Şimdi Ara

Düşünceyi Kafamdan Atamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah affetsin ama son zamanlarda bu düşünce kafamda sürekli. Böyle düşünmek istemesemde içten içe düşünüyorum yine.

Olay şu, tipsizlerin yaşaması garip geliyor bana. Yani Allah yaratmış eyv ama ne kendine bakıyo, nede görünümüne özen veriyor bazı insanlar. Bu kadar yeme oran buran şişmesin ( hasta olanlara lafım yok ), veyahut saçını başını bi topla, güzel bi şekil ver.

Bilmiyorum yani, ben tipsiz bakımsız bi insanla arkadaş olmak istemem mesela, benim burda tipsiz olarak kastetmem doğuştan gelen tipsizlik değil, bende kendime dikkat etmesem bende tipsiz olurum, kişisel bakımdan bahsediyorum. Kendini seven bi insan kendisine saygı gösterir en azından ve temizlenir. Ben pis yaşayamam, yağlı kafayla dışarı çıkamma, veya saçım bozuksa acil bi durum yoksa dışarı çıkmam. Senelerdir hergün saçımı başımı yıkayıp düzgün temiz kıyafetler giyerek çıkarım dışarı.

İnsanın kendisine saygısı yoksa bile çevresine olmalı, ben otobüste orda burda senin yağlanmış kafan bana değmesin diye, veya koltuk altından gelen kokuyu solumamak için yer değiştirmek istemiyorum.

İnsanlarda kültür de yok, vallahi cahil miyiz neyiz anlamıyorum. En basitinden, yürüyen merdivende beklemek isteyen sağ tarafta bekler sol tarafı müsaade edersin yürüyenler çıksın diye ( yürüceksen yürüyen merdiven kullanma diyecek olan çakal arkadaşa cevabımı şimdiden vereyim, kartal Kadıköy metrosu kullanmamışsın sen öyleyse ), ama her seferinde bikaç kişi inatla solda bekliyor. Bilmiyodur diye bişey yok, Allah kafa vermiş, senelerdir bilinen bişey bu olayda. Etrafını gözlemle, birisinin öğretmesine gerek yok, beynin varsa kendinde algılayabilirsin bunu.

Son olaraksa, şu mahallede takılan serseriler. Yani serseri dediğim, yaşam amacı olmayan, her an bi kavga olsada girsem diye bekleyen, yoldan geçen karı kız hakkında onu şöyle severim böyle okşarım diye düşünenler. Kendilerinde herşeyi yapma hakkını bulan, ama diğer kişilere bu hakkı tanımıyan kişiler. Bu tarz insanlardan da nefret ediyorum, diğer insanları rahatsız etmekten başka bi halta yaramazlar, ilerde akılları başlarına gelincede ( geliyor mu tabi orası meçhul ) gider en pis işlerde çalışırlar sefil hayatlarına devam ederler.

Allah bize beyin vermiş, niye vermiş? Kullanalım diye vermiş. Ama boşa kullanalım diye de vermemiş. Önce rabbimize herşey için şükür edeceğiz, ondan sonra Allahın bize verdiği bu güzel organı kullanacağız. Ot gibi bi hayat sürelim diye vermemiş bunu bize. Anı yaşamakla olmaz hiç bir şey, geleceğide düşünmek lazım buna göre hareket etmek lazım.

• insanların bilinçlenmesi lazım dediğin gibi, herkes iyi niyetli olsa, ufakta olsa iyilik yapma peşinde olsa ki tebessüm bile bi iyiliktir diğer insanlara karşı, sokaklar daha güzel olur bence. para bahane edilemez iyilik yapmak için, parasızda gayet iyilik yapılır. insan önce kendini bilmeli, insanlara saygı duymalı, güler yüzlü olmalı, hoş görülü olmalı.

(⌐■_■)

Intel i5 8400 | MSI Z370-A PRO | Asus Geforce GTX1080 ROG Strix Gaming | VENGEANCE 2x8 GB DDR4-3000Mhz | ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD | Seagate 1TB HDD | OCZ 240GB TL100 SSD | Cooler Master MasterKeys Lite L Combo RGB LED | PHANTEKS P400 Black | FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE
  • Ayni seyi düşünüyorum yeminle. Bazen diyorum elime imkan olucak alicam bi taramali yolda yürürken tipini beğenmediğim ne kadar sorunlu toplumsal yasamaya uygun olmayan insan varsa öldüre öldüre gitsem. Devlet bunun icin tim kursa boyle boyle infazlarla temizleseler sokaklari.

