Şimdi Ara

Düşük bütçeli APU bilgisayar önerisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herşeyden evvel neden APU? : Ekran kartları hiç hak etmedikleri fiyatlarda ve genel sistem için taş çatlasa (monitör dahil) 1600 tl bütçem var. Dolayısıyla toplayabileceğim en optimal sistem, ekran kartı içinde olan bir işlemciydi.. Haliyle apular tam biçilmiş kaftan benim için... Ayrıca apu işlemcilerle ilgili çok video izledim ve ikna oldum. Heralde twich yayınında da pek zorluk çıkarmaz..

Oynayacağım oyunlar mümkün olduğunca güncel oyunlar Pubg, cs:go gibi ama özellikle Total War serisi.. Empire, Medieval vs.

Almayı düşündüğüm sistem ise şu:
    https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-7th-gen-a8-9600-apu-3-1ghz-8gb-4gbx2-ddr4-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html

Sizce doğru seçim midir? Yada tavsiye edebileceğiniz başka şeyler var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 28 Ocak 2018; 3:26:29 >

• Bu şekilde alırsanız kafadan 2 3 kat daha fazla performans alırsınız.

X4 Athlon 950 250 TL
    MSI Aero Gt1030 370 TL
    Asrock AB350M Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, M.2 SSD, mATX Oyuncu Anakart - ASRAB350M 383,08 TL
    WD Blue 500GB 7200RPM Sata 3.0 16Mb 3,5" Sabit Disk 149,00 TL
    Adata 8GB RAM 400 TL
    Everest 381A Peak-300W Usb 3.0+1.0 2*Sata+20+4 Pin Kasa 129,15 TL

1.674 TL tutuyor. Hepsiburada dan topladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 28 Ocak 2018; 4:27:53 >
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    herşey iyi ama 1030'a para vermek hiç içimden geçmiyor ya... :( gerçi ilerde bilgisayarı modifiye edersem söylediğiniz sistem daha az masraf çıkartabilir... ekran kartı dolayısyla..

bide monitör yok.. monitörü de eklersek bütçeyi aşar...
  • A10 9700 380 TL
    Gigabyte GA-A320M-HD2 Amd Ryzen DDR4 ATX 3200+(OC) Anakart 291 TL
    2x8GB Kingston 2400 Ram 470 TL
    WD Blue 500GB HDD 140 TL
    300W Kasa 120 TL

1.400 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 28 Ocak 2018; 4:46:9 >
    bak bu biraz daha kafama yattı.. :) gene hepsiburada mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

14 nm apu lar geliyor, işlemci olarak da eski nesil apulardan %50 daha hızlı

https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-tm-3-2200g-3-5ghz-turbo-3-7ghz-vega-graphics-am4-islemci.html

https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-tm-5-2400g-3-6ghz-turbo-3-9ghz-am4-islemci.html

2 hafta sonra stoklarda olacak

Ryzen 5 2400g gpu bakımından eğer 3000 mhz ram kullanılırsa gt 1030 dan daha iyi performans verebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Alınılabilir. Ama monitör dahil demişsiniz. 250 tl monitör zor bulursun. Aynısı sinerjide daha ucuza geldi.

Düşük bütçeli APU bilgisayar önerisi...

Orda 2 tane 4gb ram seçtim. Toplam 100 dolar. Direk 2x4 120 dolardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Tao -- 28 Ocak 2018; 11:58:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: riv

Hocam 2200g 662 tl gozukuyor. Fiyati duser mi? Beklemeye deger mi? Yoksa a8 islemci alip geçeyim mi? Bilgisayari ofis islerinde kullanacagim. Oyun derdim yok.

2200g sadece ofis için fazla güçlü, bazen oyun da oynarım derseniz tavsiye edilir. İşlemci gücü bakımından ileriye dönük de olur. Yine de siz bilirsiniz.

• Hocam bu yeni apulara dual oluyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Hocam bu yeni apulara dual oluyor mu

Dual graphics özelliğini Amd artık koymuyor. Amd 12 9800 de bile yok. Amd nin sitesinde olmadığı yazıyor. Halbuki dx12 de buna gayet müsait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 28 Ocak 2018; 14:24:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

quote:

Dual graphics özelliğini Amd artık koymuyor. Amd 12 9800 de bile yok. Amd nin sitesinde olmadığı yazıyor. Halbuki dx12 de buna gayet müsait

Peki a10 9700 de falan varmi

• quote:

quote:

quote:

Yok hocam

http://products.amd.com/en-gb/search/APU/AMD-PRO-A-Series-Processors/AMD-PRO-A-Series-A10-APU-for-Desktops/7th-Gen-AMD-PRO-A10-9700-APU/214

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam

http://products.amd.com/en-gb/search/APU/AMD-PRO-A-Series-Processors/AMD-PRO-A-Series-A10-APU-for-Desktops/7th-Gen-AMD-PRO-A10-9700-APU/214

Anladim hocam sagol

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

14 nm apu lar geliyor, işlemci olarak da eski nesil apulardan %50 daha hızlı

https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-tm-3-2200g-3-5ghz-turbo-3-7ghz-vega-graphics-am4-islemci.html

https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-tm-5-2400g-3-6ghz-turbo-3-9ghz-am4-islemci.html

2 hafta sonra stoklarda olacak

Ryzen 5 2400g gpu bakımından eğer 3000 mhz ram kullanılırsa gt 1030 dan daha iyi performans verebilir.

uzun zamandır sistemlerle alakam olmadığından soruyorum: bu 14 nm apular halihazırdaki adm ana kartların hangisiyle uyumludur? hani adm 2020'ya kadar söz vermiş ya... mesela ben ilk gösterdiğim sistemi alsam ilerde bu apu-ryzen işlemciyi takabilecekmiyim??

• Görüntü çıkışı olan tüm am4 anakartlar ilerde çıkacak ryzen apuları da bios güncellemesi ile destekleyecek.Hatta yeni bioslar çıktı bile görüntü çıkışlı anakartlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Görüntü çıkışı olan tüm am4 anakartlar ilerde çıkacak ryzen apuları da bios güncellemesi ile destekleyecek.Hatta yeni bioslar çıktı bile görüntü çıkışlı anakartlar için.

görüntü çıkışı için DVI diyor benim seçtiğim ilk sistemde. o zaman uygun anladığım kadarıyla. eyvallah... :)
  • ryzen 5 2400g 900 liradan giriş yapacak birde buna 3000mhz veya üzeri dual ram alacaksın. G4600 + 1050 alırım yoluma bakarım ramide en ucuz 8gb tek kanal 2133mhz yapıştır geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 30 Ocak 2018; 14:1:29 >
    ah birde bütçe olsa... :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.