selam arkadaşlar. ulead_10 ile dv kasedi dvd yapayım dedim. yaptım ancak görüntülerde titreme ve çizgiler oluşuyor.( tatilde çekmiş olduğum görütülerde deniz ve diğer görüntülerde sorum yok çok güzel( gün ışığında tabi )ama benim özellikle hareketli görüntülerimde çizgilenme, dalgalanma oluyor hemde bayağı çok), dvd yaparken bitrate yi 9500 yaptım ve direkt dvd yaptım. yani bilgisayara avi olarak kaydedim daha sonra dvd olayını yapmadım. ancak daha önceden bu şekildede denemiştim. ondada bu çizgelenmeler oluyordu.
1. bu olay genel bir sorunmu yoksa benim program yada kameramın bir sonunumu,
2. bu iş için yanlış bir proğrammı kullanıyorum acaba, önerebileceğiniz başka bir program varmı. bunuda şunun için soruyorum yine bu sağolsun bu forumda bahsedilen iki program vardı boyutları küçük işlevleri büyük. isimlerini şu an hatırlayamıyorum. önce bilgisayara atıyor sonrada dvd yapıyorduk. (akşam eve gidince yazarım isimlerini).
3. bir dvd yaparken video ayarları ne olmalı( görüntü biçimi, bitrate vb.)
4. vegas ve adobe daha iyi diyen arkadaşlar var ulead'a göre. bu arkadaşlar video edit olayına göremi değerlendiriyor acaba, onlarlada capture yapabiliyormuyuz kameradan. çünkü bana editleme lazım değil en az kayıpla dvd yapabilmek.
okuyana cevap verene veremeyene herkese şimdiden teşekkür.
Bilgisayarda izlersen çizgilenme olmaması için "Interlaced" yapacaksın export sırasında... T.V de izleyeceksen sadece, "interlaced" yapmana gerek yoktur.
tv de seyrederken oluyor. ve dediğim gibi görüntünün her yerinde değil benim hareketlerimde hafif titreme yada çizgilenme oluyor. görüntünün diğer bölümlerinde böyle bir durum yok, ve çizgilenme esnasındada görüntü gayet net.
9500 DVD için çok yüksek bir değer 6500-7000 gibi standart DVD kalitesi elde edersin. Daha üzeri fantezi arayışı olur. Sağlam PC ve güçlü işlemci gerek render sırasında, ayrıca yazdığın DVD yazıcı ve medyanın da kalitesi devreye girer. Hafif titreme ve çizgilenmeler olması normal kabul edilebilir.
benim yaptığımda bayağı bir titreme vardı. bilmiyorum ama bitrate sini yükselttiğimdenmi oldu bilmem. birde normal deniyim bakalım. peki programlarında bir katkısı varmı bu render olayında. önerebileceğiniz başka bir program yani.
ayrıca birde şunu sorayım ulead_10 ile direkt bilgisayara kopyaladığım dv dosyasını açamıyorum(şu 11 gb civarı tutan şekilde olanı), ulead kullanımı forumda anlatılmış ayrıntılı olarak, bunlarda editleme konusunda. ilk açılıştaki
videostudio editör : editleme galiba movie wizard : ? dv-to dvd wizard : dv yi direkt dvd yapıyor anladığım kadarı ile
bunlardan hangisi ile çalışmalıyım.
Şimdi dostum bu editleme ve render işleri öyle kafa karıştırıcı şeyler ki.Kullandığınız yazılımlar sonucu etkiler.Sistmde yüklü olan codecler sonucu etikler.DVD hazırlanan yazılımların kullandığı ayarlar,codecler sonucu etkiler.Bunun izleneceği bilgisayarın codec yapısı sonucu etkiler.Bir makinede az olur dikkat çekmez bir makinede fazla olur.Yani codec paketleri ile yıllardır binlece deneme yapmış ve yapmaya devam eden,codecler nedeniye zamanında sistemi defalarca yeni baştan kuran biri olarak benim gözlemlerim böyle.
