Şimdi Ara

Düşük Bütçeli Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cs:Go,Dİrt 3, Euro Truck Simualor 2,Quake Champions gibi oyunları açacak ekran kartı tavsiyesine ihtiyacımız var.
    Geforce 710 sıkıntı yaratır mı almışken 730 mü almak lâzım?
    Nerden alalım?

• Sistemin geri kalanı nedir(cpu-ram-güç kaynağı)? Düşük bütçede 2. ele yönelmeniz daha iyi olur. Mesela 2.el GTX 650, GT 730'dan daha iyi olur. Ne kadar bütçeniz var?
  • Ali express den gtx 750 veya 750 ti alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Işlemciniz dual core serisinden muhtemelen. Fazla oyun performansi beklemeyin. Bilgisayarım özelikleri kısmından işlemci modelinize bakın. Size tavsiyem en azindan quad core ışlemci (q8400) ve 8gb ddr3 destekli anakart almanız. Uygun yollu bulabilirsiniz iyi araştırın. Minimum 500 tl butce ayirmaniz lazım işlemci ram anakart ekran kartı için. Ekran kartı olarak r7 240 hd6670 6850 gtx 660 a kadar zorlayın bütçeyi. Elinizdeki parçalar pek saglikli oyun oynatmaz.

• https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.85-en.zip

CPU-z'yi çalıştırıp mainboard ve CPU kısmının resmini atabilir misiniz?

Anakartınız P4M900 chipset gibi duruyor. Ne yazık ki bu anakartın 4 çekirdek desteği yok. Eğer böyleyse masraf etmeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hib.96

Işlemciniz dual core serisinden muhtemelen. Fazla oyun performansi beklemeyin. Bilgisayarım özelikleri kısmından işlemci modelinize bakın. Size tavsiyem en azindan quad core ışlemci (q8400) ve 8gb ddr3 destekli anakart almanız. Uygun yollu bulabilirsiniz iyi araştırın. Minimum 500 tl butce ayirmaniz lazım işlemci ram anakart ekran kartı için. Ekran kartı olarak r7 240 hd6670 6850 gtx 660 a kadar zorlayın bütçeyi. Elinizdeki parçalar pek saglikli oyun oynatmaz.
    İşlemci core2quad hocam.
    Bugün şu kartı aldık :http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gt1030-aero-itx-2g-oc-2gb-gddr5-64bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

@a-f-h
    Çalıştırıp atabilirim tabii ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qq
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sistemle oyunları açar ve belirli bir çözünürlükte oynatırsın da hocam akıcı fps olur mu arkadaşların dediği gibi zor.
    ben eski sistemde ets2 yi i5 3330 işlemci 8gb ddr3 ram ve 1gb gddr5 gtx650 zotac amp! edition kartla akıcı oynuyordum .
    gddr5 bellekli ikinci el temiz bir kart işini görür diye düşünüyorum.Tercihen 128 bit olanları tercih etmen geleceğe yatırım olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.85-en.zip

CPU-z'yi çalıştırıp mainboard ve CPU kısmının resmini atabilir misiniz?

Anakartınız P4M900 chipset gibi duruyor. Ne yazık ki bu anakartın 4 çekirdek desteği yok. Eğer böyleyse masraf etmeye değmez.
    Buyrun hocam
    Düşük Bütçeli Ekran Kartı Tavsiyesi

Hocam 1030'la cs:go'da 1280x1024 tüm ayarlar kapalı,en düşükte 20 fpsyi geçmiyor 15,16 fps civarlarında dolaşıyor, menüde 303 fps harita yüklerken 21 fps

Aynı sistem var adamda, ram ve ekran kartı farklıdır tabi ama sonuç ortada :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 30 Temmuz 2018; 12:50:4 >

• İşlemciniz 4 çekirdekli, o anakart için takılabilecek iyi işlemcilerden. (Ama günümüz oyunları için yetmez, CS GO için yeter 60 üstü fps aldırır.)

Ram 2 GB ve windows 10 kullanıyorsunuz. CS GO düşük ayarlarda bile 3-3.5 GB ram tüketiyor. Ram eklemeniz şart.

Ayrıca DDU ile temiz kurulum yaptınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 30 Temmuz 2018; 12:46:23 >

• quote:

İşlemciniz 4 çekirdekli, o anakart için takılabilecek iyi işlemcilerden. (Ama günümüz oyunları için yetmez, CS GO için yeter 60 üstü fps aldırır.)

Ram 2 GB ve windows 10 kullanıyorsunuz. CS GO düşük ayarlarda bile 3-3.5 GB ram tüketiyor. Ram eklemeniz şart.

Ayrıca DDU ile temiz kurulum yaptınız mı?

Dün ekran kartını taktık, eve geldik pcye bütün diskleri yeniden oluşturarak Windows 10 RS kurdum bütün güncelleştirmeleri yaptık.
    Şuanda sadece 2 GB 800 mhz DDR2 ram takılı,ve hdd samsung hd 103SI , 2009'da kurulmuş sistem 3 yıl öncesine kadar çalışmış sıkıntısız ekran kartı, 3 yıl önce ekran kartı yandığından beri bilgisayarı çalıştırmamış arkadaş.
    Problem HDD ve ramde olabilir mi?

