Şimdi Ara

DÜŞÜK BÜTÇELİ TOPLAMA BİLGİSAYAR İÇİN İŞLEMCİ SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm. Fazla uzatmadan söyleyeyim. 600 TL bütçem var bilgisayar için alacağım. Düşündüğüm parçalar;
    AMD A6 6400k CPU + HD8470 GPU
    Gigabyte GA-F2A68HM-DS2 Amd A68H 2400MHz
    WD 250GB HDD
    Kingston 4gb 1600mhz ram
    Böyle bir sistem için kaç Watt'lık bir psu veya kasa almalıyım?
    Ve AMD'nin phenom x4 ve athlon x4 gibi 4 çekirdekli işlemcileri var, bunlardan birini alıp yanına uygun bir ekran kartı mı alayım yoksa amd a6 doğru seçim mi?
    Ve arkadaşlar o paraya pc toplanmaz gibi tepki verecekseniz yazmayın lütfen. Gündelik kullanım için toplayacağım ve zaten geçici bir süreliğine olacak. Yaşım yettiğinde upgrade edicem tabii ki. Sadece eli ayağı düzgün bir şekilde assassin creed veya ne bileyim işte gta 4 falan lol c.o.d açsın çok birşey beklemiyorum zaten. Teşekkürler.

• İnternet, film gibi durumlar icin yada lol benzeri basit oyunlar icin yazdigin sistem olur ama gta,ac gibi oyunlar icin olmaz.bu oyunlar icin 4/cekidek islemci ve harici ekran karti yada yazdigin anakarta en dusuk a8 7600 islemci ve 2 adet 4gb ddr3 ram( tek 8gb degil) alman gerekir ve ram hizida yüksek oldukça oyin performansi artar.1866/2133/2400 gibi.butce hangisine yeterse

Yada elden deneyerek 2.el komple kasa yada parca parca yine 2.el birseyler bakilabilir,elbette 2.el olunca riski oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kendi aşağıdaki sistemimden fevkalade memnunum, oynayamadığım oyun yok, neredeyse hepsini ultra ya da high full hd oynuyorum, apu alacağın zaman ram'lerinin çok hızlı ve bol olması lazım...

işlemci: amd a6 6400k
    soğutucu: zalman cnps20lq su soğutma ile 3.9 ghz den 4.8 ghz hızına amd overdrive programı ile otomatik olarak ulaştı, otomatik olduğu için hiçbir sorun yok
    anakart: gigabyte a88x itx
    ram: kingston fury 1866 mhz 8 gb x 2 adet dual kit
    hd: 2 tb sata2 (sata3 dediler 2 çıktı)
    ekran kartı: 2 gb ati hd 6570 dual graphics (cpu içindeki 8470d ekran kartına dual graphics için uygun en üst kart)
  • AMD A6 6400k CPU + HD8470 GPU ... benim yaptığım gibi harici 6570 ile dual graphics yapabilirsin
    Gigabyte GA-F2A68HM-DS2 Amd A68H 2400MHz ... gigabyte gayet güzel oc oldu bende, 2400 mhz desteklemesi iyi
    WD 250GB HDD ... en az sata 2, cache belleği de yüksek bir şey seçersen iyi olur
    Kingston 4gb 1600mhz ram ... idareten al istersen, ileride benim gibi daha hızlı dual kit denk getirirsin, ya da şimdiden 4 GB x 2 adet 1866 mhz falan al ya da olmadı 1600 mhz ama hız çok önemli
    harici ekran kartı bu sisteme en fazla dual graphics için hd 6570 takabiliyorsun, işlemci ona izin veriyor, o ekran kartı da extra güçlü bir psu istemiyor.

sadece apu ile hangi oyunları ne kalitede oynayabileceğine youtube dan bakarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bütçem düşük 400 liraya kadar bir pc toplamak istiyorum
    Call of duty serisinden man3 e kadar olanları oynabilsem yeterli olucak.
    Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Call of Duty: Modern Warfare 3 - on pentium4 & HD3850 512mb AGP
    https://www.youtube.com/watch?v=Xd6PaYTediU
    https://www.youtube.com/watch?v=fTuRVqrxjHg

p4 anakart ve 3-3.2 ghz işlemci forumda 25 tl, 3850 agp ekran kartı forumda 80 tl, 4 gb kingston sd ddr400 forumda 60 tl, üzerine kasa, mouse, klavye, sahibinden de 100 tl led ekran, hard disk 250 gb 40 tl, güç kaynağı 450w redrock 40-50 tl

aynı sisteme 4650 agp ya da 4670 agp de bulursan iyidir
    https://www.youtube.com/watch?v=nahIR0EyyOY

