Şimdi Ara

DVI>VGA bağlantı SİNYAL YOK sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar 6850 ekran kartını dvi çıkışından vga dönüştürücüsünü kullanarak vga kablo ile eski model lcd tv ye bağlıyorum ama sinyal yok diye bir hata geliyor pc kısmında. gerçi av-svhs bölümlerini de deniyorum ama hiç görüntü yok. farklı bir lcd tv de denediğimde dvi kablo ile görüntü geliyor. acaba vga ile nasıl görüntü alabilirim?

• yok mu bilen?
  • elimizdekiler;
    -pc adına en büyük teknolojisi vga bağlantısı olan arçelik marka 20'' lcd tv
    -on board ekran kartı olan bir anakart
    -Arşivden çıkan kaliteli bir adet vga kablosu
    -yeni aldığım dandik vga kablosu
    -6850 kutusundan çıkan vga çevirici

yapılanlar;
    1- eski vga kablosuyla vga çevirici kullanılıp ekran kartına bağlanıldı. sonuç: sıfır
    2- eski vga kablosu on board ekran kartına direk bağlandı. sonuç: sıfır
    3- yeni vga kablosu çevirici kullanılıp ekran kartına bağlanıldı. sonuç: sıfır
    4- yeni vga kablosu on bnuoard ekran kartına bağlamam lazım ama sıkıldım artık ümidim yok
    5- elimizdeki tvden daha kaliteli bir lcd tv ye dvi kablo ile bağlanıldı. sonuç: BAŞARILI!

yani çıkarabileceğim sonuç odadaki tv nin işe yaramadığı sanırım.. başka bir yol deneyebilir miyim?

• Hem anakarttaki vga hemde ekran kartındaki vga aynı anda çalışmaz. Ekran kartını çıkartırsan anakarttaki vga devreye girer. Ekran kartında ayrıca dvi çıkışı varsa 2 görüntü alabilirsin.
  • Yani onboard ekran kartını devredışı bırakırsam, eski tv de çalışır mı?
  • yapacağın şey basit dajili ekran kartından çeviriciyi kullanarak tv ye bağlantı yapmak
    ve en önemlisi tv nin kumandasından giriş sinyalinin hangi bağlantıdan yapıldığını seçmek yeni nesil tv ler bunu otomatik yaparlar
    kumandada ımput diye bi tuş olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.