Şimdi Ara

Dvd Writer Pio Mode Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan iki ay önce dvd-writer'ım ultra dma mode dan çıkıp pio modda çalışmaya başladı. Pek önemsemedim çünkü format atıp vista kurmayı planlıyordum. Ağırdan aldım ve dün vista kurmaya çalışmaya başladım ancak install now diyince ana menüden dvd writer driver kayıp diye mesaj alıyordum. Driver istiyordu. Ben de xp ile format atıp vistayı sonra kurayım dedim, çünkü aklıma ilk olarak pio mod geldi buna sebep olarak. Yavaş aktarımla uzun süreceği için yükleme microsoft bunu engellemiş diye düşündüm. Xp kurdum ancak alet hala pio modda idi. İde kanallarını kaldırdım ve tekrar tanıdı windows hem de dma olarak gördü dvd writer'ımı ancak sorun şu ki herhangi bir cd takar takmaz tekrar pio moda geçiyor alet. Forumdaki bir arkadaşımızın registry hilesini de denedim onda da sonuç aynı. Cd takar takmaz pio moda atıyor kendini. Vista kurmak istiyorum, dvd çekmem lazım 1-2 gün içinde 4-5 tane ancak tanesi 45-50 dk sürüyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Writerim başka makinada sorunsuz çalışıyor. Vista bile kuruyor ama bende yukarıda anlattığım gibi oluyor. (Bu arada sorunun bios'da olduğunu düşünüp bios update yaptım settings'i de default yaptım ancak banamısın demedi, biosda transfer mode'u seçmek de yok gibi)

Not: Dvd Witer'ım LG GSA-H10A (sistemim yan tarafta mevcut zaten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PongoLLe -- 8 Eylül 2007; 11:52:14 >

• jumper ayarını değiştirmeyi dene (master-slave ayarı)
    optik sürücüler hakkında benim de fazla bir bilgim yok malesef :(
  • malesef olmuyor jumper ayarlarıyla Daha önce denemiştim zaten
  • arkadaşlar yardım edebilecek kimse yok mu
    http://forum.donanimhaber.com/m_17398724/mpage_1/key_//tm.htm#17442216

burayada açmıştım konuyu. Yardımcı olabilene minnettar kalırım
  • Anakartım bozuldu büyük ihtimalle sistem de acılmıyor çoğu zaman. Çizgiye götürmeyi planlıyorum bugün yarın. İlgilenen veya konuyu açıp okuma zahmeti gösteren herkeze teşekkürler
  • biostan dvdrw sürücünün dma ayarını değiştirdinmi?dmayı dvdrw sürücünün destelediği en yüksek moda getir.
    kabloyla ilgili bir sıkıntı da olabilir sendeki.kablo zarar gömüşse sorun çıkarabilir.
  • yok arkadaşım 3 farklı kabloyla denedim olmadı bu dma resetleme olayı da iyice berbat etti. Makine kilitleniyor şimdi ara sıra. Vereceğim bugün yarın servise anakartı başka çarem kalmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.