Sizdeki durum DV lere özgü bir şey olan olan interlace özelliğidir.Bunların TV lerde izlenenecek olması nedeniyle ve geçmişten gelen tüplü tv teknolojisi ile ilgili bir konudur.Aslında bunun TV de seyrederken hissedilmemesi lazım.DV-AVI mpeg2 videoya dönüştürünce,hatta ham avi halindeyken yine bilgisayardaki codeclere de bağlı olmak üzere bu interlace olayı görülür.Özellikle kameranın yatayda hareket ettiği durunlarda yada objelerin hareketinde yatay olarak bu çizgilenmeler oluşur.Dijital videonun en büyük problemlerinden biridir.Video deinterlace işlemi uygulanırsa bu ortadan kalkar.Bu işlemin görüntü kalitesini düşürdüğü söylenir ama TV ekranında hiç bir fark hissedilmiyor.Hatta bilgisayarda bile öyle çok farkedilir kalite farkı olmuyor bence.Mesela benim kullandığım adobe premiere de bu deinterlace imkanı var.Diğer video edit yazılımlarda olması gerekli.Buradan de-interlace ya da non interlace seçeneği ile videolar olşturulup convert edilirse bu çizgilenmeler ortadan kalkar.
Ben DVD hazırlarken hala eski alışkanlığım NERO vision kullanıyorum.Deinterlace yapmasam bile bu şekildeki DVd de PC de hafiften çizgilenmeler görünse de TV de hiç bir çizgilenme görülmüyor.Gayet kaliteli bir DVD görüntüsü veriyor.Diğer özelliklerini program zaten kendi belirliyor.Çok yüksek bit hızları uygulamş olmanız da belki bu çizgilenmelere neden olmuş olabilir.Nihayetinde DVD videonun da kapasitesi bellidir.
tşk.lokman kardeş. bende daha net bir karar veremedim neyle yapacam nasıl yapacağım. karar aşamasında olduğum için şu an denemeler yapıyorum. içlerinden en iyisini seçeceğiz artık. en azından ulead kullandığım için söylüyorum, bir dvd yapmak 2-3 saatini alıyor insanın. tabi bu diğerlerinde de aşağı yukarı aynıdır, ancak 2-3 saat cebellen sonuç hüsran, o nedenledirki genelde kullanılan bir yolu kullanmak daha emin olmasını sağlıyor insanın. sonuçta dv kalitesinde bir görüntü elde etmek hayal sonuçta dvd de(en azından bizim yaptıklarımızda)
bu arada yukarıda yazdığım programlar bunlardı WinDV ve TMPGEnc , bunlarla capture ve dvd yapan arkadaşlar varmı acep.
ulead video studio editörü kullan, direkt dvd yapma önce dv olarak capture et bayağı yer kaplar ama görüntü kaybın olmaz pc de enazından. fazla editleme hatta hiç editleme birleştireceğin veya keseceğin yerler varsa oraları hallet yeter hiç efekt falan katma ekstra zaman kaybı olur. share dvd yaparken ayarlarla oynama ben 4-5 kaseti bu şekil dvd yaptım hiç titreme falan olmadı gayet güzel dvd ler elde ettim gerçi kullandığım kameralar çok iyi idi. DVD ye yazma işi biraz işkence ve bilgisayarı sonuna kadar kastırır render yaparken başka program falan açma bırak 3-5 saat çalışsın.
dün akşam bir deneme daha yapayım dedim. capture olayını başlattım gittim bir saat sonra baktım bitmiştir diye birde baktım bir yerde kalmış. kaldığı yerden tekrar başlattım, bu şekilde iki üç defa yatım 1 saatlik capture oldu 2 saat ve kameranın şarjı bitti. zannedersem bu kasetteki boşluktan kaynaklandı. .bunu gidermenin bir yolu varmıdır.
kasetteki boşluklarda kayıt durur, gidermenin yolu elindeki 2 parçayı editörle birleştirmek. Ayrıca capture için batarya sakat, dc adaptör takman lazımdı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme