Şimdi Ara

Dvd kalitesinde kayıt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biraz bu konuyu açayım. Senin 1 saatlik DV kaydının 12 GB civarında tuttuğunun farkındasındır umarım. Dolayısıyla kameranı TV.ye bağlayıp aldığın görüntüyü alman mümkün değildir. Ancak 60 dk.lık bu görüntüyü örneğin benim yaptığım gibi mpeg-II yani DVD compatible olarak render edersen yaklaşık 4 gb.lık bir kapasite olur. Bu da şu demek. Bitrate oranının 1/3 oranında düşmüş olması demektir. Bitrate oranı düşünce tabiki o cam gibi görüntüyü alman mümkün olmayacaktır.

    Ankara.da nerede yaptıracağını bilemiyorum (yaşamadığım için) bunun için tavsiye veremediğim için de özür dilerim ancak Trabzon.da bu işi 40 milyon/kaset.e yaptıklarını biliyorum. Yapılan işin benimkinden çok daha kötü olduğunu söylememde de hiç sakınca yok.
  • 12 gb lık bir dosyayı render etmen içinde file sisteminin ntfs olması gerekiyor.

    yanlız dvd kalitesinde capture yapar isen 60 dakikalık bir görüntü 2.5-3 gb lık bir dosya oluşturuyor (mpg2 formatında)(bunun icinde iyi bir capture kartına ihtiyacın var)eger bunu avi olarak kaydediyorsan görüntü 12 gb lara ulaşabilir.
    dvd kalitesinde aktarım yapmak gercektende emek ve dikkat istiyor.
  • ayrıca sevgili apocalyticboy kardeşim. hiç kimse birşey bilmiyor demişsin ancak verdiğimiz cevaplardan başka ne istiyorsun onu anlamıyorum bu birincisi ve ikincisi kamerana niye moralin bozuluyor bu da iki.

    bu arkadaşlar senin kasedti %90 ihtimalle normalde 6000 kb/s olması gereken bitrate.i 4000 kb/s.ye düşürerek dvd yaptılar. bu nedenden dolayı görüntü oldukça kötüleşti. dvd writer alsan yapabileceğin en iyi iş 6000 kb/s.de max 60 dk.lık bir görüntüyü 4.7 gb.a yazmak olur. 4.7.nin üzerinde yazabilmen için dvd-ram yazabilen bir sürücüye ihtiyacın var. ya da dvd ram yazan harici dvd writerlara mesela panasonic dvr e-60.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 3 Ekim 2004, 16:21:21 >
  • birde dvd yazarken iso standartlarında bir dosya boyu max 2 gb olabiliyor. yani 2 gb üzerinde kayıt için udf formatını kullanman gerekiyor.yada bir dvd-ram e kayıt yapman gerekiyor (dvdramleri fat32 olarak formatlayabiliyorsun

    birde vhs kasetinizi dvd ye aktardım görüntüm çok güzel olacak diye beklemeyin.çünkü bunları çözünürlüğü düşük olduğundan elde edilen görüntü kaliteside bu şekilde düşük olacaktır.
  • Capture 1 çok çok para harcayacaksın istediğiniyapacaksın çok çok para vereceksin capture yaptıracaksın 2 captureye uygun ekran kartın olacak birde capture prg ın sacını başını yolacaksın .3 bilgisayar ın uygun olacak ve dv card ın olacak dv kameran olacak vede uygun prg capture yapıp dvd vcd seyredecen prg xp de mevcut daha iyisi ise araştırın tembel olmayın rem leriniz güçlü olması gerekiyor unutmayın sevgiler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yavuz

    ayrıca sevgili apocalyticboy kardeşim. hiç kimse birşey bilmiyor demişsin ancak verdiğimiz cevaplardan başka ne istiyorsun onu anlamıyorum bu birincisi ve ikincisi kamerana niye moralin bozuluyor bu da iki.

    bu arkadaşlar senin kasedti %90 ihtimalle normalde 6000 kb/s olması gereken bitrate.i 4000 kb/s.ye düşürerek dvd yaptılar. bu nedenden dolayı görüntü oldukça kötüleşti. dvd writer alsan yapabileceğin en iyi iş 6000 kb/s.de max 60 dk.lık bir görüntüyü 4.7 gb.a yazmak olur. 4.7.nin üzerinde yazabilmen için dvd-ram yazabilen bir sürücüye ihtiyacın var. ya da dvd ram yazan harici dvd writerlara mesela panasonic dvr e-60.



    Özür diliyorum yanlış olmuş demek istediğim kafam çok karıştı herkes farklı bişeyler söylüyor bunun doğru yolu ne tam olarak bilinemiyor.2.si kameramın teknolojisine bilgisayarım yetişemiyor anlamında....Bu arada pm'ini aldım cevap da yazdım 2 defa fakat explorer hata verdi sana ulaşmamış olabilir.Teşekkürler...

