Şimdi Ara

düz lise okumanın mantığı nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xTraP

quote:

Orijinalden alıntı: kittyMiE

@xTraP

kaç kişi tanıyorsun.. bak kendin diyorsun hocaların yardımıyla geçtim..hocaların yardımı olmasaydı sınıfta kalmıştın belki okuldan atılmış o zaman ne yapıcaktın ?

belki sen iyi bi öğrenciydin hocalar yardıme tti herkes senin gibi olmaz ki düz liseler bi ton amele ile dolu çoğundanda baktığında bişe olmıyacağını görebiliyosun..

şimdi okulda 600 lise 1 olsa bunlardan 350 tanesi kesin kalır ..hocaları diyor biz sizi bırakmak için sınav yapıyoruz..bunun 100 tanesi sorunsuz geçse 100 taneside 2 senelik olsa..50 taneside sınavlara kalsa şimdi böyle bi bir lise 1 ortamından ne beklersin ?

burdan kaç kşi üniversiteye gidicek 100 kişi ya gidicek ya gidemicek..100 üde gitse 50lise veya daha azı üniversitede çaıkıcak adam gibi 20 kişi ya çıkıcak ya çıkmıcak..

@jabbaWockeez

ben tartışmıyorum sadece forumdakilerin düz lise hakkındaki görüşlerini alıyorum..

Arkadaşım bende aynı şeyleri söylüyorum sana düz lise okumanın mantığı nedir diye bişey yok. Benim kendi çevremdeki arkadaşlarımın hepsi , kuzenlerim ve çevresindekiler ( bazıları halen üni. okuyor ) , üni. tanıştığım arkadaşlarımın çoğu düz lise mezunu ve bu arkadaşlarımın neredeyse hepsi şuan gayet iyi yerlerde iş bulmuş durumdalar kendileri.

Ben ve çevremdekiler lisede bırak takdiri teşekkür bile getiremedik hiç bi dönem ki zayıflarımızda vardı ( tam bahsettiğin gibi). Lise 2 den sonra derslere girdiğimde nadirdir. Ama hocalar tarafından sevilirdik ilginç bi şekilde. Lise 3 ün son dönemi tam 7 tane zayıfım geliyorduki hocalar saolsun bırakmamıştı hiçbirimizi. Eğer anadolu da okusaydım o 7 tane zayıf bana kök söktürürdü ki mezun olamazdım. Şimdiki olduğum yerdede bulunamazdım. Yani bana gayet iyi açıdan yaradı düz lise hiçte pişman değilim.

Mantığın varsa az biraz geç düşse bile düz lise anadolu lisesi felan o kadar önemli değil , iş sende bitiyor demek istediğim bu.

heh işte şu konuda bu kadar okuyanın aklına şu düşünceyi sokabildiysem ne mutlu bana

yeni gelicek gençliğin böyle konuşmalara böyle durumlara tahammul edeceğini zannetmiyorum ya neyse..

forumun genel düşüncesini öğrenmiş olduk genel olarak..

benim bu konuda , aslında konuya mesaj yazanların düz lise mantığını çürütmekti ! ..görüyorum ki hayatta halen inanmış ve başarmış kişilerin olduğu bi yerde yaşıyormuşuz

anahtar kelimeler şunlarmış demekki

iş sende bitiyor

inanmak başarmanın yarısıymış

• düz lisede de bir dünya kazanan çıkıyor inan yada inanma düz liselerin adı çıkmış bir kere ondan kötü biliniyorlar sen çalıştıktan sonra lisenin etkisi çok azdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sage29

quote:

Orijinalden alıntı: MangekyouSharingan

Benim çok yakın tanıdığım düz liseden yıldız teknik üniversitesi matematik mühendisliği kazanmıştı..O kadar da çamur atmana gerek yok düz lisede okuyanları da üniversite sınavlarına alıyorlar..

Dipnot:İzmir Atatürk Lisesi'de bildiğim kadarıyla düz lise

doğru biliyorsun ayrıca çok süper bir lise

Düz lise değil düz liseydi ama anadolu lisesi şuan

• çoğunlulka apaçi serseriler gelir mantıkları sözel seçip lise bitirmiş gibi gözükmek
    bende düz liseyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExSeLaNs35

quote:

quote:

Benim çok yakın tanıdığım düz liseden yıldız teknik üniversitesi matematik mühendisliği kazanmıştı..O kadar da çamur atmana gerek yok düz lisede okuyanları da üniversite sınavlarına alıyorlar..