Benzer bi videoda burda var, 4GB ram hariç tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 30 Temmuz 2018; 12:57:32 >

• Temiz kurulum yapmışsınız. Dediğim gibi 2 GB ram sıkıntı. Son videoda yüksek ayar 1360*768'de 3.8 GB ram tüketimi var, haritaya göre 4'ün de üstüne çıkıyor. Düşük ayara getirdiğinizde 3-3.5 bandına iner.
  • Hocam herşey bir kenara, senin en önce yapman gereken şey RAM almak.. 2 gb bir ram daha takıp 4 gb'a yükselt.. Yanına da gt 1030 ile güzel performans alırsın csgo'da.. Anakartta veya powerda donanımsal bir sorun yoksa gerisi yazılımla alakalıdır. onlar da kolayca halledilir..

Şu anda neler yaptın durumun nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

Hocam herşey bir kenara, senin en önce yapman gereken şey RAM almak.. 2 gb bir ram daha takıp 4 gb'a yükselt.. Yanına da gt 1030 ile güzel performans alırsın csgo'da.. Anakartta veya powerda donanımsal bir sorun yoksa gerisi yazılımla alakalıdır. onlar da kolayca halledilir..

Şu anda neler yaptın durumun nedir?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt-1030-aero-itx-2gd4-oc-2gb-gddr5-64bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

Kart olarak dün bunu aldık 446ya aldık, taktık.

Suan 800 mhzlik 2 gb ddr2 ram var yetmiyor dediğiniz gibi

Aliexpressten 2 tane 1333 mhz lik ddr2 ram söyledik . ( Tr'de 1333 mhz DDR2 yok, 800 lüğü de pahalıya satıyorlar.)

Hdd 5400 rpm ama çok yavas durumda hddyi söküp 250 gb James Donkey ssd takmayı düsünüyoruz

Ekran kartına da oc yapalım diyoruz

• quote:

Temiz kurulum yapmışsınız. Dediğim gibi 2 GB ram sıkıntı. Son videoda yüksek ayar 1360*768'de 3.8 GB ram tüketimi var, haritaya göre 4'ün de üstüne çıkıyor. Düşük ayara getirdiğinizde 3-3.5 bandına iner.
    Dediğiniz gibi suan ram buyuk sıkıntı 800 mhz ama o da 400de calisiyo

• hocam 400'de çalışmıyor. Bilgilerde öyle gösterir ram frekanslarını. Yarısı gösterilir :) yani sizinki 800de çalışıyor.

ayrıca anakartınızın modeli nedir merak ettim.. ddr2 olupta 1333 destekleyen anakarta denk gelmedim bugüne kadar. 1066 gördüm 1-2 kere ama 1333 görmedim.

Hem ayrıca o frekansın da neredeyse hiçbir önemi yok. İntel sistem kullanıyorsun. AMD olsa neyse, ram frekansını kullanıyor.

O dediğin ssd ne kadar peki? Burada sandisk 240 gb ssd 350 tl sadece..
  • Sahibinden de 30 TL civarına kingston 2 GB DDR2 800 slim ramler satanlar var(ben ramtech bilgisayar/semih özmaden isimli satıcıdan almıştım. 1.5 senedir kullanıyorum sıkıntı yok). Anakartınız da max. 800 MHz destekliyor. 1333 mhz alsanız da o 800'de veya biostan ayarlarsanız 1066 MHz'de çalışacaktır.

Bu arada anakartınız MSI değil Asus imiş (CPU-z SS'inden).

https://www.asus.com/tr/Motherboards/P5KPL_SE/specifications/

SSD ile daha hızlı olacaktır sistem, daha hızlı yüklenecek/açılacaktır. İncehesapta JD 240 GB, 260 TL idi.
  • Ben JD ssd'lere önyargıyla yaklaşıyorum.. Hi-Level gibi en ucuz en dandik ssd bile 2 kat daha pahalı nerdeyse..

Ucuz etin yahnisi meselesi..

Tabi yine de bilemeyiz, belki idare edecek kaliteye sahiptir.. zamanla ortaya çıkar..
  • dancerboy14 kullanıcısına yanıt
    Forumda incelemesi var. Çok fiyat farkı olduğunu söyleyemeyiz. Kampanya da olsa Hepsiburada'da 290 TL civarına Toshiba TR200, Sandisk SSD Plus, Adata SU650 mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dancerboy14

hocam 400'de çalışmıyor. Bilgilerde öyle gösterir ram frekanslarını. Yarısı gösterilir :) yani sizinki 800de çalışıyor.

ayrıca anakartınızın modeli nedir merak ettim.. ddr2 olupta 1333 destekleyen anakarta denk gelmedim bugüne kadar. 1066 gördüm 1-2 kere ama 1333 görmedim.

Hem ayrıca o frekansın da neredeyse hiçbir önemi yok. İntel sistem kullanıyorsun. AMD olsa neyse, ram frekansını kullanıyor.

O dediğin ssd ne kadar peki? Burada sandisk 240 gb ssd 350 tl sadece..
    260 TL hocam 250 lik James Donkey.
    MSI N1996 anakart.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.