Şimdi Ara

Dvd yerine hdd güç kesme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopumun dvd kısmını çıkarıp hdd bağladım. Fakat malum hdd çok güç harcar. Bunu engellemek için kullanmadığım zamanlar gücünü kesmemi sağlicak bi program veya yöntem varmıdır?

• Bazı hdd lerin kendinden özellikli olarak gelmekte. Yani çalışmadıgı sürece gücü kesiyor daha sonra ulaşmak istediğinizde hdd çalışıyor.Sizdeki hdd de böyle bir özellik olabilir şayet hdd yeni ise
  • windows kaç kullanıyorsun ?
  • Manual olarak elle hdd yi kapatmak için aşağıdaki uygulamayı deniyebilirsin.

https://www.meinfach.net/revosleep/

Çalışmassa (bende çalışmadı) windows güç yönetiminden hard disk kapanma süresini kısaltabilirsin. Windows 10 da default dengeli güç yönetimi profilinde 20 dakka boşta kalan hdd uyku/suspend moduna alınır. Windows kaçsa ona göre uyku modunu nasıl ayarlayacağını yazabilirim.
  • @gtx295 3 sene önce laptopla gelen hdd. Ssd ekledim sisteme. Hddyide dvd yerine taktım. Böyle bi özellik olduğunu sanmıyorum ama oladabilir tabi. Boş zamanda bi dinlerim ses geliyomu

@eskibirkurt Windows 10 Edit: Kopyalama bitsin programı deneyeyim. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klik -- 21 Eylül 2018; 19:11:42 >
  • klik K kullanıcısına yanıt
    güç ve uyku ayarları
    ek güç ayarları
    dengeli profili seçili olmalı
    plan ayarlarını değiştir
    gelişmiş güç ayarlarını değiştir
    sabit disk kapatmak için beklenecek süreyi istediğin şekilde değiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.