11 sene önce süper liseydi düz lise değildi.O okulu 2003 yılında bitirdiğimde anadolu lisesiydi.Anadolu olarak girmiştim.

• Düz lise mezunuyum, 2 sene sonra 3. üniversite diplomasını almak niyetindeyim. Mesele kendini geliştirmek gerisi hikaye.
  • Anladığım kadarıyla,

Arkadaş, okumada gözü olmayan, sırf lise mezunu olayım, diplomam olsun diye lise okuyan öğrenci

onun yerine meslek lisesi okusa o kişiye daha faydalı olacağı, hiç değilse bir meslek edineceğini söylemeye çalışmış...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xTraP

quote:

@xTraP

kaç kişi tanıyorsun.. bak kendin diyorsun hocaların yardımıyla geçtim..hocaların yardımı olmasaydı sınıfta kalmıştın belki okuldan atılmış o zaman ne yapıcaktın ?

belki sen iyi bi öğrenciydin hocalar yardıme tti herkes senin gibi olmaz ki düz liseler bi ton amele ile dolu çoğundanda baktığında bişe olmıyacağını görebiliyosun..

şimdi okulda 600 lise 1 olsa bunlardan 350 tanesi kesin kalır ..hocaları diyor biz sizi bırakmak için sınav yapıyoruz..bunun 100 tanesi sorunsuz geçse 100 taneside 2 senelik olsa..50 taneside sınavlara kalsa şimdi böyle bi bir lise 1 ortamından ne beklersin ?

burdan kaç kşi üniversiteye gidicek 100 kişi ya gidicek ya gidemicek..100 üde gitse 50lise veya daha azı üniversitede çaıkıcak adam gibi 20 kişi ya çıkıcak ya çıkmıcak..

@jabbaWockeez

ben tartışmıyorum sadece forumdakilerin düz lise hakkındaki görüşlerini alıyorum..

Arkadaşım bende aynı şeyleri söylüyorum sana düz lise okumanın mantığı nedir diye bişey yok. Benim kendi çevremdeki arkadaşlarımın hepsi , kuzenlerim ve çevresindekiler ( bazıları halen üni. okuyor ) , üni. tanıştığım arkadaşlarımın çoğu düz lise mezunu ve bu arkadaşlarımın neredeyse hepsi şuan gayet iyi yerlerde iş bulmuş durumdalar kendileri.

Ben ve çevremdekiler lisede bırak takdiri teşekkür bile getiremedik hiç bi dönem ki zayıflarımızda vardı ( tam bahsettiğin gibi). Lise 2 den sonra derslere girdiğimde nadirdir. Ama hocalar tarafından sevilirdik ilginç bi şekilde. Lise 3 ün son dönemi tam 7 tane zayıfım geliyorduki hocalar saolsun bırakmamıştı hiçbirimizi. Eğer anadolu da okusaydım o 7 tane zayıf bana kök söktürürdü ki mezun olamazdım. Şimdiki olduğum yerdede bulunamazdım. Yani bana gayet iyi açıdan yaradı düz lise hiçte pişman değilim.

Mantığın varsa az biraz geç düşse bile düz lise anadolu lisesi felan o kadar önemli değil , iş sende bitiyor demek istediğim bu.

heh işte şu konuda bu kadar okuyanın aklına şu düşünceyi sokabildiysem ne mutlu bana

yeni gelicek gençliğin böyle konuşmalara böyle durumlara tahammul edeceğini zannetmiyorum ya neyse..

forumun genel düşüncesini öğrenmiş olduk genel olarak..