    Bu arada yavuz dv kasedi 11 gb'tır onu düzelteyim.Dvd'ye kayıt yapamayacağımın tabiki farkındayım.Benim istediğim şey bu 11 gb'lık avi dosyasını mpeg'e(2) dönüştürmek zaten..Dvd filmler de mpeg 2 değil mi zaten.Fakat gel gör ki bu adamlar benim 60 dakkalık kaydı çok kötü capture etmişler.Benim iyi sistemim olsa ben 4.5 gblık mpeg 2 yapardım.Adamlar resmen vcd kalitesinden biraz daha iyi bişey yapmışlar.Kimsenin suratı seçilemiyor(3-4 metre uzaklıktan çekildi konser kaydı çünkü)Belki bu normaldir ama ses ile görüntünün saliselik geçikmeleri sinir bozucu.Eminim birebir 4.5 gb dvd yapılabiliyordur bu.Dvd writer olayına gelince onu yavaş yavaşhallediyorum saolsun donanımcı arkadaşlar...




  • Bu arada düşündüm de 3 ghz p 4 1mb cache prescott işlemci 1024 mb ddr 400 ram(çünkü xppro kullanıyorum) bide adam gibi dvd writer alırsam kolaylıkla yaparım kendi kayıtlarımı.Fakat dvd writer hariç anakart ram ve işlemciyi şu an almam imkansız belki 6 ay sonra.Şu an 1.7 p4 512 sd 133 ram geforce4 var bende.Ekran kartımdan memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum.Oyun oynamıyorum çünkü.Sanırım capture olayında bu pek farketmez. Acaba şu anki sistemime dvd writer alsam belki 2 kat daha fazla zamanda yapar ama yine de capture olayını yapar değil mi?
  • yani biz şimdi amatör kamera kullanıcıları kameradaki görüntüyü vcd ye kaydederek televizyonumuzda aynı kalitede seyredemiyecek miyiz? milyonlarca lira para vereleim kamera alalım, yetmiyor, bir de milyonlarca lira verip sistem mi kuralım, elimizde P4, 2.8 GHz, 512 RAM'li makina olsun ama bizim görüntülerimiz bozuk olsun, nasıl çıkacağız bu işin içinden? Başka ve kolay bir izahı ve çözümü olmalı bu işin. Piyasada harıl harıl kamera satılıyor, her alan sükut-i hayale uğrayacak o zaman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziraatçı -- 4 Ekim 2004, 17:42:07 >
  • Zaten yapılabilecek en kaliteli kayıt 60 dk.lık bir kaset için 4.7 gb kapasitede bir dvd medyasına mpeg II olarak 6000 kb/s data rate ile yazmaktır.

    Ancak dvd filmlerin kalitesini etkileyen birçok faktörler daha var mesela
    - Filmlerde ışık için bile yönetmen kullanılıyor yani süper profesyonel insanlar iş yapıyor.
    - Kullanılan ekipmanlar (kamera vs.) süper.

    Ancak ben 30 dk.lık bir görüntüyü 12.000 kb/s data rate.i kullanarak render ettiğimde kameranın tv.deki görüntüsüne çok yakın bir sonuç alabildim. Ancak bu da çok kastıran bir iş. 1 gb bellekle başka hiçbir işlem yapmam mümkün olmuyor bu işlem sırasında. yaklaşık 50 dk. sürdü.
  • 60 dk. kasedin 4.5 medyaya mpeg2 saniyesi 6 mb dan yazdığına emin misin? daha fazla olamaz mı?Çünkü hesaplarsak bu 60 dakkalık film boyutunun 21.6 gb olduğu ortaya çıkıyor.Biraz karışık hehe
  • Apocalypticboy,

    Bu isler icin bol vakit ve biraz ugrasi gerekiyor. WEB üzerinde yabanci sitelerden istedigin bilgilere cok rahat ulasabilirsin. Turkçe olarak hiçbir bilgi yok diyebilirim. yani "su programi kullan", "bu kabloyu kullan" vs gibi cok yuzeysel bilgiler disinda. DVD kalitesinde DVD yapabilmek mümkün. ben yaptim oldu. Yani comercial DVD gibi olmasa bile hemen hemen aynı kalite!..yani öyle yüzü gözü belli olmuyor falan..olmaz öyle..gece karanlıkta çektiğim görüntü bile pırıl pırıl DVD de!.. Öncelikle işin başından sıkı tutacaksın. yabancılara ait bi laf var "shit in..shit out..." .. capture ı en iyi kalitede yapmalısın(ben Adobe premiere kullanıyorum). 1 saatlik bir cekim 13-14 GB yer tutar. capture ı yaptıktan sonra bunu encode etmelisin(ben TMPGEnc kullanıyorum).. Encode etmeden önce adobe da edit de yapabilirsin. Adobe çok güzel işler çıkarıyor..sonra da DVD ye burn etmek kalıyor. Ancak kullanacağın programların menülerindeki ince ayarları ögrenip uygun sekilde yapmalısın. bu ayarlar cok degistirir kaliteyi. programı alıp hicbir ayarına ellemeden kullanırsan sonra da kalite bekleme!.. bu işler sabir ister..ama neticeyi alınca çocuğun olmuş gibi sevinirsin..Spielberg olma hayallerine bile dalabilirsin :)

