Evet arkadaşlar böyle bi sorun var chipin orjinal dvdlerini bile okumuyor ama cd leri okuyor dvdleri tınlamıyor bile sorun bundanmı kaynaklanıyo eğer öyleyse çözümü nedir
yokmu bilen dvd bölgesi seçili olmayınca hiçmi dvd çalıştırmaz bide şu var ben daha önce firmware yapmıştın Düzgün bi şekilde ondan sonra dvdler yine açılıodu sorunsuz en son pc çöktü format attım ama artık dvdleri çalıştırmıyor tekrar firmwaremi yapmam lazım ne yapmam lazım gözü bozuk olsa cdleride okumaz ki chipin orjinal dvdlerini okumuyo lütfen bilen bi arkadaş ilgilenirse sevinecem
benim de ilk cd okumuyordu yavaş yavaş dvd de okumamaya başladı. 5 Yıllık olduğu için ömrü bitti dediler. Sende de ömrünün azalmasının göstergesi olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: kovboy0095
benim de ilk cd okumuyordu yavaş yavaş dvd de okumamaya başladı. 5 Yıllık olduğu için ömrü bitti dediler. Sende de ömrünün azalmasının göstergesi olabilir.
olabilir 4 sene oldu bendede ama format atmadan önce çatır çatır okuodu dvdleri format attıktan sonra dvd okyumuyo artık hiç okumayada gayret etmio ama xp cdsini kendi yazdığım cdyi okuoyo hatta cdde yazıo sorun ne acaba gözü falan tozlansa cd de okumaz
işte benimki gibi yavaş yavaş ömrünü yitirmeye başlıyor. XP normal cd-rom olduğu için onu okur. Yani sadece dvd okumuyor sen de . Bende de ilk cd okumadı sonra yavaş yavaş dvd de gitti. Aslında dvd hala tıkır tıkır takınca hemen okuyor ama birşeyler yüklerken oyun falan yüklerken okuma hatası veriyor.
Hem 4 sene olduysa gayet normal. Hatta benimki bile şansa 5 sene nasıl yaşadı hayret
normal bi dvd nin ömrü 4 yılmış.
seninki okuma hatası verio benimki mikine takmıo format atmadan önce orjinal dvdden çat die açardı yüklerde hatada vermezdi formatı attım hiç tınlamıyo artık yane güncelleme falanmı yapmam lazım ne lazım anlamadım en kötü baktırırım olmadı değiştiririm ama para yok şuan ve dolar aldı başını gitti