benim bu konuda , aslında konuya mesaj yazanların düz lise mantığını çürütmekti ! ..görüyorum ki hayatta halen inanmış ve başarmış kişilerin olduğu bi yerde yaşıyormuşuz

anahtar kelimeler şunlarmış demekki

iş sende bitiyor

inanmak başarmanın yarısıymış

Myo'larda meslek lisesinde okumuş adamların ne kadar muhasebe bildiklerini gördüm.2 ayda adamların muhasebe bilgisi bitti.Meslek lisesinde okuyanlar gerçekten başarılı olsaydı yarısı meslek yarısı düz lise olan üniversite sınıfında en başarısız öğrenciler meslek çıkışlı olanlar olmazdı.
    Hocaya matematik dersi işletmiyorlar.Adam polinom anlatacağım diyor hepsi birden biz 2.bölüm matematiği görmedik diyor.Adamlarda öğrenme hevesi yok kolayca geçip bitireyim derdindeler.2. bölümü boşver 2 tane rasyonel sayıyı toplamayı bilmeyeni var hoca insaflı çıktı en azından ismini yazana 20 puan veriyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: black label

Eskişehir Atatürk Lisesi mesela geçen sene düz liselerinde 1. oldu 372 civarı mezun verdi ve tamamı barajı geçti yaklaşık 350si 2.öğretimde olsa biryere yerleşti küçümsememek gerekiyor

küçümsediğimden değil..düz liseye giden bir kişinin önünde tek seçenek var oda üniversite ,gidemesse bir hiçsin hiç bişeysin ne muhasebe blirsin ne bilgisayar ne elektrik-elektronik nede matbaa piyasa sadece okumuş adam olursun ama için boş olur..

Benim lisem sınıf tekrarı yaptım. orta okulda okul 2cisiydi bi gittim bismillah noluyoruz dedim ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Mac 26 -- 9 Haziran 2010; 1:20:02 >

• bak kendin diyorsun üniversitede ben üniversiteden bahsetmiyorum ki üniversite ayrı bi olay şuan ki konu lisedeki yanlış bölüme gitmiş hayatı boş yere kararmış gençlerin düşüncelerini doğrultma düşüncesiyle acılmış bir konu..

sonuç ta muhasebe bilgisi biter veya bitmez o adam senden o drumda daha çok muhasebe bilgisi var o adam üniversitede okumasada sorun olmaz..

(sen galiba düz liselisin)

ama sen okumassan kendini geliştirmediysen bişey olamazsın
  • quote:

bak kendin diyorsun üniversitede ben üniversiteden bahsetmiyorum ki üniversite ayrı bi olay şuan ki konu lisedeki yanlış bölüme gitmiş hayatı boş yere kararmış gençlerin düşüncelerini doğrultma düşüncesiyle acılmış bir konu..

sonuç ta muhasebe bilgisi biter veya bitmez o adam senden o drumda daha çok muhasebe bilgisi var o adam üniversitede okumasada sorun olmaz..

(sen galiba düz liselisin)

ama sen okumassan kendini geliştirmediysen bişey olamazsın

Ben anadolu lisesi mezunuyum sınıf ikincisiyim.Sınıf birincisi yine düz lise mezunu.Ben muhasebeyi aöf okurken öğrenmiştim.Meslek liselilerin bildiği bizim 1.sınıf genel muhasebe kitabı kadar olanı.
    Üniversite ayrı bir olay değil üniversitede meslek lisesinden çok farklı konular gösterilmiyor.Biraz daha detaylısı ve birkaç ekstra ders gösteriliyor.
    2-4 yıllık işletme bölümlerinde ticaret lisesinde gösterilen derslerin genişletilmiş hali okutulur.2 yıllıklarda liseye göre detaylı 4 yıllıklarda 2 yıllıklara göre konular daha detaylı işlenir.
    Düz lise okumak yanlış bölüme gitmek değildir.Düz liseyi bitiren adam isterse en azından 2 yıllık bir bölüm okuyabilir.İsterse kolaylıkla 4 yıllığa girer.Artık üniversite ve kontenjan bol.Zaten meslek lisesi okusa bile sağlık meslek lisesi dışındaki liselerin mezunlarının düz liseliden farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

quote:

quote:

11 sene önce süper liseydi düz lise değildi.O okulu 2003 yılında bitirdiğimde anadolu lisesiydi.Anadolu olarak girmiştim.

İlk kurulduğu zaman süper lise diye bir şey var mıydı ?

