Şimdi Ara

DVD-R İLE DVD+R ARASINDAKI FARK NEY ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
85.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her ikisinde de lazerle 0 ve 1 anlamlarına gelen çukurlar açma tekniği var ama gerçek farkları bilmiyorum ve merak ediyorum...
  • DVD vdya CD -R her Sürücü bunlari okuyamaz yani CD/DVD seçer ama DVD vd CD +R her DVD veya CD hemen hemen rahatlıkla okuyabilir...Ama şu son 1 yıl içinde çıkan tüm DVD vd CD donanıları hepsini okuyabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laztivirüs -- 17 Haziran 2009; 15:26:19 >
  • ps2 lerde dvd -r kullanmanız gerekiyor kendi ps2 im dvd +r leri sevmiyor :)
  • biraz önce -r ve +r vardı - olanını seçtim.

+ olanını alsaydım ne değişecekti?

fayatlar da aynıydı.
  • dvd ye kayıt yapan kameralarda kullanılacak dvd nin - veya + olması bazı özellikleri değiştiriyor
    kullanacak kişiler hangi dvd alacağına özelliklere bakarak karar verebilir
    mesela +rw benim işimi görmediği için -rw alıyorum
  • haha konu süper google da bile fark ney olarak çıkıyor daha yazmadan

bu arada açıklama getiren arkadaşlara teşekkürler
  • Bilgisayar üzerindeki DVD yazıcı, DVD yazma programından falan farklar olabilir mi peki sonuçta yanma gibi ?
  • DVD+R Medyalar ile DVD-R medyalar arasındaki fark nedir?
    - Aralarında 6 MB kapasite farkı vardır. DVD-R (dash) diskler 4488 MB iken DVD+R (Plus) diskler 4482 MB tır.
    - DVD-R diskler video gibi akışkan görüntüler için daha uygun iken, DVD+R diskler veri yedekleme için daha uygun bir seçimdir.
    - DVD-R diskler köken itibari ile eski DVD oynatıcılar ile daha uyumlu iken, DVD+R diskler DVD Recorder tarzı cihazlar ile daha uyumludur.
    - PC ler için hiç bir şekilde fark etmemekle beraber DVD oynatıcı cihazlarda DVD-R medyalar sonlandırılmadan izlenemezken DVD+R medyalar sonlandırılmadan izlenebilir.
    - RW (yazılıp silinebilir) disklerde DVD+RW disklere sonlandırılmadan dosya eklenip çıkarılabilirken, DVD-RW disklerde filmler için uygun olan paket yazma yöntemi kullanılmaktadır. (Tümünü silip yeniden yazma şeklinde)
    Daha geniş bilgi için cddeposu a bakabilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: northface

DVD+R Medyalar ile DVD-R medyalar arasındaki fark nedir?
    - Aralarında 6 MB kapasite farkı vardır. DVD-R (dash) diskler 4488 MB iken DVD+R (Plus) diskler 4482 MB tır.
    - DVD-R diskler video gibi akışkan görüntüler için daha uygun iken, DVD+R diskler veri yedekleme için daha uygun bir seçimdir.
    - DVD-R diskler köken itibari ile eski DVD oynatıcılar ile daha uyumlu iken, DVD+R diskler DVD Recorder tarzı cihazlar ile daha uyumludur.
    - PC ler için hiç bir şekilde fark etmemekle beraber DVD oynatıcı cihazlarda DVD-R medyalar sonlandırılmadan izlenemezken DVD+R medyalar sonlandırılmadan izlenebilir.
    - RW (yazılıp silinebilir) disklerde DVD+RW disklere sonlandırılmadan dosya eklenip çıkarılabilirken, DVD-RW disklerde filmler için uygun olan paket yazma yöntemi kullanılmaktadır. (Tümünü silip yeniden yazma şeklinde)
    Daha geniş bilgi için cddeposu a bakabilirsin...

DVD oynatıcılar, DVD kaydediciler için +r iyi olabilir ama onun haricinde tüm konularda -'yi tercih ediyorum.

• farketmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarin

farketmez

Nasıl farketmez. Bence Çoklu-Oturum seçeneği çok güzel bir olay. Fakat DVD-R ler + lara göre daha ucuz.
    50 tanesini 11.50 TL ye aldım
  • Hangi marka, toptancıdan mı ?
  • Hp Pavilion Notebook ta DVD-R ile kurtarma diski oluşmadı hata verdi. Fakat DVD+R ile sorunsuz oluşturuldu.
  • 2-3 yıl önce DMS bayisinde çalışan bi arkadaşa sormuştum. NEC için DVD+R tavsiye etmişti. Verbatim DVD+R kullanıyorum, kalite puanı 95 altına düşmüyor. Üstüne veri ilave edebilmekte cabası. Dvd oynatıcılarda da sorun yaşamadım.
  • Ben şu olayı merak ediyorum.Diyelim bir dvd ye film yazdın daha sonra altyazılarını eklemedigini farkt ettin ve altyazı attın.Bu dvd de herhangi sorun olurmu,bu dedigim altyazı için degil yani +r ye ilk başta veri yazdıktan sonra daha sonra veri yazsan sorun,problem vs. herhangi bir şey olur mu?Yoksa hiçbir degişiklik olmazmı dvd de.(Altyazısı senkron olmayan epey dizi var daha sonra senkron yapacagım altyazıları şimdi video dosyalarını yazıp sonra altyazıları eklesem dvd ye 2 3 yıl sonra sorun yaratırmı diye kafama takıldı)
  • media marktan kampanya diye aldığım TDK - R ler oluşturduğum klip dvd lerde donma meydana geldi. yeni packard bell notebookta yedekleme dvd si olarak dondu kaldı işlem başarısız oldu .

aynı zamanda eski bir dvd playerde dvd-r medyası okumadı dolayısıyla DVD+R öneririm. teknik farkları içten dışa-dıştan içe eğik yazması fakat sonuca bakmak gerekirse +R almak sorun yaşamamak açısından daha iyi ...
  • Benim çocuk için netten indirdiğim PS2 oyununu PS2 'de oynaması için DVD ye yazıcam. Bende DVD-R ve DVD+R mevcut, bunlardan hangisine yazmalıyım ?
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • DVD-R içindekini veriyi silip içine veri yazılıyor.... DVD+R sadece DVD yazılıyor.... arlarındaki farkın bu olduğunu biliyorum.... ;-)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgb93

DVD-R içindekini veriyi silip içine veri yazılıyor.... DVD+R sadece DVD yazılıyor.... arlarındaki farkın bu olduğunu biliyorum.... ;-)

Cevabın için sağol. Fakat benim sormak istediğim PS2 için uygun olan hangisi? Artık ikisinide deneyip bulmaya çalışıcam.

Edit: DVD-R ye yazarsanız (yakarsanız) PS2 'de takılma yapmadan daha iyi oynandığını gördüm. Yani PS2 oyunu yaparken DVD-R tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaadalı -- 22 Ekim 2010; 19:55:59 >
  • HP Pavillion dv6760et kullanıyorum.
    windows7 ultimate 32 bit var.

dvd-r disklerde sorun yaşıyorum. okuma olmuyor. firmware güncellemesine ulaşamadım sitede. nasıl ulaşabilirim. yada oluyormu böyle bir şey. elimde 200 tane dvd-r var. 7-8 kere denedim olmuyor. +r yazıyor ve okuyor sürücü.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.