Şimdi Ara

DVD veri yazma süresi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün elimdeki filmlerden birinin kopyasını çıkartayım dedim ve S.W.A.T. filmini seçtim. Fakat kopyalama süresi aklıma takıldı. Arkadaşlarım bana bir dvd'yi yarım saatte yazdıklarını söylemişlerdi. Ama benim 4.3 gb verim 43 dakika sürdü , üstelik de dvdden dvdye yazdığım halde

Mümkünse siz de sürelerinini yazabirmisiniz...

Benim yazıcımın tam modeli ;

SAMSUNG SH-W08A 8X DUAL -BOX- DVD Writer (linki de aşağıda)

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=YA1sszDGKgSBJ9aDaskW&ad=dvdwriter&ur_no=28

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: HYDRA

8x ile 8:30 saniye 4x ile 14 dakika

iyi ama veri miktarı nedir ? ben 4x yazdım ama o kadar fark etmemeli.

DMA falan mı kapalı acep eve gidip kontrol edeyim bari
  • Evet, 4x ile kesinlikle 14dk. civarında yazması lazım. Bendeki Nec ile dediğin filmin aynısını 2,4x hızında 23dk.da kopyaladım. Senin 43dk. olayında çeşitli sorunlar olabilir. Dma kapalı olabileceği gibi dvd nin çizik olması veya temiz olmaması, kopyalamada kullandığın boş dvd medyanın 4x değil 1-2x destekliyor olması da bir ihtimaldir.
  • quote:

8x ile 8:30 saniye 4x ile 14 dakika

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine61

Evet, 4x ile kesinlikle 14dk. civarında yazması lazım. Bendeki Nec ile dediğin filmin aynısını 2,4x hızında 23dk.da kopyaladım. Senin 43dk. olayında çeşitli sorunlar olabilir. Dma kapalı olabileceği gibi dvd nin çizik olması veya temiz olmaması, kopyalamada kullandığın boş dvd medyanın 4x değil 1-2x destekliyor olması da bir ihtimaldir.

medya 4x (zaten 4x dvd-r'lerin 600 +r'lerin de 750 bin liraya düşmesi yüzünden aldım bunu).
    DMA ile oynamıştım (yamaha f1imin firmware update'i sırasında) belki hala onu hatırlıyordur :( bakalım.
  • Ya o zaman bu dvd rw lar bir seferde cd rw lardan daha fazla veri kopyalayabiliyorlar. yoksa eskiden 4x cdw lar ile bir cd yi yarım saatte falan ancak kopyalayabiliyorduk birde bunun 7 katı veri olduğunu düşünürsek 4x bir dvd rw ile 7*30dk=210dk yani 3 buçuk saat sürmesi gerekirdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet
    dvdnin 1x'i ile cd'nin 1x'i birbirine eşit değil.

DVD 1X = 1385 KB/sn
    CD 1X = 150 KB/sn

peki dvdlerin ide standartı nedir ? Kaç yollu kablo gerekiyor.Belki de onunla da alakalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 1 Eylül 2004, 12:50:19 >
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

80 pinli kablo kullan medyanı değiştir dma nın acık olduğundan emin ol ayrıca gargoyle veri miktarı full 4.37 gb :)

peki bunlar ata100 mü ? 80pinlik kablo için öyle olmalı
  • tamam, biosdan sürücüyü disable yapmışım

süre 3.05 gb için 10 dakikaya düştü

Birde ultra ata33'müş bunlar

ilgilenen herkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 2 Eylül 2004, 9:17:09 >
  • Arkadsım bendede İmzamdaki dwd Rw var BEn hic dwd kopyalamdaım ama 4.5 Gb bilgiyi en fazla 10 dakikada kopyalıyo hemse 4x te
  • quote:

Orjinalden alıntı: getaway_men

Arkadsım bendede İmzamdaki dwd Rw var BEn hic dwd kopyalamdaım ama 4.5 Gb bilgiyi en fazla 10 dakikada kopyalıyo hemse 4x te

o zaman adamlar aşmış, çünkü;

4.5 gb = 4.718.592 kb
    4.718.592 / 1385 = 3406,92...saniye
    3407/60=56,783...dakika (1x deki süre)
    56/4=14 dakika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 2 Eylül 2004, 10:05:11 >
  • 16x dvd is 40x cd rom!
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMID

16x dvd is 40x cd rom!

benim anlamak istediğim o değil; yukarıdaki hesapla 4.5 gb veriyi 10 dakikada yazmak için (tersten gidersek) :

10 dakika * 4 = 40
    40*60 = 2400 saniye
    4.718.592/2400= 1966,08kb/sn

yani 1x başına her dvd 1385kb/sn veri yazarken nu'nun bu sonucu alması için 1966,08kb/sn veri yazıyor olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.