Şimdi Ara

Duvara asmak - Normal kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
30.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 46" Led için en iyi kullanım şekli hangisidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower
    46" Led için en iyi kullanım şekli hangisidir?

Vallahi bende cok kararsızım. Duvara asınca yer degisikligi cevirme dondurme işlemlerıni yapamayacaksın. Birde duvara astiktan sonra bazi sirketler urun iadesi kabul etmiyor. Tv sehpası ise ekstra bir masraf. Kus ayaklı samsunglardan alirsam sehpaya koyarim. Kimileri begenmiyor ama ben ayaklarını farkli ve şık buluyorum. Samsungda oyle buluyorki sadece üst serilere koyuyor. Fakat ambilightlı bir tv alirsam kesinlikle duvara montelerim sanirim. Fakat sehpa her zaman iyidir esneklik acisindan. Ki sehpada tv yi geriye dogru itince duvarda gibi olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 1 Nisan 2011; 23:58:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

46" Led için en iyi kullanım şekli hangisidir?

Vallahi bende cok kararsızım. Duvara asınca yer degisikligi cevirme dondurme işlemlerıni yapamayacaksın. Birde duvara astiktan sonra bazi sirketler urun iadesi kabul etmiyor. Tv sehpası ise ekstra bir masraf. Kus ayaklı samsunglardan alirsam sehpaya koyarim. Kimileri begenmiyor ama ben ayaklarını farkli ve şık buluyorum. Samsungda oyle buluyorki sadece üst serilere koyuyor. Fakat ambilightlı bir tv alirsam kesinlikle duvara montelerim sanirim. Fakat sehpa her zaman iyidir esneklik acisindan. Ki sehpada tv yi geriye dogru itince duvarda gibi olur :D

Ancak sehbanın yüksekliğide önemli yüksek bir sehpa lazım göz hizasına gelmesi için televizyonun.Hem yüksek hemde geniş (en azından duvarın yarısını kaplayacak) şık bir sehba bulmak epey zor çoğunlukla sehpaların kendinden televizyon asma yerleri oluyor ama o zamanda hiç güzel durmuyor örneğin

http://www.kividekorasyon.com/wp-content/uploads/2010/05/value-1300b-plazma-lcd-tv-sehpasi.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 2 Nisan 2011; 3:01:46 >

• Bu tür panelleri duvara asmak risklidir,sebebine geline kullanılan duvar askı aparatı çok önemlidir,kalitesiz bir metalse ürüne zarar vermeniz çok ama çok kolaydır,hiç birşey yapmanıza gerek bile yok unutmayın metal ısı farklarından genleşir,kötü bir sabitleme yapıldıysa paneli kasarsınız !

Küçük boyutlu panellerde sorun yok ama 37 ve yukarısı risklidir,illaki ben yaptırıcam diyorsanız kesinlikle iyi bir usta bulun,her önünze gelene montaj sakın yaptırtmayın,3-5 milimlik yanlış hespala bile paneli çatlatırsınız !

Şahsi fikrim 2-3 bin liralık bir ürünü duvara asmam,piyasda çok kaliteli ayarlanabilen tv uniteleri mevcut,onlardan alın en azından içiniz rahat eder !
  • Katılamıyorum,

PDP tv ler için her zaman önerilen,
    duvara asılmasıdır.

VESA standardı bulunan tüm askı aparatları,
    TV ye hiç bir zarara vermez.

Kısaca yazarsak,

Avantajları;
    * Deprem sallantılarında güvenlik,
    *Uygun dekorasyonla şık görünüm

Dezavantajları,
    *sabit bağlantılarda kablolama işlemlerinde sıkıntı
    *sarkan kabloların bir toplayıcı kanala almak gerekiyor
    *oturma düzeninin değiştirilmesinde sıkıntı

dezavantajları yok edebilecek çözüm ise,
    2 veya 3 yönlü hareket edebilen askı kullanmak,
    bu da tv nin duvardan biraz açılmasına sebep olur.

Eski Toshiba LCD min içinden,
    ayakla kullanılması durumunda kullanmak için 2 adet gergi teli ve duvara çakma dübelleri çıkmıştı.
    Yani öncelik bu kadar değerli cihazları öncelikle güvene almak olmalı.

"Sen nasıl kullanıyorsun?" diye sorarsanız,
    4LCD nin 3 tanesi ayaklı,
    yazlıktaki duvarda.
    Duvarda daha şık duruyor.

Ayaklı kullanmamın sebebi,
    çok sık tv nin arka tarafıyla işim olması.

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon
    Katılamıyorum,

PDP tv ler için her zaman önerilen,
    duvara asılmasıdır.

