Merhaba arkadaşlar. Evde günlük kullanım için olan masaüstü bilgisayarımın sistemini iyileştirmek istiyorum. CPU-Z programı ile gerekli bilgileri aşağıdaki lik ile veriyorum. Aslında isteğim ramı yükseltmek ama ddr2 destekli anakart olduğu için ddr3 ram taksam da eski performansı vereceğinden anakartı değiştirmeye mecbur kaldım. Bilgisayarın işlemcisi Pentium olduğundan bu sefer ileriye yönelik olması için işlemciyi de değiştirmem gerekiyor. Bir baktım ki bütün bilgisayarı değiştirmem gerek. İşte bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kullanım amacım günlük kullanım ve ara sıra yüksek grafik gerektirmeyen oyunlar. AMD işlemciler daha ucuz. Düşük bütçeli AMD uyumlu bir sistem önerir misiniz? Teşekkür ederim.
düşük bütçe derken,ne kadar ve komple kasa değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: talatcaner
düşük bütçe derken,ne kadar ve komple kasa değil mi?
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler. Benim ihtiyacım olan asıl şey ddr3 ram ama ddr2 destekli olduğu için mecbur anakartı da değiştireceğim. İşlemcim E5200. Forumda bir arkadaş uyum sorunu yaşayabilirsin dedi işlemci konusunda. Onu da değiştirmen gerekebilir. İşlemcimden memnunum aslında, uyum sorunu olmazsa aşağıdaki ram ve anakartı almak istiyorum.
bence sıfırdan amd sistem kur athlon işlemci ve drr3 ile daha iyi olur senin için :)
sizde ki işlemsi 775 soket anakartlar la kullanılır,seçtiğiniz 1155 soket anakarta uymaz,bellek değiştireceğim diye işlemci anakart değişmez,bellek 2gb'sa 4gb'ta tamamlar win7 64 bit işletim sistemi kurar performansı arttırırsınız,sorun grafik ise ekran kartı değişir problem çözülür.
quote:
sizde ki işlemsi 775 soket anakartlar la kullanılır,seçtiğiniz 1155 soket anakarta uymaz,bellek değiştireceğim diye işlemci anakart değişmez,bellek 2gb'sa 4gb'ta tamamlar win7 64 bit işletim sistemi kurar performansı arttırırsınız,sorun grafik ise ekran kartı değişir problem çözülür.
Ben biraz ileriye yönelik düşünmüştüm. Belki ileride i'li işlemci alırım diye. Bu durumda işlemci+anakart+ram mi değişmem gerekir? O anakartın pentiuma uyduğu yazıyor aslında.
Bu linkte FSB Speed 800 MHz yazıyor. Bu demektir ki 1066 da taksam 800mhz görecek.
biraz olur
Teşekkürler arkadaşlar.
anakartınınzın modelini yazabilirmisiniz,ayrıca ram yükseltmesi yapacağınız zaman ikinci el bakınilinkte ki ürünler pahallı.
quote:
anakartınınzın modelini yazabilirmisiniz,ayrıca ram yükseltmesi yapacağınız zaman ikinci el bakınilinkte ki ürünler pahallı.
G31M-S2L
Anladığım kadarıyla bu bilgisayarı adam etmek için en az i3 işlemci, ddr3 anakart almak gerekir.
Ramım bozuldu benim. Almışken yüksek hızda alayım dedim. Onlar da uymuyor. Kingston 2gb 800Mhz ramlar 55 lira, o da indirimli. İki tane alsam 110 lira. DDR3 anakart+8gb ram 240 lira. Almışken onu alayım da ileriye yönelik olsun dedim. i7'li laptopum var. Masaüstü günlük kullanım için. Ama bu sefer de işlemcim sorum çıkardı. soket 775 ve 800mhz fsb speed. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.