Ama su da bir gercek. Belli ki sen guzel temiz bir aileden yetismissin. Yetistirme tarsi refah olayi vs. Cok etkili bunlarda. Ben de mesela bahsettigimiz kisiler gibi olabilirdim beni yetistiren sadece babam olsaydi. Allahtan annem kültürlü bir kadin da bu acıdan yırttım. Gerci yazarken fark ettim de aile refah falan da cok onemli degilmis aslinda. Annem nasil oldu boyle diye sordum yazarken kendime. Harbiden annem lise terkmis babasindan eziyet görüyormuş 17 yasinda evlenmis babamla.
    Bakiyosun cok cahil bi kadin olmasi gerekiyoken annem suan benden daha fazla kitap okuyan kendini gelistiren biri. Haftada1 kitap bitiriyo resmen. Demek ki insanin icinde olacak o beyni calistiracak. Yok arkadas tek cozum basta dedigim gibi infazla olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linç geliyor

2-3 sene önce yolda yürürken omuzlar tokuştu diye kavgaya giriyorduk 7-8 kişiyle. yahu nolmuş omuzlar tokuştuysa, arkadaş elinide kaldırıyor pardon niyetinde, o ordan bağırıyor sen kimsin lan diye. 7-8 kişi birden yoktan varoluyolar, nerden çıkıyolarsa. boğaz sıkmalar vurmaya çalışmalar falan. gözler gidik zaten bonzaiden. o gün o tipleri bu kadar yakından görünce öldürsem gram vicdan azabı duymayacağımı farkettim. hatta kendimle gurur bile duyarım böyle pisliği sokaktan temizlediğim için

Orijinalden alıntı: Winston Blue

tabi dediğin de doğru, hayat onların karşılarına hiç güzellik çıkarmadı belki de, fakat ne bileyim iyi ve kötü diye bişey vardır. herkes bunun bilincindedir.

2-3 sene önce yolda yürürken omuzlar tokuştu diye kavgaya giriyorduk 7-8 kişiyle. yahu nolmuş omuzlar tokuştuysa, arkadaş elinide kaldırıyor pardon niyetinde, o ordan bağırıyor sen kimsin lan diye. 7-8 kişi birden yoktan varoluyolar, nerden çıkıyolarsa. boğaz sıkmalar vurmaya çalışmalar falan. gözler gidik zaten bonzaiden. o gün o tipleri bu kadar yakından görünce öldürsem gram vicdan azabı duymayacağımı farkettim. hatta kendimle gurur bile duyarım böyle pisliği sokaktan temizlediğim için

Hocam onlar ayni hayvan gibiler. Cidden hayvan ozellikleridir bunlar. Hayvanlar bu sekilde hemcinslerine üstünlük kurmaya calisirlar.bunu erkeklik sanir bu tip insanlar. Ayni adamlar kafalarini saclarini değişik değişik yaparak karsi cinsi etkileyecegini sanir ayni hayvanlardaki gibi.

Zaten aldıkları bonzaiden esrar kafalar duman. Bunların yaşaması haram aldiklsri O2 verdikleri CO2 ile külliyen zararlar dünyaya.

Bir de gelismislik duzeyiyle alakasi kesinlikle var diye düşünüyorum. Bakiyorsun Avrupanin en gelismis ulkelerine Norvece isvec vs. Boyle tipler belki milyonda birdir. Ortadogu ulkesi olmamizin da etkisi cok bunda. Daha fazlasi belki Irakta suriyede falandır. Medeniyetten uzak hayvan gibiler ayni.

Her kose başında 1 lira isteyen tinerciler yolda yürürken dik dik bakip ne bakiyon diye kavga cikaran kekolar yanında sevgilin ablan annen varken laf atan barzolar ve daha nice insanliktan nasibini alamamis insan partikulleri.

Bunlarin kadin versiyonlari cirkef teyzeler. Metrodan inmene musade etmezler. Laaps diye girmeye calisirlar. Yer kalmayacagini düşünürler. Ya ben metroda vagonun sonlarina doğru kosan teyze gordum. Ilk duraktan bindik onunde kimse yok arkasindan kimse gecemez direkler var zaten teyze kemiksiz 220 kilo kapatiyo her yeri ama hala kosuyo.

Birisi kalkınca yamyam gibi hizlica oturmalar.

Ve cidden senin dedigin nokta fizik meselesi. Insanlar hic dikkat etmiyor kisisel temizligine bakimina vs. Ya abicim sen o gobekle nasil sokaga cikiyosun. Ben aynada hafif göbeğimi gorunce moralim bozuluyo. Teyzeler zaten evlenip ya..ga kavuşunca saliyolar da saliyolar. Metroda cama yapistirmisti bi tanesi beni ya kadin 3 koltukluk yer kapliyodu. Hayir ben sizinle got gote gitmek zorunda miyim.

