Şimdi Ara

DVD-RW sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta da bahsettiğim üzere DVD-RW dvdleri çok yavaş yazıyor( 20-30 dk)ve 5 dvd den 3ünü hatalı yazıyor neronun her sürümünü ashombo ların her sürümünü denedim ama hata çözülmedi aygıt yöneticisinden bir şeyler yapıyormuşsun ama hiçbir şey anlamadım milletin dediklerinden (pio moduna düşme)den kaynaklanıyormuş sorun pio ne?,pio düşmesi ne?,pio düşmesi nasıl anlaşılır? hiç bir bilgim yok açıkcası resim paylaşacamm yardımlarınızı bekliyorum ACİLL!! şimdiden herkeze teşekkür ederim.

(foruma koduğum foto error gözüküyo burdan bakabilirsiniz)
     DVD-RW sorunu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Cihazın Marka/Model nedir?

Farklı bir Marka disk dene? ( Örn. Verbatim/Philips )
    Farklı bir program ile yazmayı dene. (CDBurnerXP)
    Firmware Update yap.
    Cihazın IDE / SATA herneyse kabloyu değiştir.

Bu dediklerimi sırasıyla dene !!
  • programların hepsini denedim,herzaman en kaliteli dvd leri aliyorum 8-9 çeişit dvd denedim sonuç hüsran firmware update nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt19 -- 5 Şubat 2012; 1:12:44 >
  • DVD Yazıcının içindeki Yazılımı güncellemek.

Marka Model nedir?
  • valla nasıl bakılyıo bilmiyorum bilgisayar casper marka aygıt yöneticisnden dvd aygıtına baktım 4tane bişey çıktı hiçbiride marka ibaresine benzemiyo
  • Bu sorun ne zamandır var?
    Nasıl ortaya çıktı?
  • Bilgisayarım / DVD Yazıcının üzerina sağ tık, Özellikler/Donanım

DVD-RW sorunu.

Bu şekilde de olmazsa, Windows ile ilgili bir problem de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Şubat 2012; 1:34:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd Yazma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    LG Cd dvd rom
    18 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O söylediğin Harddisk.

Verdiğim resimde işaretli yere bak, DVD CD-R yazıyor. O kısma bakacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

Bu sorun ne zamandır var?
    Nasıl ortaya çıktı?

bu sorun eski dvd-rw demde de vardı format atmyalı 3-4 ayı geçtiyse geneliikle bu sorunla karşılaşıyorum artık ayarlarımı değişiyo bilmiyorum hatalı yazıyor ve uzun sürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufyurt19

quote:

Nasıl ortaya çıktı?

bu sorun eski dvd-rw demde de vardı format atmyalı 3-4 ayı geçtiyse geneliikle bu sorunla karşılaşıyorum artık ayarlarımı değişiyo bilmiyorum hatalı yazıyor ve uzun sürüyor

Şunu deneyiniz:

Bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönet/aygıt yöneticisine girin. Oradaki listeden DVD/CD rom sürücülerini seçin ve altındaki cd dvd okuyuculara sağ tıklayıp kaldır diyin. Sonra bilgisayarı yendien başlatın. Sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.

• bu sefer doğrusunu becerdim heralde

DVD-RW sorunu.

DVD-RW sorunu.

DVD-RW sorunu.

DVD-RW sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt19 -- 5 Şubat 2012; 2:19:19 >

• quote:

quote:

quote:

Nasıl ortaya çıktı?

Şunu deneyiniz:

Bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönet/aygıt yöneticisine girin. Oradaki listeden DVD/CD rom sürücülerini seçin ve altındaki cd dvd okuyuculara sağ tıklayıp kaldır diyin. Sonra bilgisayarı yendien başlatın. Sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin.

görünen 4 taneyi demi siliyim ?

ilk başta paylaştığım resime bakarsanız ata ide/idepi denetleyicilerinden kaynaklanabilirmi sorun acaba?

DVD-RW sorunu.