VESA standardı bulunan tüm askı aparatları,
    TV ye hiç bir zarara vermez.

Kısaca yazarsak,

Avantajları;
    * Deprem sallantılarında güvenlik,
    *Uygun dekorasyonla şık görünüm

Dezavantajları,
    *sabit bağlantılarda kablolama işlemlerinde sıkıntı
    *sarkan kabloların bir toplayıcı kanala almak gerekiyor
    *oturma düzeninin değiştirilmesinde sıkıntı

dezavantajları yok edebilecek çözüm ise,
    2 veya 3 yönlü hareket edebilen askı kullanmak,
    bu da tv nin duvardan biraz açılmasına sebep olur.

Eski Toshiba LCD min içinden,
    ayakla kullanılması durumunda kullanmak için 2 adet gergi teli ve duvara çakma dübelleri çıkmıştı.
    Yani öncelik bu kadar değerli cihazları öncelikle güvene almak olmalı.

"Sen nasıl kullanıyorsun?" diye sorarsanız,
    4LCD nin 3 tanesi ayaklı,
    yazlıktaki duvarda.
    Duvarda daha şık duruyor.

Ayaklı kullanmamın sebebi,
    çok sık tv nin arka tarafıyla işim olması.

kolay gelsin

Vallahi ayaklığın guzelse ve adam gibi sehpan varsa sehpaya. Yoksa duvara asacaksın. Ben samsunglardaki kuş ayak diye tabir edilen ayaklara bayiliyorum. Ama philips alirsam duvara takarim zaten philipsin ayakligi duvar askisi oluyormus :)

• Ek bilgi;

Vesa nedir? Vesa terimi ne anlama gelmektedir?

VESA standartları, birlikte çalışmayı sağlayan , yenilikleri ve pazarın büyümesini teşvik eden ekran ve ekran arayüzü endüstrisi ile ilgili standartlardır. Bu standartlar ekranın boyutuna ve/veya monitörün ağırlığına bağlı olarak donanım üreticileri tarafından montaj deliğinin ayarlanması ve civata boyutu için özel yönergeler sağlar. "VESA" (Video Electronics Standards Association) Video Elektroniği Standartları Birliği'nin baş harflerinden oluşmaktadır. Bu kuruluş, dünya çapındaki 300'den fazla şirketi temsil eden ve kar amacı gütmeyen, her daim gelişmekte ve ilerlemekte olan bir kuruluştur. Üreticiler; her türlü montaj cihazına uyan, ekranın arka tarafındaki dikdörtgen veya kare şeklindeki delik numunesi anlamına gelen bir endüstriyel arayüz standardı üzerinde anlaşmışlardır, yani setördeki Lcd&Plazma TV ve monitörlerin büyük bir bölümü VESA standartları ile uyumludur.

Eğer Lcd&Plazma TV veya monitörünüzün arka tarafında bir dizi montaj deliği gözükmüyorsa, delik numunelerinin bulunabilmesi için genellikle ayağın (veya taban) sökülmesi gerekmektedir. Fakat ayak üzerinde elektronik parçalar takılı ise, ayağı asla kendiniz sökmeyin. Bu durumda ekran, bir montaj cihazına bağlanamaz. Böyle durumlarda montaj deliklerinin yerlerinin belirlenmesi için öncelikle kullanım klavuzuna bakmanız gerekir.

Ekranınızın veya monitörünüzün VESA standartlarına göre üretilip üretilmediğimi anlamak için üreticiniz ana bilgi kaynağınızdır.

Nasıl?

Tüm dünyada askı aparatı üreticileri, aparatların VESA standartlarını, üreticilerin VESA standartları ile karşılaştırıp, ürünün taşıma kapasitesini de göz önünde bulundurarak, desteklenen tv ölçüsünü “öngördükleri” bir inch / cm ile ifade ederler. Ancak bu öngörü her zaman net sonuçlar ortaya koymaz. TV / Ekranınızın VESA standartları ile, askı aparatının taşıma kapasitesi ve VESA standardını karşılaştırdığınızda, hangi ürünün hangi TV için uygun olabileceğini ancak siz “bilinçli tüketiciler” net olarak belirleyebilir. Beğendiğiniz modelin TV’nize uyup uymadığını anlamak için, TV’nizin kilosu ve VESA standartları ile, satın aldığınız ürünün TV taşıma kapasitesi ve VESA standartlarını mutlaka karşılaştırarak size en uygun ürünü seçiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Bu tür panelleri duvara asmak risklidir,sebebine geline kullanılan duvar askı aparatı çok önemlidir,kalitesiz bir metalse ürüne zarar vermeniz çok ama çok kolaydır,hiç birşey yapmanıza gerek bile yok unutmayın metal ısı farklarından genleşir,kötü bir sabitleme yapıldıysa paneli kasarsınız !

