Şimdi Ara

DVI => HDMI dönüştürücü gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartım DVI çıkışa sahip. Sizce DVI=>HDMI dönüştürücü veya DVI-HDMI kablo ile monitöre bağlasam herhangi bir şey farkeder mi? Bunu denemiş arkadaşlardan somut bir cevap alabilir miyim?

Kolay gelsin.

• hd destekliyse moniyor değişir.
  • Benim masaüstü bilgisayarımda yapmak istediğiniz gibi bağlamıştım monitörü azda olsa bir fark var gibi...
  • Her ikiside dijital arabirim değil mi? HDMI sadece ses iletiyor artı olarak..

Kısaca fark etmez... Ki mümkün değil sanırım zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wwwoguz

Her ikiside dijital arabirim değil mi? HDMI sadece ses iletiyor artı olarak..

Kısaca fark etmez... Ki mümkün değil sanırım zaten...

Mümkün fakat monitör diye kullandığınız şeye göre değişir. Ben projektöre bağlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZartarxiS -- 27 Şubat 2009; 20:45:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihtolgaata

Merhabalar,

Ekran kartım DVI çıkışa sahip. Sizce DVI=>HDMI dönüştürücü veya DVI-HDMI kablo ile monitöre bağlasam herhangi bir şey farkeder mi? Bunu denemiş arkadaşlardan somut bir cevap alabilir miyim?

Kolay gelsin.

farketmez eğer elinde hdmı-hdmı kablo varsa ufak bi çevirici al bağla kullan kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihtolgaata

Merhabalar,

Kolay gelsin.

Merhaba,
    Bir monitör için kullanılabilen bağlantı arabirimleri: VGA, DVI ve HDMI'dır. Bunlardan DVI ve HDMI dijitaldir. VGA ise analogdur. VGA arabirimi kullanıldığında bilgisayarda üretilen dijital piksel bilgisi ekran kartında analog resim bilgisine dönüştürülür. Monitöre gelen bu resim bilgisi monitörde tekrar dijital hale dönüştürülür. Bu dönüşümler sırasında kayıp kaçınılmazdır.
    Ancak DVI ve HDMI arabiriminde hiç bir dönüşüm söz konusu değildir. Bu nedenle en kaliteli bağlantı DVI/HDMI'dır ve ikisi arasında resim kalitesi açısından fark beklenmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMİ mı ? Component HDTV mi ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hdmi oldugu icin kalitenin artmasi soz konusu degildir.
    burada fark gordugunu iddia eden arkadaslarinkisi de tamamen psikolojiktir.
    ister projektore ister 150" ekrana isterseniz taksim meydanindaki megavizyona baglayin. bir defa dijital oldu mu hic farketmez. hic derken, hic demek istiyorum. HIC.
  • hocam bende hp nin 22 inc lcd si var hdmi girisi var dvi-hdmi baglantı yapıorum dvi-dvi a gore blu-ray ripleri filan izlerken pek bi fark hissedemedim.yanılıomuyum acaba
  • Teşekkürler,
    Cevabımı fazlasıyla ignorant ve ramazanyalcin 'dan aldım. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.