arkadaşlar yeni bir kamera almayı düşünüyorum ancak hdd miş yoksa dvd mi alayım karar veremedm.aslında küçük bir araştırma yapınca hdd almak daha mantıklı gelio,özellikle sony dcr-sr52e. seçim yapma aşamasında yardımlarınızı bekliyorum.ayrıca kameraların foto çekme kalitesi nsl?bu konuyada değinirseniz sevinirim.
hdd ve dvd kameralarda görüntü mpg olarak sıkıştırılarak kayıt yapılıyor ve bu yüzden görüntü kalitesinde bir düşüş oluyor. En iyisi MiniDV kasetlere kayıt yapan kameralardır çünkü kasette görüntü kaybı olmaz.. Eğer kaliteli bir kamera istiyorsan sana şu kamerayı tavsiye ederim SONY DCR-VX2100E
ben katılmıyorum çünkü kasetten pc ye aktardığınız görüntülerinde formatını değiştirmek zorundasınız çünkü bir kaset 12GB yer kaplıyor bunuda dvd yaptığınız zaman kayıp yasanacaktır ama su olay farklı..Direkt kasetten izleyecekseniz o görüntü hepsinden kaliteli ama pc devreye girince DVD kamera mini dv kamera fark etmiyor
@Pasaklı ve @RAMJAM'a katılıyorum. @safranboy'a katılmıyorum
Ama ihtiyaçlar ve beklentiler harddiskli veya dvdli almayı gerektiriyorsa, söylenecek bir şey yok...
tam olarak neye katılmıyorsunuz ona göre açıklama yapalım yanlışım varsa söyleyin bende öğreneyim
wallaha dostlar benim makinam SONY DCR-DVD505E ve gayette memnunum sadece dvd lerin fiyatı biraz ucuzlasa daha memnun olurum
En iyisi minidv, tartisma goturmez. DVD kameralar sadece DVD formati (.vob) cekerler. Baska formata cevirmek problem cikartir. Oysa 12 GB raw miniDV kasedini kayipsiz duzgun programlarla mpg2 (DVD core) formatina donusturebilirsiniz, kisaca raw formatl ile istediginiz sekilde oynayabilirsiniz. Ayrica DVD'ler maalesef 30 dk. ceker ve cok pahalidir. Uzakdogu ve Avrupa'da da cok pahali.
Aslinda sunu soylemek daha dogru, PC video gibi konulara pek yatkin degil ya da cok amatorseniz gidin DVD alin, cekin ve koyun DVD player'a olsun bitsin. Ama ugrasirim keserim, bicerim, duzenleyip de arsivlerim derseniz, DVD'ye yaklasmayin. MiniDV tum ihtiyacinizi gorecek.
Ancak Plazma/LCD'niz varsa ve cam gibi seyretmek istiyorum diyorsaniz, SD kameradan uzak durun. Kayit unitesi ne olursa olsun, High definition camcorder alin. 720p cekin, benim 640 x 480 SD kameram artik hicbirsey ifade etmiyor. Cok yakinda HD aliyorum. SD'lerin fiyati cok ucuzladi, HD geldi ya...
arkadaşlar yardımlar için sağolun ama bende sony dcr-hc23e vardı mini dv ama o çalındı.şimdi almışken daha iyi bişey almak istiorum.mini dv yi bilgisayara aktarmak oldukça güçtü,ama bildiğim kadarıyla hdd ve dvd lerde bu işlem çok daha basit.yanlışmıyım
quote:
Orjinalden alıntı: safranboy
tam olarak neye katılmıyorsunuz ona göre açıklama yapalım yanlışım varsa söyleyin bende öğreneyim
"katılıyorum" "katılmıyorum" laflarını arka arkaya okuyunca ben de espri mahiyetinde öyle yazdım.
Katılmadığım ya da katıldığım şey belli ama bir kez daha yazayım. Henüz DVDli ve HDDli kameralar fiyat / performans açısından miniDV'nin gerisindeler.
Eğer ben DVD'ye çekerim, oradan da izlerim, hiç montaj falan da yapmam diyorsanız DVDli kamera alınabilir, kullanılabilir.
Yok eğer, ben gerekirse kasetten izlerim ama gerekirse de PC'ye atıp biraz montaj da yapar oynarım; diyorsanız; o zaman da miniDV'li kamera alınmalı kullanılmalıdır.
HDD'li kameraların ise; hangi koşulda "o kadar para verilerek" alınacağını ve kullanılacağını ben bilmiyorum.
Saygılar ve de sevgiler...
pasaklı sen ne yaptın ya aynı fiyat dediin kamera 6000ytl nerdeyse.keşke alabilsem ama o kadar bütçem yok malesef.şuan için sadece ortalama bi handycam alabiliorum.onada en fazla 1500 ytl verebiliorum.bana buna uygun bişeyler tavsiye ederseniz çok ii olur.şimdiden teşekkürler
ben başlık itibariyle oyle yazdım suan için kesinlikle hdd kamera alınmaz cunku fiyat-performans cok kotu dolayısıyla dvd bu ikisi arasındaki tercihte mantıklı olandır hmm eğer mini dv mi dvd mi dersen işler karışır çünkü mini dv kalitesi tartışılmaz ama teknoloji olarak düşündüğün zaman ve hele birde son zamanlardaki dvd kameraları düşünürsen görüntü kalitesi olarak dvd yabana atılamaz ayrıca kolaylık olarakta tartışılmaz montaj v.s yapmak istersen ve saatlerce pc de ugraşmak istersen mini dv ekonomik bir çözüm olabilir yani tercih size kalmış
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme