Şimdi Ara

Düşünce gücüne inanlar ve bunu deneyimleyenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
75
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben inanıyorum. İyi düşündüğüm de kötü düşündüğüm de oluyor. Korktuğum başıma geliyor. Olmaz dediğim de olmuyor.

Son 2-3 yıldır psikolojimi bozan ve güvenimi kıran bazı olaylardan dolayı eskisi gibi düşünce gücümü kullanamiyordum. Bugün itibari ile tekrar başlayacağım.

Bilimsel de çok kanıtı var bu muhabbetin.

Lütfen bu konuda tartışalım.

Sadece bilgili ve bunun böyle olduğunu bilenler yazsin. Verimli konuşalım. Hatta telegram grubu falan açabiliriz 7-8 kişi olursak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 25 Mart 2025; 1:59:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• F1SECO kullanıcısına yanıt
    quote:

Sadece bilgili ve bunun böyle olduğunu bilenler yazsin. Verimli konuşalım.

Farklı dusunenler yazmasin? O zaman konusmanin ne manasi var?
    Ha ama tek beklentisinin onaylanmak olduğunu acik acik söyleyen insan cok nadir. Takdir ediyorum bu durumu.

• Beyin hesaplama yaparak geleceği tahmin ediyor fakat sen hesaplamaların farkında olmuyorsun, bu süreçler, arka planda kendiliğinden yürütülüyor ve hesaplamaların sonucu, bu olay böyle olacak şeklinde bir his ile sana sezgisel olarak bildiriliyor, bu insan beyninin bir özelliğidir. Beyin böyle çalışır. Arkaplanda sürekli olarak çevresel veriler analiz edilir, hesaplamalar yapılır ve hatta bir filtre sistemi de vardır. Birçok veri alınır, işlenir ve bazıları filtrelenir bazılarının farkında olursun, bazılarının sonuçları sana iletilir bazılarının farkında bile olmazsın. Hatta bunun bir ismi bile var; Retiküler Aktivasyon Sistemi. Yani düşünce gücüyle bir şeyleri manipüle etme gibi bir durum söz konusu değildir.

Sadece iyi düşündüğün zaman basitçe iyi düşünüyorsun, çünkü o mevzunun sonucunun iyi olacağını zaten en başından biliyorsun; kötü düşündüğün zaman ise kötü olacağını biliyorsun ve o şekilde bir hisse kapılıyorsun.

Sonuç, sen öyle düşündüğün için o şekil gerçekleşmiyor, sadece bilinçsiz bir şekilde sonucu öncesinden tahmin etmiş oluyorsun. Bu da sende bir yanılsama yaratıyor: "Böyle düşündüğüm için böyle oldu." sanıyorsun.

Ayrıca, "kendini gerçekleştiren kehanet" diye bir şey de vardır. Eğer bir şeyin olacağına inanırsan, farkında olmadan o yönde hareket edersin ve sonuçları etkilersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Mart 2025; 8:54:24 >

• Sanırım okuduğunu anlayamayan arkadaşlar var. Ben bu düşüncede olan kişiler ile konuşmak bu konu hakkında birbirimizi geliştirmek ve sohbet etmek istiyorum çünkü gerçeklik bu. Geri kalanı ile tartışmak ya da ikna etmeye çalışmak vs istemiyorum.

Bırakın da buna ben karar vereyim? Bu kadar anlaması zor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 25 Mart 2025; 17:11:22 >
  • Sen bir şeyden anlamıyorsun konuyu da kimse sallamadı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Mart 2025; 17:56:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.