Burnunu karistiran amca o karşılıkli koltuklarda senin pisligini gormek zorunsa miykm.

Ki ozellikle toplu tasimalarda o kadar cok tipsiz insan varki gercekten suratlarından bok akiyor resmen bok akiyor tiksiniyorum. Herkrs meymenetsiz çirkin bisey. Ve ben insanin icinin dışına yansidigini dusunuyorum cevremde gördüklerim de hep dogruladi bunu. Iyi insanlar genelde temiz yuzlu kotu pislik insanlar pislik cirkin oluyor.

Yalniz bu cirkinlik oyle yakisikligin zitti gibi degil boyle meymenetsiz sekilde. Yoksa cirkin olan ama iyi arkadaslar da tanidim ama nur yansirmis ya insanin suratina oyle bisey iste

Her neyse benin en cok korktugum seysr bu ulkede yasaya yasaya ben de oyle birisi olucam galiba. Cunku sisteme adapte olmadan yasanmaz bu ülkede. Fazla geliyosun çünkü.

• Hocam temizlik konusuna katılıyorum fakat bazı saçlar çok inatçı ya gerçekten sağ tarafı indiriyorsun yeniden kalkıyor, yumuşak oluyor şekil almıyor. Sende çıkıyorsun o şekilde mecburen, yapacak birşey olmuyor (Kendimden biliyorum saçım çok yumuşaktır ve her zaman her yerden kalkar. Elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım ama bazen nafile.)

Kültürlenme konusunun başında da insanımızın kitap okumaya ZAMAN AYIRAMAMASI var. Zamanında biz sokak röportajı yapmıştık arkadaşlarla. Çoğu kişi zaman ayıramamaktan şikayetçi. Güzel ve kolay bir bahane

Bir de kültürlenenler (!) var. Hani şu Starbucks'a gidipte kahvesinin ve belki okumadığı, okumayacağı kitabının fotoğrafını çekenler. İnsanlara gösteriş olsun diye kahve ve kitap :)))))))))) yazanlar.

Fakat son zamanlarda gözlemlerime göre kitap okuyan insan sayısı artmış gibi. Umarım okuyan kişiler de sevdiği kıza muhabbet açmak ya da gösteriş yapmak için okumuyorlardır.

Aynı zamanda toplumsal kuralların da çocuklara iyi bir şekilde öğretilmesi gerekiyor ve bu kurallardan çocuğun velisinin de şaşmaması gerekiyor. Çünkü o şaşarsa çocukta aman annem - babam bile yapmıyorsa benim de yapmama gerek yok diyecek ve umursamaz bir birey yetişecek. Aslında çocuklara da değil herkese bu kurallar öğretilmeli.

Serseri konusunda da, özellikle serseri denilen parazitlerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor. Sağda solda volta atıp, millete laf söylemeye, haraç kesmeye devam ediyorlar. 5-10 kişi dolaştıkları ve bir ıslıkla 90 kişi oldukları için insanların kendini savunması da zor oluyor. Çözüm gerek. Resmen haydutluk yapıyorlar.

Uyuşturucu gereken pisliğin bir şekilde gerekiyor. Çoğu eleman suçu bu illet yüzünden işliyor çünkü. Para lazım oluyor, suç işliyor. Uyuşturucusunu alıyor, içiyor, bir gün tak. Ölmüş. Ceseti nerede? Çöp kovasında. Görünürde kardeşleri tarafından atılmış.

Benim de bir tespitim var. Çoğu insanımız bilgiye ulaşmak için çabalamıyor. Facebook'ta orada burada gördükleri bilgilere direkt inanmayı tercih ediyorlar. Farklı kaynakları incelemiyor, elinin altındaki imkanların farkına varamıyorlar. İnsanların acilen bilinçlendirilmesi gerek bence. Nasıl olacağını sormayın, bende bilmiyorum çünkü

edit: Birazcık fazla gerekiyor kullanmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GjRr1 -- 25 Haziran 2016; 4:52:40 >

• Okumadım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    çok pis bi milletimiz var, Türkler pratik zekalıdır, akıllıdır derler, sokakta akıllı adam göremiyorum ya. hepsi ayrı bişey. akıllıysa bile akıllı olduğunu unutmuş aptallaşmış tipler kaynıyor.

bişeyler yapılmalı bu konuda, insanlara zorla kendisine saygı duymayı, diğer insanlarada sevecen olmayı öğretmek lazım. tabi piyasada böyle aptal diziler varken kimse öğrenmez böyle şeyler. örnek alınacak insan yok ki. aşk meşk çirkeflik dizileri yapacaklarına, inceden mesajlarla insan olmayı öğreten diziler yapsalar çok daha güzel olur
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.