Şimdi Ara

Düzenli olarak 5 saat ya da daha az uyuyan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
6.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu başarabilen varsa nasıl becerdiğini anlatabilir mi?

• bi ara denedim.. 4 saat uyku,,

yapmak istiyor yapamıyor gibi söylemişsiniz :) yaşınızı ve kilonuzu söyler misiniz?
  • 4 saatten fazlasının boşa gittiğine inanırım ben. Zor gelebilir ilk başlarda, hele bir de çalışmıyorsan ve uyanma mecburiyetin varsa. Çalışırken o mecburi kalkma hissiyatı ve akşamın az gelmesi güdüledi mesela beni. Aslında uykuyu severim ama artık hafta sonu bile 4 saat civarı oluyor uyku sürem.
  • @Fatihlik

18 yaş , 54 kilo . Bu sene 1.5 ay boyunca 5 saat uyudum ancak cok yorucu oluyordu alısamadım bir türlü herhalde yanlış yaptım.

@dusty_

Kendinizi nasıl alıştırdınız?
  • Bildiğim kadarıyla 5 saat tam olarak verim sağlamıyor. Ben bu uyku düzenine alışana kadar vücudumu paten kayarak destekledim ve sağlamlaştırdım. Zorluk çekmedim değil, elbette cektim ama ben migren hastası olduğum için o yorgunluğun sonunda baş ağrılarımın hafiflemesi sonucu psikolojik olarak güdülendim sanırım.

Bir de yattığınız yatak çok önemli, acaba gerekten sizin anatominize uygun bir yatak seçtiniz mi?
  • dusty, ergonomik demek istedin sanırım :) neyse,,

dusty, bir bakıma haklı.. ben de 3 ve 3 ün katla şeklinde uyunmalı diye duymuştum.. ama sonra 4 saatlik uykuyla durulduğunu duranları farkettim :)

net uyku önemli, 4 saat sonra mı 5 buçuk saat sonra mı daha dinç olurum dersen 4 saat derim..

yaşın genç, yani çok uykuya ihtiyacın var.. kilon fazla değil obezlikten tembellikten çok uyumuyorsun.. yerinde olsam çok aşırı mecbur olmadıkça 6 saat net uyurdum...

1.5 ay dediğin sınav dönemi sanırım.. şimdide kazanmış veya tekrar girecek olabilirsin.. eğer öyleyse uykundan değil başka şeylerden kıs... beynin çalışmasında sağlam bir uyku çok önemli..
    değilse, öğlen boş vaktin varsa.. öğlen şekerlemeside yapabilirsin 1 - 1buçuk saat.. gerçekten dinç oluyorsun...

işin sırrı istemek, dusty'nin vücudunu çok yorduğunu zannetmiyorum... çok hareketli ve yorucu işlerle meşgulsen yetmez tabiki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatihlik

dusty, ergonomik demek istedin sanırım :) neyse,,

dusty, bir bakıma haklı.. ben de 3 ve 3 ün katla şeklinde uyunmalı diye duymuştum.. ama sonra 4 saatlik uykuyla durulduğunu duranları farkettim :)

net uyku önemli, 4 saat sonra mı 5 buçuk saat sonra mı daha dinç olurum dersen 4 saat derim..

yaşın genç, yani çok uykuya ihtiyacın var.. kilon fazla değil obezlikten tembellikten çok uyumuyorsun.. yerinde olsam çok aşırı mecbur olmadıkça 6 saat net uyurdum...

1.5 ay dediğin sınav dönemi sanırım.. şimdide kazanmış veya tekrar girecek olabilirsin.. eğer öyleyse uykundan değil başka şeylerden kıs... beynin çalışmasında sağlam bir uyku çok önemli..
    değilse, öğlen boş vaktin varsa.. öğlen şekerlemeside yapabilirsin 1 - 1buçuk saat.. gerçekten dinç oluyorsun...

işin sırrı istemek, dusty'nin vücudunu çok yorduğunu zannetmiyorum... çok hareketli ve yorucu işlerle meşgulsen yetmez tabiki :)

gece gece ne saydırdın hocam bana Belki adamının anatomisine uygunsuz bir ergonomisi var yatağın. ben yataktan değil, adamdan bahsettim

Şaka bir yana benim gün içerisindeki yorgunluğum sadece zihinsel yorgunluk zira sabah 9, akşam belirsiz saatler arasında çalıştığım süreçte sadece beynim yaşıyor tüm yorgunluğu. O 4 saat uyku ve öncesindeki zihin boşaltma saatleri de yetiyor bana mesela beyin yorgunluğumdan kurtulmaya.

Bu ok bireysel bir durum aslında, kendini farkedip uygulamayı sürdürdüğünde idrak edersin zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar çok yararlı. UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: mthw

çok yiyen, çok su içer. çok su içen, çok uyur derdi dedem.
    bu bilimsel olarak ispatlanmış bir şey zaten.
    1-az ye sofradan doymadan kalk.
    2-yemekten hemen sonra su içme. yemek yerken yada yemekten yarım saat bir saat sonra iç.
    3-İslamiyette ''kaylule'', meksikalılarda ''siesta'' denen öğlen uykusunu kaçırma. bunun vakti güneş tam tepeye gelmeden 1-2 saat önce yarım saattir. bütün yıl için 10-11 arası mesela.
    bu zaman dilimindeki uyku gece uykusunun yaklaşık 4 katına eşit. 1 saat uyursan 4 saat uyumuş gibi mesela.

bu yöntemle çok sıkıntılı bir final dönemini atlatmıştım.

he birde güneş doğarken uyumak vücuda çok zararlı. güneş doğarken uzaydan gelen ışınlar hareketsiz cismleri etkiliyor. bir prof anlatmıştı. kendiside bu saatte uyumayıp koltuğuna oturuyor ayaklarını bir leğen suya sokup sallıyordu. sen kahvaltı yapabilirsin :)

o nasıl bir profmuş merak ettim

• Bununla ilgili Erdal Demirkıran'ın kitabı hariç kitap var mı?
  • ramazanda öyleydim,artık yavaştan düzeliyor.
  • Muhasebeci bir abim 5 saatten fazla uyuyamadığını söylüyordu. 63 yaşında 100 kilo üstüdür. Alışkanlık meselesı sanırım
  • up
  • #burayabiseyyazilacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

@Fatihlik

18 yaş , 54 kilo . Bu sene 1.5 ay boyunca 5 saat uyudum ancak cok yorucu oluyordu alısamadım bir türlü herhalde yanlış yaptım.

