Şimdi Ara

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.969
Cevap
3
Favori
226.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Iced

Yabancı forumlarda herkes 8x hızında test yapıyor onun için 8x yaparsanız iyi olur.

Benq ile yazılmış memorex 4x dvd+r @ 16x (overspeed kullanarak 16x de yazılmışdır)

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

Bu da verbatim 8x dvd-r Nutech DDW-082 ile 8x de yazılmışdır ve Benq ile test edilmiştir. (Asus ve Nutech ler cd speed programı ile hernekadar destekleniyor gözüksede sorun yaratmaktadır)

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

Kardeş benq dan memnunmusun yabancı forumlarda açık ara ile önde okuması yazması nasıl vede nerede satılıyor.

• Ben de yabancı kaynaklı sitelerden edindiğim bilgilere göre kesinlikle BenQ DW-1640 almaya karar verdim. Bu yazıcı karşılaştırmalı testlerde değil NEC, Plextordan bile daha iyi sonuç vermiş. Boğaziçi Bilgisayar A.Ş. İthal etmiş.

Alınca, ben de değişik dvd markaları ile tesinize katkıda bulunacağım.

Saygılar...
  • Dvd Combo m bozuldu Bende Artık Dvd yazıcı alıcam.Ve burdaki incelemeler çok yararlı olmuş.
    Topici açan bilgilerini sunan katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkürlerimi saygılarımı gönderiyorum..
    NEC ND-3540 16x16x8x6 DVD+/- 8.5GB DL SILVER
    ASUSTEK 1608P 40X24X40 CDRW 16X8X16 DVDRW DL
    Bu iki dvd yazıcıdan birini alıcam. Nec almayı düşünüyorum...
  • dvd medyalar hakkında Türkçe yazılmış bir makale için tıklayın.
    DVD+ mı iyi yoksa - mi? farkları neler? Gibi birçok soruya yanıt alabilirsiniz. Fiziksel DVD Formatları.
    www.utkuduyar.com/makaleleri.htm linkinde...
  • Merhabalar,
    NEC3500AG DVD yazıcım var.
    Tüm arşivimi düzenleyip (Yaklaşık 500 DVD) yeniden kaydedeceğim.
    Uzun süre dayanıklılık açısından
    aşağıdaki hangi DVD Medyasını tercih edersiniz ???

25.2 YTL VERBATIM 16X 4.7GB 120DK 25''Lİ CAKEBOX DVD+R 43500
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=542&productId=bs80236

24.2 TDK 4.7GB 8X 25'LI CAKEBOX DVD+R
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=542&productId=bs80173

21.3 YTL SONY 4.7GB DVD-R 25' Lİ KUTU (25DMR-47SP)
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=542&productId=bd8006

• Ne arşiv varmış sende be @QwertyXP.
    quote:

Orjinalden alıntı: QwertyXP

Merhabalar,
    NEC3500AG DVD yazıcım var.
    Tüm arşivimi düzenleyip (Yaklaşık 500 DVD) yeniden kaydedeceğim.
    Uzun süre dayanıklılık açısından
    aşağıdaki hangi DVD Medyasını tercih edersiniz ???

25.2 YTL VERBATIM 16X 4.7GB 120DK 25''Lİ CAKEBOX DVD+R 43500
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=542&productId=bs80236

24.2 TDK 4.7GB 8X 25'LI CAKEBOX DVD+R
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=542&productId=bs80173

21.3 YTL SONY 4.7GB DVD-R 25' Lİ KUTU (25DMR-47SP)
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=542&productId=bd8006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asprin -- 18 Ekim 2005, 16:00:04 >

• Plextor Sata valla yazıcı geliyo :O

fakat herzaman yazarken 4x üzerine çıkmayın yüksek hız = yüksek hata demek (hataların yüksekliğinide yazıcı,medya kalitesi,sıcaklı,bulunan ortamdaki em(titreşim,cep telefonu,manyetik alan,,titreşim çıkaran aletler (güçlü subwoofer gibi hepsi etken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels#8482; -- 18 Ekim 2005, 16:23:02 >

• Nec 3540a 1.03 fw
    DMS 8xlik dvd+ ya 4x te yazdım
    sadece 3.8 gb hemde ama buna rağmen hemen yazıp arkasından okutmama rağmen testten 0 çekti üzüldüm açıkça hangi boş medyayı alacağımı şaşırdım artık
  • @bora arpınar

