyor. Sıcak su ve deterjan kullanmamanız ve güneşte bekletmemeniz gibi dikkat etmeniz gereken hususlar var. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece bir problem olacağını düşünmüyorum. Elbette her ürünün bir kullanım ömrü vardır, filtreler yıkansa da bir süre sonra yıpranacaktır. Benim gözlemim; kalitesine göre 3-4 yıl yıkanıp kullanılabilir durmakta. O yüzden filtre masrafı olacağını düşünmüyorum uzun bir süre. Hadi diyelim bir problem oldu filtrede, yedekleri 100-150 TL arasında satılıyor piyasada.
-
aldım bende mediamarkt tan, çek satıştan da kod aldım 120 lira daha ucuza geldi. 3680TL daha ucuza bulamayız
-
200 liralik matkapdaki motoru almislar el supurgesine takmislar neymis 4000 tl buyrun alin.
V11 ile V10 arasinda "hatri sayilir" fark var, bunu onemsemek lazim. Ustelik v11 lerin kendi iclerinde daha once olmayan "seride degisik alt model" var . Su an 800 dolara satilan ust model yaklasik 6 bin liranin biraz uzerine geliyor ama turkiyede bu fiyata yok su an
Bu basliktaki model de guzel, bir sey diyemem ama v7 ciktiginda benim v6 ya oranla ustunluklerini heman farketmistim, bu v8 ... v10 icin de ayni ivmeyle devam etti
O yuzden mumkunse v11 , olmuyorsa EN AZ v10 alin .. filtrelerin bir tanesi cok kolay temizleniyor , motor filtresi .. ancak hepa filtre biraz "temizlediginizi" sandiginiz noktada kaliyor, soguk suyla calkalayin diyor, ben de hep oyle yaptim ama sonunda emis cok dusunce tum ihtimalleri yok ettim, en son hepadan suphelendim, bir girdim ince uclu makasin keskin yeriyle filtrenin 50 ye yakin kagit aralarina , filtre kadar islanip katilasmis kir cikti , temizledim bir daha temizledim halen cikti
Cunku hepa filtrenin amaci zaten bu , asla tozu odaya yaymamak .. hepa filtre ile biraz ugrasacaksiniz ama onun disinda yeni modeller uzmez
Bugun sans o ya , baslik bozuldu , tamamen soktum, basligin motoruna giden ince kablolardan biri kopmus, baslik saga sola dondukce hareket eden kablolar bunlar mecburen, sonunda vermis kendini , iki uctan siyirip birbirine doladim , tekrar topladim makineyi, yakinda yine kopar
Cozumu var herseyin ama bir kere para veririm hic sorun cikmaz koskoca dyson demeyin , o yuzden eski urun almayin cok cok fiyat avantaji olmadan
Bir yerde bin liraya v6 bulursaniz alin elbette o baska
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uzun zamandır takibimdeydi kesinlikle alınacaksa v10 varsa imkan v11 alınmalı.
Saat 5 de mediamarkt üzerinden sipariş verdim biraz önce gidip aldım.
Mediamarkt 2000/150 hesapla sipariş verdim,garanti bankası kasım kampanyasından 140 tl de bonus geldi.Toplamda maliyeti 3539 lira.Sırada Roborock S5 max var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X