Şimdi Ara

Duvar kablolarıyla priz oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Duvar kablolarıyla priz oluşturma

    selamlar. aldığım routeri koridora koymak istiyorum ama priz olmadığı için koyamıyorum. duvardan çıkan bu kablolarla priz bağlantısı yapılabildiğini duydum. internetten araştırdım ama kaynak bulamadım. yardımcı olun lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yaparsın ama sağlıklı olmaz. kabloları kesip ek yapacaksın ama bence tesisatı böyle bir riske sokmaya değmez.

    daha sağlıklı bir yol olarak sigortadan o buata kablo çekebilirsin, bu yolla diğer kablolara zarar vermemiş olursun.

    ama iki türlü de priz o delikte bir yer kaplamak isteyecek ve prizi soktuğunda kablolar sıkışacak.

    bence alternatiflerinizi düşünün.
  • Buata priz takıcaksanız önermem. Kablo karmaşası çok fazla olduğundan biraz zor olur o. İçi kablo dolu olduğu için sıkışır. Sırf priz çekmek için özel olarak boş bırakılmış buat varsa, o zaman olur. Ama işin yasal yönetmelik kısmını bilmiyorum.
  • o buat aydınlatmaya mı yoksa prizlere mi olduğunu anlamadan bir şey söylemek zor. en iyisi, bir elektrikçiye sıva üstü hat çektir. elektrik amatörce yapılacak bir şey değildir. priz değiştirmek başka bir şey, tesisatta değişiklik yapmak başka bir şeydir. proje dışı değişiklik yapmanın her zaman bir riski vardır.
  • Elektrikci çağırıp fikir alın bu şekilde cidden çok tehlikeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Elektrikci çağırıp fikir alın bu şekilde cidden çok tehlikeli.
    Elektrikçiye durumu anlattım kabloyu prize takıp verdi. kahverengi,mavi,toprak ve kırmızı kablo vardı. kırmızı hariç hepsi kendi renkleriyle ayrılmıştı. toprak kablosunu bağlayıp deneme yanılmayla hallettim. Kabloları tekrar ayırıp kapattım. Bi problem olur mu ilerde?Duvar kablolarıyla priz oluşturma




  • İyi bir şekilde gevşek bi bağlantı yoksa problem oluşturacağını sanmam belli eder zaten ışıklarda bi titreme veyahut sigorta atar arada dikkat edin o noktaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zendo

    Elektrikçiye durumu anlattım kabloyu prize takıp verdi. kahverengi,mavi,toprak ve kırmızı kablo vardı. kırmızı hariç hepsi kendi renkleriyle ayrılmıştı. toprak kablosunu bağlayıp deneme yanılmayla hallettim. Kabloları tekrar ayırıp kapattım. Bi problem olur mu ilerde?

    Alıntıları Göster
    Ya hacı ne bileyim şimdi ilginç bir çözüm Öyle kablo yapana kadar priz+uzatma yok muydu?..

    Telleri doğru bağlayıp bağlayamadığını kontrol kalemi ile test etmeden burdan anlayamayız. Cihaz sorunsuz çalışıyosa sıkıntı yok demektir bence.

    Hey Allahım daha neler görücez




  • Zendo kullanıcısına yanıt
    üstün körü bir iş olmuş.sıva üstü priz duvara vidala sabitlenseydi, daha güvenilir olurdu. uzaktan çekilmiş buat resmiyle bağlantıları onaylayamam.
  • Bu nasıl işçilik böyle. İnsan buat yanına bir sıva üstü priz vidalar. Buattan kablo çekip dişi fişi o şekilde sallandırmak da neyin nesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah aşkına birader o ne öyle. Buattan kablo çekmeyle o iş öyle olur mu? Berbat gözüküyor. Buata priz taksan ondan iyiydi. En azından duvarda kablo sallanmazdı. Berbat işçilik. Bunu yapan adam paramı alıyımda gidiyim derdinde olan birisidir kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

    Allah aşkına birader o ne öyle. Buattan kablo çekmeyle o iş öyle olur mu? Berbat gözüküyor. Buata priz taksan ondan iyiydi. En azından duvarda kablo sallanmazdı. Berbat işçilik. Bunu yapan adam paramı alıyımda gidiyim derdinde olan birisidir kesin.
    Elektrikçi kabloyu yapıp eline vermiş. O da eve getirip bu şekilde bağlamış.


    Arkadaş mesajlara yanıt vermediğine göre sorunu çözdüğünü düşünüyor. Ama ola ki gelirse şu resim ona yardımcı olur:

    Duvar kablolarıyla priz oluşturma

    Bu prizler içi açılırsa duvara dübelle takılacak şekilde vida deliklerinden sabitleniyor. Yardımcı olan arkadaşların söylemek istedikleri tam olarak bu. Gelirse görsün.




  • sıvaüstü bi prizle daha sağlıklı olur. 2 adet ufak L ile raf yaparak modemi bunun üzerine yerleştirebilirsin.önünü,altını,yanlarını kaplama yaparak kötü görüntüdende kurtulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.