Şimdi Ara

DVD mi yoksa MİNİ DV mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar, forumlarda incelediğim kadarıyla (dvd-minidv)hangisinin daha net çekim yaptığının sonucuna bir türlü varamadım.Nasıl bir kamera alcağıma bir türlü karar vermedim.Forumu her inceleyişimde değişik yorumlar okumaktayım.Lütfen gerçekten işi bilen birilerinin doğru yorum yapmaları benim ve benim gibi kamera almayı düşünen,bütçesi kısıtlı arkadaşlara daha fayadalı olacağı kanısındayım. Teşekkür ederim.

• Aslinda bu biraz da ne yapmak istediginize bagli birseydir.Eger sadece tatillerinizi,ozel gunlerinizi kaydetmek icin alacaksaniz DVD almaniz bence daha dogru olur cunku cok pratiktir.Ama eger kendi goruntulerinizi birlestirip,ortaya kurgusal birseyler cikartmak istiyorsaniz ozaman miniDV almaniz ilerisi icin daha avantajli olacaktir.
    Ayrica hicbir DVD'li kamera iyi bir miniDV kamera kadar iyi goruntu kalitesine sahip degildir.Ama burada iyiden kastim profesyonel kameralardir.Yani forumlari da bu konuda okumadim ama kameralarin modeline gore goruntu kalitesi degisebilir,DVD'li bir kamera miniDV bir kameradan daha iyi goruntu kalitesi verebilir.Lakin teorik olarak DV herzaman DVD'den daha kalitelidir maksimum performansta.Bu DivX'le DVD arasindaki fark gibidir.İyi bir divX(DVD'nin cozunurluguyle ayni bir goruntude) korsan bir DVD'den daha iyi goruntu kalitesi saglayabilir.Ama bu demek degildir ki DivX DVD'den daha kalitelidir zira enfazla %80'e kadar kaliteyi saglar bir divX. Hicbir DivX,nekadar iyi olursa olsun,orjinal ve iyi encode edilmis bir DVD'den daha iyi goruntu kalitesi saglayamaz.Nasil ki bir DVD kameranin, nekadar iyi olursa olsun, iyi bir miniDV kameradan daha iyi goruntu kalitesi saglayamayacagi gibi.

Umarim yardimci olabilmisimdir...

• Çok çok doğru. ben mini DV kullanıyorum. çektiğim videoyu bilgisayara DV olarak aktardım. görüntü mükemmel, ama dosya boyutu 19 GB. boyutundan da belli. bildiğim kadarıyla 19 GB DVD yok. dvd kamera elbette bu kalitede olamaz.
  • Waşşşş ne yani 7ytl lik minidv kaset 19gb lık çekim mi yapıyor?

Onun bilgisayarda boyutunu küçülttğümüz zaman kalitesi gitmiyormu peki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sfaf1465

Çok çok doğru. ben mini DV kullanıyorum. çektiğim videoyu bilgisayara DV olarak aktardım. görüntü mükemmel, ama dosya boyutu 19 GB. boyutundan da belli. bildiğim kadarıyla 19 GB DVD yok. dvd kamera elbette bu kalitede olamaz.

DV olarak aktardığında nasıl o kadar yer kapladı anlamadım
    avi formatında kaydedilirse, daha fazla da yer kaplaması mümkün. Bence en iyisi, avi (hiç kalite kaybı olmaz) olarak aktarıp, daha sonra AutoGordionKnot, Canoponus Procoder gibği programlarla DivX'e çevirmek. Aktarma ve edit programı olarak da Adobe Premiere Elements 2'yi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 26 Nisan 2006; 18:31:48 >

• Deoden arkadaşım beni aydınlattığın için saol.O zaman yarın gidip daha önceden belirlediğim modellerden biri olan dv li bir panasonic nv gs 140 alcağım.
  • Mini Dvd ler çok pahalı piyasda biraz daha zaman geçmesi gerek bence ama şu an biraz lüks
  • quote:

Orjinalden alıntı: benmusti

Deoden arkadaşım beni aydınlattığın için saol.O zaman yarın gidip daha önceden belirlediğim modellerden biri olan dv li bir panasonic nv gs 140 alcağım.

Rica ederim ;) nv gs serisini begenirim.Enazindan birkac tane modeli(hepsi de 3 CCD'ydi) deneme ve capture etme imkanim oldu.Ama fiyati hakkinda bir bilgim yoktur,pahali midir ucuz mu bilemeyecegim.

*Ayrica bilgisayara aktarimda DV yapmak en kaliteli yontemdir kamera miniDV 'yse.

Farkli formatlarin kalitesini kiyaslarken tuttugu alanlari karsilastirmak aslinda pek de saglikli degildir.Yani elma'yla armut'u karsilastirmak gibidir.

boldshark,Avi'den kastettiginiz Microsoft DV-avi mi,uncompressed avi'yi mi yoksa populer codec'leri mi kastediyorsunuz?Avi olarak saklamak veya capture etmek,kalite kaybini da beraberinde getirecektir.Sanirim sfaf1465, lp olarak 60'lik bir kasedi kullanmis ve 90 dk.'lik bir goruntuyu bilgisayarina DV olarak atmis.Bu da yaklasik 210X90=18900 mb. yapacaktir.Bu goruntuyu tekrardan encode edip DVD formatina cevirmek gerekir eger DVD'yi sadece depo olarak kullanmak istemiyorsaniz.Yani DVD playerlarin calistirmasi icin DVD video'suna donusturmek gerekir ve bunu da Premier gibi orta kullanicilara hitap eden programlarin yaninda normal bir DVD creator programi da yapabilir.

