Şimdi Ara

Dvd ile hdd arasindaki problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayari aldik fakat sorun var ! Hdd olarak benim eski 80gb maxtor 2mb var dvd olarakda 50lg dvdwr var .

Sorun su :

1. deneme Bilgisayarda acilistaki ekranda eger hdd gormuyorsa ve biosa girdigimde hadd goruyorsa sorun yok (windows kurdum calisiyor)
    2. deneme Eger bilgisayar acilista hdd yi acilista gorur ve biosta gormuyorsa + dvd de o an biosta gorunuyor bu defada windows acilmadan mavi ekran hatasi veriyor
    3. deneme eger bu acilsita hdd ve dvd gorunuyorsa tekrar sorunvar bu sefer hdd gorunmuyor !

son olarak bir sekilde tanittim biosta fakat asus bioslarfa 3. part midir nedir o anlama geliyor ozaman biosda hdd yi ve dvdyi goruyorum fakat windows acilmiyor

• bir bilen yokmu !!!
  • beyler kac gun oldu hala bir cevap yok . Dvd bos bos duruyor
  • sorun yeterince güçlü olmayan ide kablosuyla hem hdd yi hem dvd yi takman gibi duruyor..iki ide cablosuyla birini master birini slave olarak bagla..tabi başka rom yoksa..
  • dvdromun üzerindeki jumper ı çıkart ole tak sorun kalmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

sorun yeterince güçlü olmayan ide kablosuyla hem hdd yi hem dvd yi takman gibi duruyor..iki ide cablosuyla birini master birini slave olarak bagla..tabi başka rom yoksa..

yok sadece hdd ile dvd var . Tek ide kablosu uzerinden ayri ayri olarak bagladim. jump ayarlariylada baya oynadim . yukarda yazdigim gibi biosta gorundugu zaman sorun yok . ama 2 sini gormuyor . IDE icin dvd nin ide kablosu farkli oluyormus dogrumu ?
  • iki ide kablosuyla teker teker bagla..tek kablodan dvd ve hdd yi birbirine bagladıgımda bendede aynı sorunu yapıyordu..bir ide kablosu al ve master slave olarak bagla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 ayri ide kablosuylada denedim ama , bir arkadas dvd nin ide kablolari farkli oluyor demisdi . dogrumudur
  • ide kablosu aynıdır..güçleri farklıdır..tek tekte denediysen sorun supply dan gelen kabloda olaiblir..onuda powerdan gelen başka bir kabloyla değiştir..taktıgın kablodan yeterli güç gelmiyor olaiblir..mesela extra fanın varsa ona güç veren kabloyu deneyebilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

ide kablosu aynıdır..güçleri farklıdır..tek tekte denediysen sorun supply dan gelen kabloda olaiblir..onuda powerdan gelen başka bir kabloyla değiştir..taktıgın kablodan yeterli güç gelmiyor olaiblir..mesela extra fanın varsa ona güç veren kabloyu deneyebilirsin..

sistem imzadaki gibi . 2 ide koblosuyla denedm farkli guc kaynagindan gelen kablolarla denedim ama olmasi !
  • TEK IDE KABLOSU İLE BAĞLADIM DEMİŞSİN ..

ULTRA DMA IDE KABLOSU İLE, "IDE 1 CONNECTORE YANİ PRIMARY....." (ANAKARTTAKİ) HDD Yİ BAĞLA VE MASTER YAP.
    ULTRA DMA IDE KABLOSU İLE, "IDE 2 CONNECTORE YANİ SECONDARY " (ANAKARTTAKİ) DVD Yİ BAĞLA VE SLAVE YAP.

IDE KABLOSU DVD - HDD - CD FARK ETMEZ .HEPSİDE AYNI KABLO

Dvd ile hdd arasindaki problem
  • anakartınızın modelini söyleyebilirmisiniz. başka arayışlara yönelelim...
    pardon imzanızı görmedim. anakartta ide yuvası toplam 3 adet. siz windows kurarken aynı kablo üzerinden hem dvdd romu hemde hdd yi bağlamalısınız. çünkü diğer ideler windows kurulduktan sonra ite controller olarak tanıtılacak. onların driveri lazım. şu an windows kurulu ise anakart cd sinden ite yazna yerleri tıklayıp kurun makine yeniden başlar sorun çözülür. kolay gelsin. tabi biosta ite controller i enable etmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1391 -- 14 Aralık 2005, 8:42:34 >
  • 1. deneme Bilgisayarda acilistaki ekranda eger hdd gormuyorsa ve biosa girdigimde hadd goruyorsa sorun yok (windows kurdum calisiyor)
    2. deneme Eger bilgisayar acilista hdd yi acilista gorur ve biosta gormuyorsa + dvd de o an biosta gorunuyor bu defada windows acilmadan mavi ekran hatasi veriyor
    3. deneme eger bu acilsita hdd ve dvd gorunuyorsa tekrar sorunvar bu sefer hdd gorunmuyor !
    alper1391 denediklerim bunlar ,
    hata bu deneme Eger bilgisayar acilista hdd yi acilista gorur ve biosta gormuyorsa + dvd de o an biosta gorunuyor bu defada windows acilmadan mavi ekran hatasi veriyor
    yani ikisn ayni anda hem acilsta hemde biosda gormesi gerek , okdr ugrastim master slave ile , tesekur ederim yinede yardimci olamya calismissniz ama yok denedm master slave ayaklarini olmadi
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper1391

anakartınızın modelini söyleyebilirmisiniz. başka arayışlara yönelelim...
    pardon imzanızı görmedim. anakartta ide yuvası toplam 3 adet. siz windows kurarken aynı kablo üzerinden hem dvdd romu hemde hdd yi bağlamalısınız. çünkü diğer ideler windows kurulduktan sonra ite controller olarak tanıtılacak. onların driveri lazım. şu an windows kurulu ise anakart cd sinden ite yazna yerleri tıklayıp kurun makine yeniden başlar sorun çözülür. kolay gelsin. tabi biosta ite controller i enable etmeniz gerekiyor.

sorun ite yuklemesiymis . sagol kardes
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

1. deneme Bilgisayarda acilistaki ekranda eger hdd gormuyorsa ve biosa girdigimde hadd goruyorsa sorun yok (windows kurdum calisiyor)
    alper1391 denediklerim bunlar ,
    hata bu deneme Eger bilgisayar acilista hdd yi acilista gorur ve biosta gormuyorsa + dvd de o an biosta gorunuyor bu defada windows acilmadan mavi ekran hatasi veriyor
    yani ikisn ayni anda hem acilsta hemde biosda gormesi gerek , okdr ugrastim master slave ile , tesekur ederim yinede yardimci olamya calismissniz ama yok denedm master slave ayaklarini olmadi

kardes dedigin ite yi yukledim fakat xp de yukledigimde calisiyor hatta bilgisayar acilisda goruyor , fakat 2 isletim sistemi win mw yi actigimda ise dvd yok , acilisda xp boot cdsini taktigimda cd den boot etmiyor . Hdd ke geciyor ve karsima bilgisayarimda yuklu isletim sistemi listem cikiyor . Biosda boot listesinde ilk siraya Dvdyi , sonra Floppy i 3. olarak ise Hdd gostertim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.