Şimdi Ara

Duyulmamış bir Sorun; Dvd okunurken, müzik ve seste bozulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NEC ND-3540 DVD-writer'ım var.. Uzun süre sorunsuz kullandım.. Yalnız birgün, cd yada dvd okunurken, bilgisayarda o an ne çalıyorsa, seste bozulma olduğunu farkettim.. cd okuma işlemi yoğunlaştıkça sesteki bozulmalar artıyor.. hatta dvd okuyucunun lambası yandıkça seste bir pıtlama oluyor.. dvd oynatıcının üstündeki kulak için yapılan ses kablosunu anakarttan çıkardım, halen sorun devam ediyor.. üstelik second master olan normal cd sürücüde böyle bir sorun olmuyor.. Daha önce böyle sorun hiç duymadım, yakın zamanda güç kaynağını değiştirdim, halen aynı sorun.. bir fikri olan var mı?

teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi developerone -- 21 Şubat 2008; 19:14:40 >

• YA KODECLERDE YADA CD OKUYUNCUNDA PROBLEM VAR
  • SORUN İLGİNÇ CD VE DVD SES KABLOLARINIDA KONTROL ET ÇÖZERSEN DE BANA PM AT
  • pc de fax modem var mı?
  • cd ve dvd ses kablolarını çıkarmıştım.., sorun devam ediyor... fax modem'im de yok... doğrusu anakartımda tuhaf şeyler oluyo ASUS P4S533-X'im var.. bir süre önce işlemci fanı RPM sayısını göstermemeye başladı.. RAM'lerden biri bozuldu, artık ikisi birden çalışmıyor... ya 256'lığı takmam gerekiyor...ya da 512'liği.. zaten 512'de sorunlu durmadan yorucu uygulamalarda restart atıyo makine.... Güç kaynağımı değiştirdim... Ne sorunlu makineymiş..
    neyse bunlar önemli değil.. bu sorun neden olabilir... onu bilmek çok önemli.. yarın güç kablolarının yerlerini değiştirmeyi ve DVD'yi tek bir güç kablosuna takmayı denicem.. bakalım.. yine bir fikri olan varsa, lütfen yazmaktan çekinmeyin.. yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ediyorum...

• Optik sürücü ATA modundan çıkıp PIO moduna geçmiş olabilir. Bunu belirlemek ve düzeltmek için aygıt yöneticisinde IDE ATA/ATAPI denetleyiciler kısmına girin, optik sürücünün takılı olduğu IDE kanalını deneme yanılma yöntemiyle bulun ve gelişmiş ayarlara sekmesine bakın. Orada DMA yerine PIO yazılıysa o IDE kanalını sağ tıklayıp kaldırın, bilgisayarı kapatıp açtığınızda tekrar yüklenecek ve PIO modundan kurtulacaktır.
  • hdd ile dvd rom aynı ide kablosunda olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, yardımcı oldunuz..
    emptyrean arkadaşıma da özellikle teşekkür ediyorum, evet, dediğini yapmak sorunu çözdü..
    HDD bir IDE kanalında, CD-rom ile DVD-rom ise bir IDE kanalında takılı idi..
    ayrıca baktım güç kabloları da ayrı çıkışlardan geliyor..
    DVD ve CD-rom'un bulunduğu ikinci IDE kanalı özelliklerinde DVD sürücü aygıt 0'ın aktarım modu
    "DMA kullanabiliyorsa" 'ya ayarlıydı. Geçerli aktarım modu ise PIO modu'na ayarlıydı. ikinci IDE kanalı sürücüsünü kaldırdığımda bilgisayarı yeniden başlattım. tekrar sürücüler yüklendi ama bir sorun olduğunu söyledi.. sürücüyle elimle tekrar güncelleştirdim ve ünlem işareti kayboldu.. Ve sorun çözüldü..
    tekrar teşekkür ederim, emptyrean.. bunu bilmen gerçekten büyük bir şey..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.