Benq 1640 dvd writerı yeni aldım, şuan yazdığım dvd ler açısından çok memnunum. Overspeed özelliği gerçekten çok kullanışlı, yukarda da gösterdiğim gibi 450binlik memorex in 4x dvd+r ye @16x de yazdım ve sonuç mükemmel. Yanında gelen yazılım sayesinde bir çok fonksyonu nu kendine göre ayarlayabiliyosun. Overspeed in yanında solidburn özelliği var ve bu özelliği kullanarak bi kere belli bi marka dvd ye yazdığında writer bu medyaya optimum nasıl yazılabileceğini test ediyor ilk yazışında ve hafızasına kaydediyor. Bidahaki seferde aynı medyaya yazarken daha önceden öğrendiği metod ile yazarak yazma kalitesini arttırıyor. Bu özellik genelde firmware tarafından tanınmayan dvd ler için veya overspeed kullanılırken çok işe yarıyor.
  • kardeş, benq 1640'ı nereden kaça aldın? acil cevap verirsen sevinirim. ben de hemen almayı planlıyorum.

şimdiden sağolasın ..
    saygılar...
  • 4x medyaya nasıl 16x yazılıryaa?
  • Ankara demo bilgisayardan aldım, ben sorduğumda bu ürünü satmıyolardı bende getirebilirmisiniz dedim getirdiler ve 47$+kdv den aldım. Ben aldıktan sonra internette stoklara koymuşlar ama fiyatı 52$+kdv olarak gözüküyo şuan galiba

@xblade: adı üstünde overspeed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 18 Ekim 2005, 17:34:20 >
  • çok teşekkürler iced..
    sen hangi medyadan memnunsun peki?

ben de aynı medyadan alayım yazıcıyı alırken...
  • Bu memorex 4x dvd+r ler iyi ve fiyatı da baya uygun, benq ile hızlı bir şekilde de yazılabiliniyor 4x sorunu yok. 10 tanesi 4 milyon civarında olması lazım. Yanlız 8x olanlarının üreticisi farklı diye biliyorum ve onları denemedim, piyasadaki verbatimler de tutarsızlık var ve bi paketi le diğer paket arasında bazen çok fark olabiliyor. Verbatim'in Dvd-r colour slim kutu datalife plus' lar büyük ihtimalle yuden üretimi aldığım bilgilere göre ve millet benq ile o medyayla 99 kalite puanı alıyor. Gerçekten iyi bir medya. Dms web sitesinde buldum ama Ankara bayisini aradığımda kalmamış. Maxell 8x dvd+r ler ise ritek r03 şuan piyasakiler. Pif değerleri oldukça iyi çıkıyor, kalite paunı 97 alır ama PIE ler 20 civarında geziyor ki hiç kötü değil ama yuden gibi üreticilerin medyaları ile fark var tabiki arasında ama uzun ömürlülük açısından iyi.
  • Bu arada tüm benq kullananlar ve kullanacaklara duyurulur. Firmware yüklemesi yaparken, nforce anakart kullanan ve nforce ide driverı yüklü olanlar update yapmadan önce ide driverlarını silsinler, nforce ide driverları ile firmware update inde sorun yaşayan bikaç kullanıcı olduğundan dolayı bu şekilde firmware update yapmanız tavsiye edilir. Yazıcının son firmware update ini yapmanız da önerilir ( Son firmware:BSLB)
  • benq 1640'ı İstanbul'da satan yer yok mu? Demo bilgisayarın web sitesine baktım bir şey yazmıyor. mail attım bakalım ne cevap verecekler...

ilgin alakan için sağol Iced kardeş.
  • www.demo.com.tr ordan cd/dvd yazıcı-benq-DW1640 Kutulu Banka havalesi ile 83.96YTL yazıyor. İstanbulda ayrıca tanıdığım bir bilgisayarcı varsa, boğaziçi ithalatçısı benq nun, onlar da getirtebilirler
  • çok sağolasın kardeş... hemen veriyorum siparişi...
  • bunlarda yeni dvd lerle testler biri oky taiyo yuden üretimi diğeri versatile sony üretimi hayde sıcak sıcak.

• bora arpınar sana tavsiyem o versatile den uzak dur, cd speed programını kullanırken sadece verilen kalite puanına bakmayın, sonlara doğru PIE ler gerçekten fazla yükselmiş, aynı şey oky için de geçerli. Oky de PIE ler direk yüksek başlamış ve ortalaması 68. Genelde böyle sonuç çıktığında o marka cd ye yabancı forumlarda direk sahte yuden diyolar :D Gerçekten iyi kalite bir yuden üretimi dvd medyada PIE ve PIF ler gerçekten muazzam oluyor.(Ör: Fuji, Verbatim, Yuden)

Örnek bir yuden:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iced -- 18 Ekim 2005, 22:59:56 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.