Şimdi Ara

Dying Light (2015) [ANA KONU] (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.947
Cevap
41
Favori
129.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkür ederim o zaman ilk iş bir 4gb ram daha eklemeliyim.
  • Arkadaşlar oyundaki en etkili grafik ayarı View Distance, bilginiz olsun. Diğer ayarlar çok düşük farklar yaratıyor ama View Distance'ı tamamen kapattığım zaman 30 - 40 fps arasında akıyor oyun, diğer ayarlar hep full. Eğer View'i fullersem 18 fps'ye kadar düşüyor %50'den fazla bir performans farkı oluyor yani.

Bunu kapatın keyfinize bakın, görsellikte bir farklılık olmuyor zaten uzaktaki nesnelerin çizim detayını belirliyor, çok uzaktaki bir objenin gölgesi olmuyor mesela. Model detayı da düşmüş oluyor ama bunu iki görüntüyü yan yana koymadan göremiyorsunuz bile. Ben hem bu ayarı tamamen açıp, hemde tamamen kapayıp 2 fotoğraf çektim ikisi arasındaki farka baktım o şekilde gördüm ne kadar değişiklik olduğunu, oynarken hissedilmiyor yani. Tutorial bölümünde bir etkisi olmamasının sebebi, o bölümde çatıya bile çıksanız şehir görüntüsü olduğu gibi önceden render edildip koyulduğu için, gerçek zamanlı render edilen obje sayısına bir artış sağlamıyor o yüzden tutorial bölümü sıkıntısız geçiyor. Arka plana atılmış 3D derinliği olan bir fotoğraf gibi düşünün yani.

Hatta çektiğim resimleri buraya da koyuyorum, aradaki farkı görün neredeyse hiç fark yok görsel kaliteyi düşürmüyor göz zevkini bozmuyor. GTX 770 + FX 8120 + 8gb Ram ile bu şekilde bu arada. İlla ki sistemden sisteme de fark eder. Eğer View Distance'ı dengeleyen bir update getirirlerse sorun kalmaz zaten, uzakları çizerken fazla kaynak harcıyor oyun sadece. Ek olarak oyun Nvidia'ya özel efektler ile sisteme 3 fps'lik bile kayıp yaşatmıyor. Bu tabi Nvidia kart kullananlar için geçerlidir.

Dying Light (2015) [ANA KONU]

====================================================================

• Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Hocam oyun içi görüntüyü nasıl elde ettiniz? (extra program mı tuşu var mı kendinden?)
  • 5 saate yakın oynadım oyunu ve gayet hoşuma gitti Öncelikle oyunun grafik sistem özelliklerine pek girmeyeceğim öyle ultra bir sistemim yok ama oyunda bazen fps düşmeleri yaşadım hele tutorial bitirdikten sonra dışarı çıktığımda bildiğiniz slayt gösterisi gibi oldu ama View Distance ayarlarını biraz kurcaladığımda kasmalar azaldı. Eğer önceden Dead Island oynamışsanız bu oyuna pek yabancılık çekmeyeceksiniz. Atmosferi gayet beğendim özellikle de gece olduğunda oyun sizi korkutmayı başarıyor gece yavaşça ilerlerken köşeyi döner dönmez zenci bir zombinin üstüme atlamasıyla zıplamam bir oldu Gece genellikle sessiz gidip zombileri öldürmeniz gerekiyor yada Safe House larda uyuyup sabahı bekliyorsunuz. Oyunda geceleri daha fazla puan vererek gece dışarda dolaşan oyuncuları ödüllendiriyor. Gündüzleri çok rahatsınız istediğiniz yere gidip istediğinizi öldürün fakat patlatıcı variller yada özel kıyafetli zombiler gibi ses çıkaran şeylere vurduğunuzda ses hızlı koşan zombileri çekiyor zaten uzaktan çığlıklarından anlıyorsunuz bayağı çevikler tırmanabiliyorlar ayrıca vuruşlarınız ve tekmelerinizden kaçabiliyorlar bunu özellikle beğendim. Dead Island'daki gibi zombiler kolay ölmüyor mesela karşınıza 6-7 tane çıktığında çat çat çat hepsini rahatça indiremiyorsunuz. Airdrop olayı oyuna renk katmış haritada uyarı çıkan yere gittiğinizde bizim gibi insan ama düşman olanlarla karşılaşıyorsunuz onlarla yapılan savaşlar daha yavaş çünkü siz vuruyorsunuz onlar kaçıyor onlar vuracakken siz kaçıyorsunuz ben genellike molotof atıyorum eğer hepsi birden yanarsa çoğunlukla ölüyorlar eğer kurtulan olursa da tek olduğundan fazla sorun yaşatmıyor. Airdrop malzemelerini istenilen yere götürdüğünüzde size skill puanı olarak dönüyor. Oyunda çeşit çeşit zombiler var . İri ve büyük olanlar gerçekten zor ölüyor genellikle hiç öldürmeden çatılardan kaçıyorum Zehirli olanlar var derileri biraz yeşilimsi anlıyorsunuz hemen birde onların zehir tüküren versiyonu var eğer diğerleriyle savaşırken onun saldırmasına izin verirseniz pek çabuk ölüyorsunuz neyse ki yakınına girince çok savunmasızlar direk öldürüyorsunuz. Kendini patlatan zombiler var açıkçası yanınıza geldiğinde direk depar atıp kaçabiliyorsunuz. Gece çıkan zombiler ise inanılmaz güzel tasarlanmış hızlılar ve güçlüler tekini öldürmeye çalıştım açıkçası başaramadım fakat kararlıyım öldürmeyi başaracağım Kaçış esnasında büyük heyecan yaşıyorsunuz UV ışığı veren feneri onlara tuttuğunuzda afallıyorlar ve zaman kazanabiliyorsunuz. Birde normal zombilerin elinde silah olanı var hiç beklemediğim bir anda kafama yediğim sopa darbesiyle ne olduğumu şaşırttılar bana . Oyun çok güzel ben fazla ana görev yada yan görev yapmadım Safe House ları açtım ve etrafı keşfettim. Genellikle çatılarda kilitli kutular oluyor onları açtığınızda içinden crafting için malzemeler ve silahlar çıkıyor. Silahlarınıza Upgrade yapıp hasarını yada dayanıklılığını arttırabiliyorsunuz. Zombileri çatıdan tekme ile attığınızda direk aşağı düşüp ölüyorlar aynısı haritada bulunan dikenli objeler içinde geçerli direk zombileri oraya çekip tekme ile onlara itiyorsunuz ve anında ölüyorlar. Oyunda Random olaylar olabiliyor mesela birden ileride bir zombinin bir insana saldırdığını görebiliyorsunuz ona yardım ettiğinizde para yada obje verebiliyor size ve haritada rastgele oluyor bu tür olaylar. Oyunu ben gayet beğendim çok zevkli ve eğlenceli. Oynanışı ve içeriği yeterli gibi şimdilik. Atmosferi özellikle beğendim. Sabah rahat rahat gezerken Akşamları saklana saklana gezmek oyuna başka bir hava katmış. Tavsiye ediyorum herkese