• quote:

görünen 4 taneyi demi siliyim ?

ilk başta paylaştığım resime bakarsanız ata ide/idepi denetleyicilerinden kaynaklanabilirmi sorun acaba?

evet silin ama neden 3 tanesi aynı sürücü?

Sanal sürücü de mi var?IDE /IDEPI ayarlarını değiştirmiş miydiniz?
  • forumda biri bunlardan bahsetmiş biraz karıştırdıydım bu yüzden olurmu bilmiyorum

Öncelikle aygıtları doğru bağladığınızdan emin olmalısınız.
    1- IDE harddisk ile DVD/CD sürücüleri aynı kablo üzerine bağlanmamalıdır.
    Harddiskler için mutlaka 80 kanal ide kablosu kullanılmalıdır.
    2- Eğer 2 adet DVD/CD sürücünüz varsa,bunları aynı ide kablosu üzerine bağlayabilirsiniz.Fakat jumperlarını ayarlamalısınız.
    Şimdi,donanımınızın doğru olarak bağlanmış olmasına rağmen problem mevcut ise,çözümünü göreceğiz

Büyük ihtimalle probleminiz,sürücünüzün ultra DMA modundan,pio moduna düşmüş olması.
    Genelde karşılaşılan problem bu.O yüzden konunun devamında bu problem ve çözümü üzerinde duracağız.

Problemin anlaşılması : Denetim Masası>sistem>donanım>aygıt yöneticisi>IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler
    Burada karşınıza çıkan Birincil,ikincil ide kanallarını kontrol edin.
    Mesela "birincil ide kanalı" üzerine çift tıklayıp,"gelişmiş ayarlar" sekmesine basın (ille de birincil kanalda olmak zorunda değil)

Burada "Aygıt 0" o IDE kanalı için MASTER i ifade eder.Aygıt 1 ise Slave.
    Bu sürücüler için normal aktarım modu UDMA 2 dir.
    Fakat "aygıt 0" PIO moduna düşmüştür.Bu bir DVD yazcısı ise,vay haline. Malesef 1 DVD yi 45 ile 60 dakika arasında yazacaktır.Okuma hızı da bir o kadar düşük olacaktır.
    (Harddiskin olduğu bir kanalı bulursanız,aktarım modu UDMA 5 veya 6 olarak gözükür,boş kanallarda "uygulanamaz" yazar)

Buna sepep olan ne DVD yazıcınız,ne de NERO,ashampoo vs gibi yazılımlar.
    Sadece windows.
    Bu problem DMA kullanan her aygitta olabiliyor.Eğer bir aygit dma uzerinden 6 kere hata yaparsa windows dma yi kilitliyor.Mesela çok çizik,bozuk bir cd/dvd taktınız ve okuma hatalari olustu,siz farkinda olmadan windows dma yi o aygit için iptal ediveriyor.
    DVD yazıcını değiştirseniz dahi,bu durumdan kurtulamayabilirsiniz.
    Fakat format dışında bir çözüm daha var.

Registry hilesi!
    bilgisayarimdan "çalistir"a girip,"regedit" yazin.Alttaki konuma gelin.
    0000,0001,0002 gibi dosyalar var.Oradan doğru ide kanalini bulmanız gerekiyor.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

0000,0001,0002,0003,0004,... dosyaları tarayın eğer söz konusu sürücüyü master olarak bağladıysanız,bu dosyaların içinde MasterDeviceTimingModeAllowed anahtarlarına bakın(Slave için = SlaveDeviceTimingModeAllowed).Değer olarak 0x0000001f yazması lazım karşısında.Bu PIO değeri.
    Bu anahtarın üzerine sağ tıklayıp komple silin,kaldırın.
    Sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
    Bilgisayar yeniden başlayinca düzeldigini ve dma nin açildiğini göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt19 -- 5 Şubat 2012; 4:20:30 >

• f,g,h d,ye 3 tane disk var artık oyun yüklerken deomon toolsla felan getirdim heralde bundan mı yada?

DVD-RW sorunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.