Şimdi Ara

Dürüst Bir Şekilde Galericilik Yapılmaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
11.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seni tenzih ederim de galericileri tanıyoruz zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevmediğim iki meslek grubu var. İlki emlakcılar ikisi galeri iler. Aradaki komisyoncundan baska bişey değiller.

• Yanlış anlamayın, bilmediğimden soruyorum: Piyasada daha ucuz bulunuyorsa bu arabalar, neden ihaleden alınıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Manheim?Derindere?İntercity?

Bari baş harfini yazın da bizde yorumdan fikir sahibi olalım.Televizyonlardaki gibi üstü kapalı biçimde yazmanın kimseye faydası yok.

Alıntıları Göster
    hocam zaten galericiler anlasın diye yazdım, 3. şahısların bu şirketlerle işi yok, firma adı vermeme gerek yok, araştırsın aklına yatanla çalışsın ama gereksiz firmalarla zaman kaybetmesin.

manheim - fiziki açık arttırma yapıyorlar, fikrimi yazdım bu konuda.
    derindere - 2. eli hakkında bilgim yok
    intercity - kendi 2. el perakende satışı var.

• Araci aliyorlardir airbagleri sokerler motoru degistiirirler turbo soker cikma turbo vs parcalari takarlar sonrada birine kakalarlar yani dedigijiz gibi piyasadakinden daha pahaliya aldiklarina gore
  • Yani sadece galericilerde degil artik sivillerde yapiyor bubisi sonra cikannsaglam parcalari satiyorlar ayrica
  • Hayatım boyunca galeriden araç almadım araçta satmadım o yüzden kafa yormuyorum bu işlere rahatım

• Bu expertiz işine devlet el atmazsa bu sahtekarlıklar da bitmez, mağdur olan da bitmez. Hakkında 2 tane kesinleşmiş mahkeme dosyası bulunan expertiz firmasını kapatıp, sahibine de bir daha bu işi yaptırmayacak anca öyle düzelir.

• Dine bakışınız nasıl bilmiyorum ama dinimiz dürüst tüccarın üstinlüklerine dair hadisler barındırıyor. Tabi günümüzde hoca hacı olup dolap çevirenler var ama bu onların hatası.
    Neyse demek istediğim, eğer size zarar ettirmiyorsa ve yapacak daha iyi işiniz yoksa devam edin. Herşeyi dürüstçe hatta resimli videolu yapın ve daha pahalıya satın. Ve gerisini zamana bırakın. Eğer zarar etmiyor ve devam edebiliyorsanız sonunda onların dökülmeye başlayacağına eminim. Reklam ve viral reklam sizi yukarı taşıyacaktır.

• Konu sahibi kesinlikle haklı. Otonet ve beyaz sistemden yaklaşık 5 araç almışlığım vardır. Al sat değil de kullanım için. Piyasa fiyatlarına yakın gidiyor araçlar ama benim açımdan tek avantajı exper garantisi vermeleri, servis bakımlı olmaları gibi nedenlerdi.Bir de ihalede millet gaza gelip birbirini ezecem diye 3 kuruşluk arabaya 5 kuruş verip tatmin oluyorlar.

• Ben ihaleler konusunda fikrimi paylaşacağım. Gerçekten garip geliyordu mesela gümrük girişi e-ihale de araç ( Muammen bedel değil, onaylanmış bitmiş ihale satış bedeli) piyasada toparlanmış, binilir haldeki araçla ya kafa kafaya, ya da üstünde oluyordu. Bu araçları neyle topluyorlar nasıl kar ediyorlar diyordum. Hatta hala da anlamış değilim.