• Oyun çok güzel gözüküyor ama amacını tam olarak anlayamadım multiplayer'da veya coop'ta. Left 4 Dead gibi mi acaba, bölgeleri ele geçire geçire ilerliyoruz yoksa farklı bir amacımı var? Yani bir görev felan mı var
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Senaryo modunu 4 kişiye kadar birlikte oynayabiliyorsunuz. L4D'le alakası yok. :)
  • Geceleri asla tek basima dolasmam coop oynayacak arkadaş şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx 770m,i7 4700HQ işlemci 3,4 ghz,16gb ram ile ultrada oynamayı başarabilirsem ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 29 Ocak 2015; 5:11:10 >
  • grain i kapadıktan ve bu video daki gölge olayını da hallettikten sonra fps biraz düzeldi ben de ilgilenenlere duyrulur.

https://www.youtube.com/watch?v=dJEXJmJMPrE
  • Gunaydın DYİNG LİGHT'TA BİYERİ GEÇEMEDİM ARKADAŞLAR TIKANDIM.........!!!!!!!! 3 tane direk var 3 diregin sadece bıtanesını yeşil yapabildim diğer ikisi biirisi ortada birisi köşede oraya tırmanamıyorum nasıl geçtiniz - !!!!!! TIKANDImmmmm !
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagricinar

Gunaydın DYİNG LİGHT'TA BİYERİ GEÇEMEDİM ARKADAŞLAR TIKANDIM.........!!!!!!!! 3 tane direk var 3 diregin sadece bıtanesını yeşil yapabildim diğer ikisi biirisi ortada birisi köşede oraya tırmanamıyorum nasıl geçtiniz - !!!!!! TIKANDImmmmm !

Orada tren vagonunun üstüne çıkıyorsun, sonra vince atlayıp o büyük hangar binanın çatısına çıkacaksın. Sonra oradan direk o direğe atlama yeri var. Muhtemelen orayı kastediyorsun.
  • MoRaCe kullanıcısına yanıt
    3 tane birini hallettim diger ikisini yapamadım. bıtanesıde koprunun altında........ ikisinide beceremedimmm işteyim şuan 5 de evde oluam o saatte kadar ogrenmelıyım takıldım
  • cagricinar kullanıcısına yanıt
    dostum birtane skill var, onu açıyorsun. sonra o demirlerin üstünde duruyor. hangarın üstünden atlıyorsun ortadaki direğe, onu yapamam dersen diğer aktive edeceğin yer köprünün altında. üste çıkıp köprünün kenarına tutunup altına gelince atlayacaksın. zaten ikisinden birini aktive etmen yeterli.
  • sımdıden heycanlandım EVE GDİP GECECEGİM !!!!!! TÜFAK FALAN OLMAYACAK MI HEP DEMİR Mİ
  • cagricinar kullanıcısına yanıt
    :) tüfek var ama mermi bulmak hep sıkıntı. etraftaki banditlerde bazen oluyor. öldürüp alabiliyorsun ama ben 2 kez aldım, ikisinde de sadece 11 mermi vardı.
  • keşke şu şekil ve bulduklarımızı acıklayan bişey olsa ıngılızcem yok mal gibi oynuyorum ya
  • Artık bu firmalar, grafik kırpma olayını adet haline getirdi. Milletin ağzına bi parmak balı sürüyolar, ön siparişleri patlatıyolar sonrası balon! Bi watch dogs örneği daha! Bu oyunun gameplay videolarını izlediğim zaman yok artık demiştim. Şuanki oyuniçiyle önceki tanıtım oyuniçi grafiklerin yakından uzaktan alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requiem_For_a Dream -- 29 Ocak 2015; 13:32:03 >
  • Güzel bir oyuna benziyor. Steam'de indirime girse de almayı düşünebilirdim.

• ana gorevlerden ziyade yan gorevleri yapin evleri ele gecirin
    air drop toplayin
    3 tane silah ( 2 tufek bir pistol)
    tek el 130
    cift el 180 vuran silahlari actim

oneririm

yan gorevlerde kurt un bomba gorevini gecemeyen haber etsin taktik veririm

• Oyunda grafik sorunu var sanırım. En düşük ayaları açtım bir de en yüksek ayarları açtığımda hiçbir fark göremedim.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.