E5200 fena bir işlemci değil. Alacağınız bir HD5670 gibi bir ekran kartı ile tüm oyunları oynayabilirsiniz. Eğer ki ram ihtiyacınız olursa (Ki 2 gb ram sizi idare eder) 2.elde uygun ramler var. DDR3 rami anakarta takamazsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Ramptha
E5200 fena bir işlemci değil. Alacağınız bir HD5670 gibi bir ekran kartı ile tüm oyunları oynayabilirsiniz. Eğer ki ram ihtiyacınız olursa (Ki 2 gb ram sizi idare eder) 2.elde uygun ramler var. DDR3 rami anakarta takamazsınız.
Nvidia 9400gt ekran kartım var, 1gb. Fazla oyun da oynamam. Kart işimi görüyor. Ben sadece ileriye yönelik yükseltmek istiyorum. 800mhz ram alsam şimdi, 110 lira vericem. İleride işlemcimi değiştirdiğimde ramları da çöpe atıcam, yeni ram alıcam. Küçük küçük rötuşlar daha pahalıya patlıyor. En az masrafla günümüz teknolojisine getirmek istiyorum bu bilgisayarı :)
2 tane 800mhz ram demek istedim. Değiştir butonu aktif olmadığı için yeni mesaj olarak yazdım..
quote:
Orijinalden alıntı: AnnRouzha
Merhaba arkadaşlar. Evde günlük kullanım için olan masaüstü bilgisayarımın sistemini iyileştirmek istiyorum. CPU-Z programı ile gerekli bilgileri aşağıdaki lik ile veriyorum. Aslında isteğim ramı yükseltmek ama ddr2 destekli anakart olduğu için ddr3 ram taksam da eski performansı vereceğinden anakartı değiştirmeye mecbur kaldım. Bilgisayarın işlemcisi Pentium olduğundan bu sefer ileriye yönelik olması için işlemciyi de değiştirmem gerekiyor. Bir baktım ki bütün bilgisayarı değiştirmem gerek. İşte bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Kullanım amacım günlük kullanım ve ara sıra yüksek grafik gerektirmeyen oyunlar. AMD işlemciler daha ucuz. Düşük bütçeli AMD uyumlu bir sistem önerir misiniz? Teşekkür ederim.
Bence tam olarak ihtiyacınızı yeniden belirterek yazın, ne kadar güce nasıl ihtiyacınız olduğunu, şimdiki sistem ne için yetmiyor? Güzelce overclock kaldırması lazım mesela o sistemin. 2gb ram oyunlar için mi problem çıkartıyor yoksa başka bişey için mi? Webde dolaşırken mi sorun var, 1080p film izlerken mi? Yoksa mesela sro faln gibi 5-10 tane client açabileceğiniz, tek başına sistemi hiç yormayan ama 10 tane açmaya kalkınız mı en az 4gb ram isteyen online mmo oyunlar gibi mi?
Yukarıdakinden bağımsız olarak:
Eğer şimdiki CPU overclocklu değil ise kaldırdığı yere kadar overclock kasın, bi süre öyle kullanın, performansından memnun olup olmayacağınıza bakın. Ayrıca RAMlarınız 5-5-5-18 kaldıracak kadar, siz 6-6-6 da kullanıyorsunuz, bu da bi miktar katkı sağlar.
Onboard kartı mı kullanıyorsunuz harici başka ekran kartınız var mı? Eğer onboard kartı kullanıyorsanız yine de sizin fazla sistem gerektirmeyen dediğiniz oyunlarda falso yersiniz, az biraz eli yüzü düzgün ekran kartı perf arttırır.
Bunlar dışında salt işlemci performansı için size anca E8xxx veya QuadCore işlemci gerekir, eğer yönünüz bu tarafta ise. İkinci el uygun fiyata bulabilirsiniz bence. Yine çok pahalı olmayan bi ekran kartı ile ben fazlasıyla işinize yarayacağını düşünüyorum.
Evet,bu forumun ikinci el bölümünde çok daha ucuza ram temin edebilirsiniz,işlemciden memnunum demiştiniz o yüzden söylüyorum ama tercih sizin,illa ki yenileme diyorsanız işlemci+anakart+Ram üçlüsünü değiştirmeniz lazım ki daha maliyetli bir iş,siz bilirsiniz.