Şimdi Ara

DX Güncellenebilir birşey midir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu günlerde yeni bir ekran kartı almak mecburiyetindeyim.(Eski 4870 sizlere ömür, yandı)

Almayı planladığım marka EVGA ya da MSI , model ise ya 770 ya da 780 serisi..(800 Serileri çıksın da fiyat düşsün diye beklemedeyim şu an)

Ancak merak ettiğim ve cevabını bulamadığım İKİ soru var aklımda..
    Bu kartların bazıları dx 11.1 bazıları ise dx 11.2..
    Biliyorsunuz ki yakında dx 12 çıkacak..

1-) Şimdi ben dx 11 sürüm bir ekran kartı alsam, dx 12 sürümü çıktığında mevcut kartımın üzerine bu yeni sürümü yükleyebilir miyim?? Kısacası bu dx denilen nesne , güncellenebirir birşey midir, yoksa donanımdaki muhtemel farklılıklardan dolayı ne aldıysan, yani aldığın kartın üzerinde ne varsa ona mahkum muyuz??
    2-) DX11 OLMASI ya da OLMAMASI oynadığımız oyunlarda herhangi bir GÖZLE GÖRÜLÜR bir fark yaratır mı??

Şimdiden Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7309DB214 -- 19 Eylül 2014; 17:23:50 >

• dx karta çakılıdır güncellenmez.ayrıca windowsta da çakılıdır.dx kur dedikleri 2010'dan kalma bir yazılım tekrar kuruyorlar yani 11.1 11.2 diye yazılımlar yok o kartlardaki farka da takılmayın 11.2 isterim diye de oyun çıkmadı.dx11 kart alırsanız dx12 de destekleyecek artık sürücü ile ya da Windows 9 kurmak gerekecek.dx11 ile dx12 arasında donanımsal fark yokmuş bu yüzden yazılımla destekleyecekler dx11 kartları.800 serisi 900 serisi diye çıktı yakında piyasada olur şu anda dx11 kart alabilirsiniz ve dx12 yakında çıkmayabilir Windows 9 ile birlikte çıkacak muhtemelen daha 8.1 çıkalı fazla olmadı.
  • Sayın Tuoni,

Yanıt için teşekkür ederim..970 Kartların piyasaya düşmesini bekliyorum..Aklımda 970 MSİ var..Gerçi ne işlemcim (i7 860) ne monitörüm (1560x1020 ve 60 hertz) ne de anakartım (pci express 2 slotu mevcut) bu ekran kartının ihtiyaçlarına cevap vermiyecek biliyorum ama belki zamanla diğerlerini de değiştirme fırsatı yakalarım diye almışken iyisini alayım istedim..
  • Çok güzel yanıtlamıssın cok teşekkürler
  • Dx i çok kafana takma bana göre çok fazla bir grafik farkı yok.Sadece ekran kartını zorlamaya yarayan bir şey.Ama oyun desteklemez ise oynayamazsın.
  • mönitör çözünürlüğünü bilemedim ama işlemci ve pcie2.0 olması idare edilebilecek şeylerdir bir süre kullanabilirsiniz sistemi değiştirinceye kadar.pcie3.0 ekran kartları pcie2.0 anakartlarda da çalışır çok az bir fps kaybı olur.mesajım eskiymiş windows9'dan bahsediyorum Windows10 olarak önizleme sürümü çıktı ama içinde dx12 yok sanırım full sürümüne yetiştirecekler nisan gibi.970 almanızda bir sakınca yok ama aceleniz yoksa amd'nin şubatta çıkacak kartlarına da bakabilirsiniz muhtemelen daha hızlı olacaktır ama daha az güç tüketeceğini sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.