Şimdi Ara

DVİ KABLO??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

Önce Samsung monitör aldım.Daha sonra daha iyi görüntü alabilmek için ekran kartımı dvi çıkışlı bir kart ile değiştirdim.Ekran kartımın çıkışı dvi 24+1 pin,monitörün girişi ise 18+1pin.Elimdeki kablo ise iki tarafı 18+1 pin.Dönüştürücü falan var mı?yoksa bir tarafı 18+1 diğeri 24+1 pin olan kablo var mı ne önerirsiniz??

• elindeki kablo sanırım dvı-d bu kabloyu hem ekran kartına hemde monitöre uyması lazım takmayı hiç denedin mi eğer uyuyorsa başka kablo arama görüntü kaybı olmadan rahatça seyredebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan70 -- 6 Temmuz 2007; 9:34:27 >
  • bendede şöle bir sorun var ekran kartı 24+1 monitor 18+1 kablomsa her 2 tarafı 24+1 acaba fazl olan pinleri karga burnuyla cekip cıkarsam bir sorun cıkarırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoDRaC

bendede şöle bir sorun var ekran kartı 24+1 monitor 18+1 kablomsa her 2 tarafı 24+1 acaba fazl olan pinleri karga burnuyla cekip cıkarsam bir sorun cıkarırmı

Yok çalışmaz öyle.
    Sen piyasadan uygun kablo araştır.
  • Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Orjinalden alıntı: NoDRaC

bendede şöle bir sorun var ekran kartı 24+1 monitor 18+1 kablomsa her 2 tarafı 24+1 acaba fazl olan pinleri karga burnuyla cekip cıkarsam bir sorun cıkarırmı

Forumda bir arkadaş dediğin şeyi yapıp kayıpsız görüntü aktarmıştı, ama olmazsa kabloyu heba etme ihtimalide var
  • quote:

Orjinalden alıntı: gökhan70

elindeki kablo sanırım dvı-ı bu kabloyu hem ekran kartına hemde monitöre uyması lazım takmayı hiç denedin mi eğer uyuyorsa başka kablo arama görüntü kaybı olmadan rahatça seyredebilirsin

elimdeki kablo tabiki dvi,2 tarafı 18+1 olan.sorun ekran kartının dvi çıkışı 24+1 olandan olması

DVİ KABLO??

alttan 2.ci resim
  • link

hocam istersen bu linkteki dvi bağlantı kısmını bi oku faydalı olacaktır özellikle aşşağıdaki kısmı

DVI-A: DVI-Analog. Analog sinyaller için tasarlanmıştır.
    DVI-D: DVI-Digital: Dijital sinyaller için tasarlanmıştır.
    DVI-I: DVI-Integrated. Hem analog, hem diital monitörler için tasarlanmıştır.

DVI çıkışlarının farklı tipleri bulunmaktadır. Yukarıdaki şekilde DVI çıkış çeşitlerini görebilirsiniz.
    Ekran kartlarında ekseriyetle DVI-I (Dual Link) çıkış yer alır. Bu çıkışa hem DVI-D(dijital) hem de DVI-I(analog) tipte kablo ile monitörünüzü bağlayabilirsiniz. Muhakkak DVI-I kablo aramanıza gerek bulunmamaktadır.

DVİ KABLO??

elindeki kablo dvı-d(single link) bu kabloyu hem dvı-d(dual link) hemde dvı-ı çıkışa bağlayabilirsin yani 18+1 pinli kabloyu 24+1 girişe bağlayabilirsin ama bunun tam tersini yapamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan70 -- 6 Temmuz 2007; 9:48:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    spdif kablo
    8 ay önce açıldı
    DVI kablo ses iletirmi?
    7 yıl önce açıldı
    Displayport kablo sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SAĞOL DOSTUM
    tam aradığım resmi göstermişsin
     DVİ KABLO??
  • Bende samsuıng 226 bw almıstım ve senin gibi 18 lik baglantıyı görünce sasırmıstım..Biraz zorlama sonucunda 24 lük ekran kartı girisine taktım.HErhangi bir sorun yok baglayabilirsin...
  • benim monitör dvi-d girişli kabloda dvi-i kablonun paketini açtığım için değiştiremem deniycem valla giderse gitsin yaws...

@gökhan70
    konunun linkini atabilirmisin dostum bulabilirsen eğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoDRaC -- 6 Temmuz 2007; 23:41:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

Bende samsuıng 226 bw almıstım ve senin gibi 18 lik baglantıyı görünce sasırmıstım..Biraz zorlama sonucunda 24 lük ekran kartı girisine taktım.HErhangi bir sorun yok baglayabilirsin...

ciddimisin dostum?? Ekran kartına 260 ytl verdik üzülürüz sonra
  • Beyler benim bi sorum war.
    Monitör aldım "Samsung Syncmaster 206BW"
    DVI-D kablo geldi
    ekran kartım
    Winfast FX5700
    onunda üstünde dvi giriş war
    takıyorum fakat
    pc baslarken ekrana görüntü gelmior

hem vga hem dvi kablosunu aynı andamı takıcaz napıcaz bilemedim :s

yanında gelen kablo olmuyomu ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vai -- 9 Ağustos 2007; 20:39:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vai

Beyler benim bi sorum war.
    Monitör aldım "Samsung Syncmaster 206BW"
    DVI-D kablo geldi
    ekran kartım
    Winfast FX5700
    onunda üstünde dvi giriş war
    takıyorum fakat
    pc baslarken ekrana görüntü gelmior

hem vga hem dvi kablosunu aynı andamı takıcaz napıcaz bilemedim :s

yanında gelen kablo olmuyomu ne

benzer olay bende de var. hd3850 yi viewsonic vg2030wm ye bağladığımda çalışmadı. tabi DVI ile bağladığımda çalışmadı. daha sonra d-sub dönüştüğrücü ile bağladım çalıştı. 18 pin de denedim, 24 pin de denedin tık yok :)

daha sonra yani windows açıldığında, d-sub ı cıkartıp, DVI kablosu ile çalıştığını gördüm. ne alakadır anlayamadım. bu kodumunun kartlarını kodumunun monitörlerine göre yapmıyorlarmı acep dedim.

• Sayın arkadaşlar...

Bilgisayarda DVI-D çıkış var..Şimdi gidip bir DVI-I To HDMI kablo alsam Görüntü aktarmakta bir problem olur mu?

DVI-I kablo DVI-D kabloyı destekliyormu? bu kısmı anlamadım..Yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden Teşekkürler.

EDİT: Malesef gözümden kaçmış.Meğer DVI-I kablo DVI-D girişe uymuyormuş :( 4 tane fazladan bacak var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kijiro -- 23 Eylül 2011; 22:37:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.