Küçük boyutlu panellerde sorun yok ama 37 ve yukarısı risklidir,illaki ben yaptırıcam diyorsanız kesinlikle iyi bir usta bulun,her önünze gelene montaj sakın yaptırtmayın,3-5 milimlik yanlış hespala bile paneli çatlatırsınız !

Şahsi fikrim 2-3 bin liralık bir ürünü duvara asmam,piyasda çok kaliteli ayarlanabilen tv uniteleri mevcut,onlardan alın en azından içiniz rahat eder !

tv üniteleri çok pahalı 800 den başlıyor o yüzden sıcak bakmıyorum sehpa - duvara asmak arasındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 2 Nisan 2011; 21:36:28 >

• Selamlar

Sehpa ve askı aparatı olarak bakabilirsiniz.
    www.sonorous.com
    http://www.sonorous.com

www.hepsiburada.com
    sonorous - Hepsiburada
    http://www.hepsiburada.com/liste/search.aspx?sText=sonorous

Ürünleri güzel sağlam ve kalitelidir. TR de üretim yapıp 50 den fazla ülkeye ithal etmektedir.

Firmada çalışmıyorum ama firmayı tanıyorum, biraz piyasaya göre pahalıdır ama kaliteli ürünler

HB Mediamark Teknosa vb. Firmalarda satılıyor

• Duvara astım depremde devrilme riskinden kurtuldum.
  • quote:

quote:

Bu tür panelleri duvara asmak risklidir,sebebine geline kullanılan duvar askı aparatı çok önemlidir,kalitesiz bir metalse ürüne zarar vermeniz çok ama çok kolaydır,hiç birşey yapmanıza gerek bile yok unutmayın metal ısı farklarından genleşir,kötü bir sabitleme yapıldıysa paneli kasarsınız !

tv üniteleri çok pahalı 800 den başlıyor o yüzden sıcak bakmıyorum sehpa - duvara asmak arasındayım

Hayırlı olsun ama iyi bir ustaya yaptırt nacizane tavsiyem !

Çelik dübeller en garantili işlemdir,normal vidalar asla sağlıklı değiller özellikle yeni binalarda gevşemeler olabilir !

• quote:

Hayırlı olsun ama iyi bir ustaya yaptırt nacizane tavsiyem !

Çelik dübeller en garantili işlemdir,normal vidalar asla sağlıklı değiller özellikle yeni binalarda gevşemeler olabilir !

Ustalar da garantili değil ustayım diye geçinen çok. Eğer Duvar perde beton değilse (tamamen beton)
    Tuğla yada gasbeton ise çok dikkatli olmak gerekli Andy nin bahsettiği gibi çelik dübel ve 10 cm gibi boyutta çelik dübel kullanmalısın
  • Duvara asmak güvenli ve daha şık duruyor. Şu anda yeni evimde üniteyle kullanıyorum, duvar zayıf olduğu için. Sehpa türü üniteye monte edince sağa sola dönmesi de güzelmiş aslında.
  • Evdeki yerleşik düzen ve kullanıcının izleme tercihleri bu konuda belirleyici olmalı...

Ben 2005 model 37" Tv mi ; 25+25= 50 TL ye (Askı Aparatı+Montaj İşçiliği) Phılıps yetkili servisine duvara astırmıştım...Belgeli ve garantili oldu herşey...

Duvara asma işini kesinlikle siz yapmayın bu işi bilen mümkünse yetkili servislere yaptırın...

46" Sony için de Yetkili Servisi çağırdığımda salonda duvara montajı uygun bulmadı riske girmediler, bende sehpa ile kullanıyorum, lakin paneli hiç sağa sola çevirme ihtiyacı duymadım...
  • Ben aynı zamanda projeksiyon perdesi de kullandığım için duvara asmak durmunda kaldım 52" lcd yi. Perdeden seyretmek istediğimde perde lcd nin üstüne çekiliyor.Lcd arkada kalıyor. Fakat duvara asmak hem şık hem de güvenli.Çocuklar kaç defa top atmışlar lcd ye. Duvarda olmasa devrilecekti mutlaka.
  • 10kg philips tv yi duvara asacam 4 adet dubel vida çıktı askılıktan. Ben 3 dubel daha atacam 7 dubel olacak ama monte edeceğim duvar kullanılmayan baca duvarı acaba taşımama gibi bir durum olurmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.