aynı sisteme ecs photon anakart ve amd çift çekirdekli sistem kurabiliyorsun, ben yaptım, p4 den daha iyi oldu, ecs photon extereme anakart forumdan 10 tl idi, üzerine amd x2 4600+ yurt dışından getirdim, buradan da düşük hızlılar bulunabilirdi, 1 x 4 gb kingston ddr400 forumdan 60 tl, 200 gb hd 30 tl forumdan, redrock psu 40 tl forumdan, 100 tl led philips wide ekran monitör sahibinden.com, 80 tl ati 1 gb4670 agp forumdan

iş yerine hem p4 hem amd x2 sistemini yukarıdaki gibi kurdum, amd çift çekirdek olunca biraz daha iyi, min çoğu güncel oyunun şartını sağlıyor, tek çift çekirdek ayrımından elenmiyor, şu an win 7 64 bit ile her iki sistem sorunsuz çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 14 Şubat 2016; 1:08:28 >

• amdfanatic A kullanıcısına yanıt
    Oynayamadigim oyun yok derken yanlis bilgilendirmeyelim insanları gta v falan lowda dahi oynatmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sunix951 S kullanıcısına yanıt
    0 ise 400e imkani yok ;/

• quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Oynayamadigim oyun yok derken yanlis bilgilendirmeyelim insanları gta v falan lowda dahi oynatmaz

tamam biraz coşmuşuz diyelim :) gta5 çok pahalı, onu alamam şimdilik, pes2016 demo, payday2, dirt3 vs steam'den 36 oyunum şimdilik var, en son oyunları alamıyorum, indirim olunca alıyorum diyeyim...
  • yasib Y kullanıcısına yanıt
    işlemci AMD A8-5600K APU öneririm
  • ya burda insanlara sırf kendinizi tatmin etmek için yanlış bilgiler vermeyin para kolay kazanılmıyor kimsenin parasınıda çöpe atmaya hakkınız yok

burda yazan saçmasapan yorumları dinlemeyin a6 5400 k kullandım bi süre o sistemle oyun oynamanız zor dersenizki çok basit oyunlar oynacağım eyvallah ama bahsettiğiniz oyunlarda sıkıntı yaşarsınız

benim önerim ikinci elden i5-750 veya x4 955 tarzı işlemciler alıp en az 7850 yada yada 650ti boost ekran kartı almanızdır bütçenizi biraz aşabilir ama en azından istediğiniz oyunları oynarsınız

birde bahsettiğiniz sistemi bile 600 tl ile toplamanız çok zor zaten dogru duzgun guc kaynagı kasa hdd ram 400-500 liradan aşşağı alamazsınız

eğer elinizde hiçbir parça yoksa ya bu işi erteleyin yada vazgeçin derim 600 liranızda boşa gitmesin
  • ilgilendiginiz icin hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum.
    BUTCE MONITOR+KASA EN FAZLA 1500TLYE YUKSELMISTIR.

• quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

ya burda insanlara sırf kendinizi tatmin etmek için yanlış bilgiler vermeyin para kolay kazanılmıyor kimsenin parasınıda çöpe atmaya hakkınız yok

burda yazan saçmasapan yorumları dinlemeyin a6 5400 k kullandım bi süre o sistemle oyun oynamanız zor dersenizki çok basit oyunlar oynacağım eyvallah ama bahsettiğiniz oyunlarda sıkıntı yaşarsınız

yada vazgeçin derim 600 liranızda boşa gitmesin

AMD A6 6400k CPU, 2gb ati hd 6570, 16 gb 1866 mhz ram ile ile gayet güzel oyun oynuyorum, eğer lafınız bana ise ... sadece apu'yu kimseye tavsiye etmedim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: amdfanatic

quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

ya burda insanlara sırf kendinizi tatmin etmek için yanlış bilgiler vermeyin para kolay kazanılmıyor kimsenin parasınıda çöpe atmaya hakkınız yok

yada vazgeçin derim 600 liranızda boşa gitmesin

AMD A6 6400k CPU, 2gb ati hd 6570, 16 gb 1866 mhz ram ile ile gayet güzel oyun oynuyorum, eğer lafınız bana ise ... sadece apu'yu kimseye tavsiye etmedim....

oynuyorsunuzda hangi oyunları nasıl oynuyorsunuz...

o kullandığınız parçaların yeni oyunları akıcı şekilde oynatma şansı yok gibi bişey ama siz oynuyorsanız oynanıyordur..

• Bana hedefinizdeki oyunları yazın, bende varsa size detayı vereyim, çok oyun yazarsanız cevap verme şansım artar...

Benim hem ekran kartı hemde işlemci overclocklu, mesela işlemci 4.8ghz de stabil çalışıyor, bunu da yazayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 28 Şubat 2016; 12:34:52 >
  • Payday 2 ve pes2016 demo şu an en sevdiğim oyunlardan, payday bana göre muhteşem... Varsa böyle muhteşem dediğiniz oyunlar onları da yazabilirsiniz, steam den indirim vs kovalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 28 Şubat 2016; 12:48:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.