    Her işin başı sabır...

    selamlar




  • Commercial DVD ler double layer kullanır ..yani comercial bir DVD nin içindeki data yaklaşık 9,5 GB tır. bizim kullandığımız DVD ler ise tek katmanlıdır ve kapasitesi yaklaşık 4,3 GB tır. Bu yüzden commercial bir DVD yi tek katmanlı boş bir DVD ye kopyaladığında da kalite biraz düşer çünkü sığdırmak için sıkıştırır kullandığın program. istersen sen denemek için 1 saatlik bir çekim değil de 15-20 dk.lık bir bölümü DVD yapamayı dene. kullandığın programlardaki ayarları MPEG2 ve en iyi kaliteye ayarla.. DVD kalitesinde DVD yap.
  • lastdeja bu konuda oldukça tecrübeli görünüyorsun, lütfedip biraz ayrıntıya girebilirsen, bizi de uzun uzadıya uğraştırmaktan kurtarırsan çok memnun olurum, yaptığın uygulamaları biraz açıklayabilir misin? şimdiden teşekkürler
  • PC'lerde usb,firewire ne kullanırsan kullan! Hiçbir zaman dvd kalitesi elde edilemez.
    DVD kalitesi elde etmek için 2500 $ usd civarında capture kartları var. Kayıpsız aktarma
    yapıyorlar.Bu kartlarda sadece ulusal tv stüdyolarında kullanılıyor.(ATV;SHOW,Star...gibi)
    Piyasadaki hiçbir videocularda bu karttan olduğuna inanmıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ziraatçı
    ...yaptığın uygulamaları biraz açıklayabilir misin? şimdiden teşekkürler


    kullandığım program isimlerini ve sırasını verdim. webden araştırabilirsiniz. açıklamak uzun sürer. bu programlarla bu işlerin nasıl yapılacağını anlatan siteler var..mesela: en kapsamlısı bu site:http://www.videohelp.com . bu siteyi kullanarak çok güzel dökümanlara ulaşabilirsiniz. tabi İngilizce şart!.

    quote:

    Orjinalden alıntı: nodar

    PC'lerde usb,firewire ne kullanırsan kullan! Hiçbir zaman dvd kalitesi elde edilemez.
    DVD kalitesi elde etmek için 2500 $ usd civarında capture kartları var. Kayıpsız aktarma
    yapıyorlar.Bu kartlarda sadece ulusal tv stüdyolarında kullanılıyor.(ATV;SHOW,Star...gibi)
    Piyasadaki hiçbir videocularda bu karttan olduğuna inanmıyorum.


    commercial DVD ler gibi olmasa bile ona yakın kalitede yapabilirsin. yani en azından öyle yüzü gözü belli olmuyor olmaz. gayet net olur yani. capture card olmadan bu yapılabilir. yani ev kullanıcısı için yeterli kalitede DVD yapıp güzel güzel izlersin.. stüdyo kurup film yapacak halimiz yok ya!.




  • teşekkür lastdeja
  • rica ederim..http://www.videohelp.com çok kapsamlı bir site olduğundan biraz karışık gelebilir.. bir dehttp://www.afterdawn.com var. Bu site de güzel. Daha basit ve anlaşılabilir.. Hazır dökümanların yanında forum da içeriyor ayrıca..yararlanabilirsiniz.
  • Süpersin arkadaş...Peki bi sorum var.Sen o dvd kalitesinde yazdığın dvd'yi kameradan pc'ne çekerken firewere kablosu mu kullandın yoksa capture kart mı kullandın?Ve hangi marka? Paylaşırsan sevindirik oluruz bu arada adobe premiere programını hemen deniyeceğim tavsiyen için de teşekkürler....
  • Capture olayında merak edilenler?
    http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=tv&Number=122678&page=0&view=collapsed&sb=5
    burada aradğınız cevabı bulcağınıza eminim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lastdeja

    commercial DVD ler gibi olmasa bile ona yakın kalitede yapabilirsin. yani en azından öyle yüzü gözü belli olmuyor olmaz. gayet net olur yani. capture card olmadan bu yapılabilir. yani ev kullanıcısı için yeterli kalitede DVD yapıp güzel güzel izlersin.. stüdyo kurup film yapacak halimiz yok ya!.

    İnsanlar bu kameralara milyarlar veriyor.Aslında dvd kalitesinde kayıt yapan bu kameralar
    nasıl oluyorda özellikle görüntü akratımında bu kadar kayıba uğruyor.Sorunun muhatabı sen değilsin tabiiki!..
    Yukarıdaki sözünde sanki bu kadar kaliteye layık değilmişiz gibi izlenime kapıldım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.