@dusty_

Kendinizi nasıl alıştırdınız?

Konu tam benlikmiş

Öncelikle yaşım 26, ortaokul son sınıftan bu yana uyku sıkıntısı çektiğimi hatırlamıyorum. Sebebini bende bulabilmiş değilim, fakat günde 1 saatte uyusam 10 saatte uyusam bnm için aynı hatta az uyuduğumda daha bile iyi oluyo. Bi kaç gün uykusuz bile kalsam 3. günden sonra uyku aklıma geliyo.

Fakat bu olay yaptığın iş, beslendiğin yiyecekler, sosyal aktivielerin vb. şeylerle çok çok alakalı.

Birincisi; neden 1.5 ay boyunca 5 saat uyudun ?

İkincisi; bu 5 saatlik uykuyu hangi saatler arası uyuyarak geçirdin ?

Bunları daha detaylı olarak anlatırsan sana daha iyi tavsiyelerde bulunabiliriz

• Ben saat 10-11 arası uyursam sabah çok dinç kalkıyorum. Ancak yaz aylarında bir türlü uyuyamıyorum
  • 5 saat olmasada 6saat civarında uyumaya çalışıyorum en fazla 6buçuk saat uyurum. Eğer cidden kendini düzene sokmak istiyorsan yatacaksın mesela saat 3 kuracaksın alarmı alarm çaldıgında kalkacaksın. bu böyle 5-10 zorlar ama sonra alışırsın 2-3ayı devirdikten sonra kendin 6 saat sonra uyanmaya başlarsın.
  • @ekselansgs

1)Sınav senem olduğu için 1.5 ay boyunca 5 saat uyudum , ancak tam verim sağlayamadım zaten de sağlamam çok zordu hatta imkansızdı.
    2) 00.00-05.00 arası uyuyordum.
  • Olay anlaşıldı...

Şimdi herkeste bilir ki; bi kafa rahatken uyumak var bi de kafa doluyken habire bişeyleri beyin bilinçaltında hala tekrar ederken uyumak var. Eğer sen gün boyunca habire sınav için çalışıp gece çalışmayı bırakıp direk yatmaya kalkıştıysan o 5 saatlik dilimin zaten 1 saati kafadan çalıştıklarının muhasebesinin yatışması yani kafanın rahatlaması diğer yarım veya da 1 saatide hafif uykudan ağır uykuya geçiş için gitmiştir. Zaten sanada 3 saatlik sağlıklı uyku verimi kalır ki bu da alışkın olmayanları mahveder. Bunu ben hayali çalışma saatine göre yazıyorum. Çalışmayı saat 20:00'de bırakırsın uyuyamazsın o ayrı. Öyle yaptıysan onu da tartışırız elbet

Ama uyku saatlerin 5 saatlik uyuma düzenin için gayet geçerli. Çünkü bildiğim kadarıyla 23:00'den itibaren vücut kendini yenilemek için hormonal salgılara başlar. ve 00:00 - 06:00 arası en önemli uyku zamanıdır. Bu saati uyuyarak geçirmezsen başta kalp, ciğer ve diğer önemli organların yenilenmez ve gün içersinde illa ki bi şekilde bu vücut performansı verimsizliğini anlarsın zaten.

Hiç alışık olmadığı saatlerde uyuma zorunluluğunu kazanmaya çalışan birisi en fazla 2 hafta bilemedin 3 hafta sıkıntı çeker, bu süreçte zaten yeni uyku düzenine alışmış olur. Genelde yatmadan 2-3 saat önce yemek yenir ki hazmı bitsin ve rahat bi uyku çekilsin. Artı her ne yapıyosan (iş olarak) bunu da tıpkı yemek gibi bi kaç saat önceden bırak ki vücut beyinle aynı paralelde ilerlesin ve uyku moduna ufaktan girsin. 1.5 ay boyunca 5 saat uykuyu bile tam verimli olarak hiçbir gün alamadıysan, bikaç gün spor yap veya vücudu yorucu şeylere yönel, mayası bol olan süt ürünleri tüket öyle uyumayı dene, yok yine olmadı normalde uyuma saatin neyse bunu hergün zorunlu olan uyuma saatine göre hergün yarım saat kaydırma yöntemini deneyerek uygula. Yok baktın hala uyuyamıyosun 1-2 günü uykusuz geçir vücut iyice yorulsun ondan sonra zaten uykuyu sen istemesende vücudun çağıracaktır. Ondan sonra ki her uyuduğun vakti bi gün önceki uykusuz kalıp mecburi uyuduğun saate göre ayarla ve hergün o saatte uyumaya riayet et

Baktın hala olmuyo sen tam bi uyku canavarısın ne yapsan yap uykunu hiç bişeye değişmeyenlerdensin demektir artık o da doğuştan bi kalıtsal olaydır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekselansgs -- 2 Eylül 2011; 6:17:54 >

• up
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.