• izmirin en iyilerinden diye tabir edilen bir anadolu lisesinden mezun oldum, ama şu anki aklım olsaydı kesinlikle ama kesinlikle düz liseye giderdim, çünkü orada zorlama yok çalışmak isteyen çalışıyor ve herkes serbest bırakıldığı için genelde çalışanlar inanılmaz dereceler elde ediyorlar. anadoluda ise neredeyse her ders dolu geçiyor saçma salak bir sürü derse girmek zorunda kalıyorsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim okul 1888'de kurulmuş ne süper lisesi?
    1989'da süper lise olmuştu diye biliyorum.Bizim girdiğimiz yıl anadolu lisesi olmuştu ve ilk kez okula kız öğrenci alındı.Hatta anadolu öğrencilerine lacivert pantolon çirkin bir ceket giydiriyorlardı.Süper lise olanlar bizimle kutu kare ceketliler diye dalga geçiyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jabbaWockeez

quote:

Orijinalden alıntı: Cris..

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jabbaWockeez

duz lisede okuyupta nice universiteleri kazanan arkadaslarim var bu kadar hafife almayin bazi iyi duz liselerde var.

onlara sözümüz yok düz liseyi kötülemiyorum ..kafası basan gitsin kardeşim..ders çalışamiyorsan git meslek lisesine

Kafası basan mı ? Saçmalık bu . Fen liselinin Düz liseliden bi zeka farkı yokki ? Sadece Fen liseli düzenli çalışıyor , çok çalışıyor , Düz liseli hiç çalışmıyor . Bunu zekiliğe bağlamak ayrı bi mantıksızlık .
    Ama bana göre de düz liseye gitmenin pek avantajı yok . En kek anadolu liseleri bile %60 Üniversite başarısı yakalıyorken , düz liseler %20 bile yakalayamayabiliyor .

mezun oldugum duz lise gecen sene %78 universite basarisi yakaladi. (%25 i muhendislik)

istisnalar olur bizim burda anadolu liseleri %80lik başarı yakalıyor düz liseler %7

• peki neden üniversitedeki dersten dert yandın ?

meslek lisesindeki okuyan kişinin suçumu bu sizce ? yoksa milli eğtimin sucunu meslek lisesinde kültür derslerine önem vermiyen hocaların sucumu ?

kişilik faktörüyle okul farkını karıştırmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicho

izmirin en iyilerinden diye tabir edilen bir anadolu lisesinden mezun oldum, ama şu anki aklım olsaydı kesinlikle ama kesinlikle düz liseye giderdim, çünkü orada zorlama yok çalışmak isteyen çalışıyor ve herkes serbest bırakıldığı için genelde çalışanlar inanılmaz dereceler elde ediyorlar. anadoluda ise neredeyse her ders dolu geçiyor saçma salak bir sürü derse girmek zorunda kalıyorsun.

Anadolu lisesinde bu sorun var işte. Bizde de böyleydi. Örneğin Lise 2'de Sağlık dersinden zar zor 45 alıyorduk. Sayısal olmamıza rağmen Edebiyat, Tarih, Coğrafya gibi derslerin sınavları aşırı zor oluyordu. Matematik gibi dersleri nasıl sıkı tutuyorsak onları da sıkı tutmak gerekiyordu. Tamam Tarih bilmek gerek ama şimdi benim ne işime yarıyor o kadar bilgi? Çoğunu unuttum zaten. Unutmasam da bir işime yaramayacaktı. Lise 2'de Sağlık çalışacağımıza Matematik çalışsaydık. Coğrafya çalışacağımıza Fizik çalışsaydık daha iyi olmaz mıydı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim okul 1888'de kurulmuş ne süper lisesi?
    1989'da süper lise olmuştu diye biliyorum.Bizim girdiğimiz yıl anadolu lisesi olmuştu ve ilk kez okula kız öğrenci alındı.Hatta anadolu öğrencilerine lacivert pantolon çirkin bir ceket giydiriyorlardı.Süper lise olanlar bizimle kutu kare ceketliler diye dalga geçiyorlardı.

Tamam kardeş biliyoruz bizde neyin ne olduğunu ben 11 sene önce düz liseydi mi dedim ? zamanında düz liseydi şimdi anadolu lisesi demek istedim ama sen 1888 de süper lise mi vardı gibi konuşmuşsun bende sana sonradan süper lise oldu demeye getirdim anladın ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.