Şimdi Ara

DVD cızırtı yapıyor... Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Benim Sorunum şu: bilgisayarımda dvd okuyucu var fakat bilgisayarımda dvd film izlemeye kalkınca cızırtı yapıyor ve sesler kesik geliyor. Sorunu nedir anlamadım ve birden fazla dvd film denedim, hepsinde aynı sorunu yaşadım.
    En kısa zamanda cevaplarınızı bekliorum. İlgilenenlere teşekkürler.
    Saygılarımla...

• Sorunun Dvd sürücüsünden kaynaklandığına emin misin ? Filmi kopyalayıp pc'den direk çalıştırmayı dene. Aynen cızırtı devam ederse o zaman emin olabiliriz Dvd'den kaynaklandığına.
  • Tmm hemen kopyalıyorumda. Şöyle bir sorum olacak. Eğer sorun DVD'deyse sorun tam olarak nedir yani mercektemi bi hata var acep?
  • DVD'nin akustik susturucu programı varsa indir, faydasını görürsün...
    Optik medya okuyucularda oluşan yuksek ses problemini en aza indirmek icin kullanılan ceşitli yazilimlarin genel adidir. Örnek vermek gerekirse; özellikle pioneer marka dvd yazıcılar gürültülü çalışır. Bu gürültü çoğu zaman cd yazarken, kopyalarken ve ya cd den hard diske okuma yaparken yerinden firlayacakmış gibi ses çıkarır. Bunlarin dışında dvdden film izlerken yüsek devire ihtiyaç duyulmadığından bu programlar devırı düşürüp sabit tutarak oluşan sesi azaltır. Bu durum diğer uygulamalar için performans düşüşüne sebep olur tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

DVD'nin akustik susturucu programı varsa indir, faydasını görürsün...
    Optik medya okuyucularda oluşan yuksek ses problemini en aza indirmek icin kullanılan ceşitli yazilimlarin genel adidir. Örnek vermek gerekirse; özellikle pioneer marka dvd yazıcılar gürültülü çalışır. Bu gürültü çoğu zaman cd yazarken, kopyalarken ve ya cd den hard diske okuma yaparken yerinden firlayacakmış gibi ses çıkarır. Bunlarin dışında dvdden film izlerken yüsek devire ihtiyaç duyulmadığından bu programlar devırı düşürüp sabit tutarak oluşan sesi azaltır. Bu durum diğer uygulamalar için performans düşüşüne sebep olur tabi.

Sanırım arkadaşın sorunu yazılımsal. Donanımsal bir susturucuyla alakalı değil.

quote:

Tmm hemen kopyalıyorumda. Şöyle bir sorum olacak. Eğer sorun DVD'deyse sorun tam olarak nedir yani mercektemi bi hata var acep?

Mercekte hata olma ihtimali yüksek. Çünkü veriyi okuyup gönderen yer orası. Diğer düzeneklerde bir sorun olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 5 Haziran 2008; 23:06:32 >

• filmedede problem olabilir

başka bir bilgisayarda denemelisin bence
    kolay gelsin
  • quote:

DVD markam Asus. Böyle bir programı olduğunu görmedim ama araştıracağım. Kopyaladım filmi ve bi Gomplayer ile birde PowerDVD ile açtım cızırtı yapmadı. Napıcam ben sorun ne?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpozdemir

quote:

DVD markam Asus. Böyle bir programı olduğunu görmedim ama araştıracağım. Kopyaladım filmi ve bi Gomplayer ile birde PowerDVD ile açtım cızırtı yapmadı. Napıcam ben sorun ne?

O halde ya Dvd'nin yada Dvd Cd'sinin okuma hızı görüntü kalitesine yetişemiyor yada Dvd merceğinde bir sorun var. Aklıma başka bişi gelmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: celikcantxxl

filmedede problem olabilir

başka bir bilgisayarda denemelisin bence
    kolay gelsin

Arkadaşım kendi laptopunda denediğini ve böle bir sorunla karşılaşmadığını söledi.
  • Bakalım belki başka üyelerinde bir kaç önerisi olabilir onun için bekleyeceğim yada gidip paşa paşa sata bi DVD alacağım.
    Yardımlarınız için çok tşk ederim arkadaşlar.
  • quote:

Bakalım belki başka üyelerinde bir kaç önerisi olabilir onun için bekleyeceğim yada gidip paşa paşa sata bi DVD alacağım.

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sah!n

quote:

Bakalım belki başka üyelerinde bir kaç önerisi olabilir onun için bekleyeceğim yada gidip paşa paşa sata bi DVD alacağım.

Kolay gelsin

Teşekkür ederim Sah!n.
  • Evet arkadaşlar başka bir önerisi olan varmı?
    Şimdiden teşekkürler...
  • Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar problemi şans eseri çözdüm. Dvd' min firmware yazılımını yükledim ve problem çözüldü. Yardımları için herkese teşekkürler.
    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.