• quote:

boldshark,Avi'den kastettiginiz Microsoft DV-avi mi,uncompressed avi'yi mi yoksa populer codec'leri mi kastediyorsunuz?Avi olarak saklamak veya capture etmek,kalite kaybini da beraberinde getirecektir.

Uncompressed avi'yi kastediyorum. Daha doğrusu, kullandığım programalarda (Power Director Pro ve Adobe Premiere Elements 2) avi kalitesiyle ilgili bir seçenek yok hatırladığım kadarıyla. Görüntü çözününürlüğü tıpkı mpeg2'de olduğu gibi 720 x 576 piksel fakat bit değeri çok daha yüksek; dolayısıyla, kapladığı alan da çok daha yüksek. mpeg2 kayıt yaptığım zaman, özellikle hızlı hareket ettirerek yapılmış çekimleri seyerederken, görüntülerin akıcılığı kısmen bozulabiliyor (zoom yapılmışsa, çok daha belirgin hale geliyor ve göz yoruyor); fakat bahsettiğim gibi bir avi kaydında, böyle bir durum olmuyor. Ben önce avi kaydı yapıp daha sonra AutoGordion Knot ile DivX'e dönüştürmeyi tercih ediyorum. Böylece, mpeg2'ye göre biraz daha az yer kaplamış oluyor ve görüntü daha akıcı oluyor (şahsi görüşüm)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 27 Nisan 2006; 11:53:30 >

• Anladim.Tabiiki kisisel olarak size nasil pratik geliyorsa osekilde yapmaniz daha iyidir.Cunku Video capture ve encoding benim icin hep zorla yapmak zorunda oldugum birsey gibi gelmistir.(yanlis anlasilmasin,kimse kovalamiyor beni :) ) Benim kullandigim yol,Adobe premier'le DV Capture edip,kurguyu bitirdikten sonra tekrar dv-in yoluyla kasede kaydetmek oluyor.Eger bir medyaya kaydetmem gerekirse ve bu DVD'yse zaten kullandigim premier 1.5'de export to DVD secenegi var ve gayet guzel DVD yapiyor.Eger vcd veya baska formatlardaysa da Adobe media encoder'la encode ediyorum.Asla export to movie demiyorum.
    Akicilik konusuna gelince,kullandiginiz encoderdan da kaynaklaniyor olabilir.hatta eger bilgisayardan izliyorsaniz montorunuzun refresh rate'iyle bile alakali olabilir.baska bilgisayarlarda ya da TV'lerde ayni sorunu yasiyor musunuz?Belki de bir kez yerine iki kez encode ettiginiz icin de sorun yasiyor olabilirsiniz(avi olarak capture etmenizi de encode olarak dusunursek).Ya da hicbiri olmayip baska birsey de olabilir.Kamera cekiminden bile olabilir.Sonucta avi,PC'ler icin bir formattir.
    Kullandiginiz programlar,sanirim normal kullanicilar icin uretilmis programlar.Eger oyleyse zaten cok iyi olmalari beklenilemez.

Son olarak tavsiyem,DV olarak capture etmenizdir.Ve bircok isi halledebilecek bir program kullanmanizdir(orta seviyedeki non-lineer comp. programlari yani,premier gibi)Boylece hem bircok isi programdan programa gecmeden rahatlikla ve seri bir sekilde yapabilirsiniz hem de kalite kaybiniz daha az olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

quote:

Orjinalden alıntı: sfaf1465

Çok çok doğru. ben mini DV kullanıyorum. çektiğim videoyu bilgisayara DV olarak aktardım. görüntü mükemmel, ama dosya boyutu 19 GB. boyutundan da belli. bildiğim kadarıyla 19 GB DVD yok. dvd kamera elbette bu kalitede olamaz.

DV olarak aktardığında nasıl o kadar yer kapladı anlamadım
    avi formatında kaydedilirse, daha fazla da yer kaplaması mümkün. Bence en iyisi, avi (hiç kalite kaybı olmaz) olarak aktarıp, daha sonra AutoGordionKnot, Canoponus Procoder gibği programlarla DivX'e çevirmek. Aktarma ve edit programı olarak da Adobe Premiere Elements 2'yi tavsiye ederim

öncelikle ilgin için teşekkür.
    ulead 9 ile capture yaptım. seçeneklerden (DVD, VCD, SVCD, AVİ, DV vs.) den DV seçeneğini seçtim. ilk defa denedim. yaklaşık 19 GB. yer tuttu. önce yazdığım gibi görüntüye ve sese diyecek yok. ama karşımda bir dağ. avi yi tercih ettiğimizde 60 veya 90 lık kaset kaç gb yer tutar. dv kalitesinde (benim yaptığım) olurmu dersin.

arkadaşlardan birisi dv yerine avi seçeneğini seçseydin gibi şeyler yazmış. bende denedim ama avi seçeneğini işaretleyince otomatik dv özelliğine geçiyor. merak edenler için söyleyeyim. 19 gb dosyayı nero ile dvd ye kayıt ettim. kayıttan sonra 19 gb 2.7 gb oldu. biraz kayıp var ama, en azından tv kartından yaptığım vcd lerden çok çok iyi kalitede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaybeyi -- 28 Nisan 2006; 22:41:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.