• Soylediginiz seyler su anda her alim satim isinde olan seyler .
    Akliniza gelebilecek her yerde benzer numaralar donuyor . Ne yapilabilir bilmiyorum cozum yok gibi . Ama dikkat edip dolandirilmamak lazim . Dolandirildiysakta pesine dusup hakkimizi aramaliyiz her konuda .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi de araçla oynayıp düzelticekse neden piyasa değerinin üzerindeki arabayı alıyorlar ki gitsinler piyasadaki arabayı alıp onun kmsini düşürüp parçalarını değiştirsinler ?
  • Galerici emlakçı ve benzeri komisyoncuların dürüst olanı bir elin parmaklarını geçmez. Bunlardan mal almayın aldırmayın. Kendiniz uğraşın satmaya. Nasıl olsa iş yapamayınca kapatacaklar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabada dolandırıcılık hat safada ekspertize de güven yok bu daha önce kanıtlandı zaten
  • Dostum ben galericiyim. Söylediklerinin %90ı doğru ama ben işimi hakkıyla yapan. Daha şu ana kadar 1 tane aracın kmsini düşürüp arızalarını gizlemedim. Neyse onu söyledim. Pahalı aldım pahalı sattım. Tüm araçlarıma ekspertiz yaptırıp sattığımda da alıcıya eksper yaptırdım. İki belgeyide kendilerine verdim ve şu zamana kadar 1 tane bile olumsuz dönüş olmadı. Ya sen bunu sattın bize bizi kandırdın diyen kimse olmadı. Ama söylediklerin konusunda haklısın çok büyük bir kesim dediklerinizi bir bir yapıyor ve bunları gözümle görebiliyorum. Biraz inançlı olduğunda zaten o paranın hayrının olmayacağını bilirsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugiacar

Konuya bir sürü kişi bakmış ne fikir bildiren ne de olumlu ya da olumsuz görüş bildiren var. Bu söylediklerim konusunda kimsenin fikri yok mu? Yaşadıkları olumsuzluklar yok mu? Çözüm önerisi olan yok mu? Halk kendini kandıranlara, sömürenlere karşı tepkisiz kalırsa kandırılmaya, sömürülmeye devam eder.
    Galerici
    Avukat
    Emlakçı

Bu üçünü duyunca hemen uzaklaşıyorum.
    Allah bunlara iş düşürmesin.

• Söyledikleriniz güçlü bir ihtimaldir. Defalarca haber yapıldı. Sıfır km diye ikinci el aracı satmışlar insanlara. Sözüm ona bazı arkadaşlar da servise şu kadar ödedim araç daha çok genç falan diyorlar. Servisler de gerçeği biliyor fakat kendi çıkarları uğruna sessiz kalıyor olabilirler. Ülkemizin gerçekleri bunlar. Herkes kendi çıkarlarının peşinde. Çok az kişi şerefiyle, vicdanıyla ve aklıyla hayatını devam ettiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metaphorive

Öncelikle ihaleden araç alıp galericilik yapmak öyle kolay değil, doğru ve güvenilir ihale şirketlerini bulmanız lazım, o şirketlerin sadece profesyonel oto-alım satımcılarla çalışması lazım (ikinciyeni'yi eleyebilirisiniz yani), fiziki açık arttırma şirketleri pek güvenilir değil, aynı anda hem online hem de oradaki kişilerden teklif alıyorlar, pek şeffaf değil bu şirketlerle çalışmayın. kendi 2. el galerilerini açmış filo ve ihale şirketleri ile de çalışmayın, bütün iyi araçları kendilerine ayırıyorlar.

Evet tüm bunların sonunda elinizde 3-4 tane ihale/filo firması kalacak. şimdi araçların yetkili bayi bakımı olup olmadığına ve bakım geçmişlerini paylaşlaşıyor olmalarına dikkat edin, kaskolu olup olmadıklarına dikkat edin, firmanın güçlü mali yapısı olmasına dikkat edin (fleetcorp gibi batıklara para yatırmayın). ve en önemlisi sattıkları araçların arkasında olup olmadıklarına dikkat edin. Böyle firmaların araçlarının km'si indirilemez, motor parçaları sorunlu olmaz.

şu an elinizde türkiye genelinde 1-2 firma kalmış oldu, sadece bu firmalarla çalışarak araç başı %5 - masraflar, lüks modellerde ise %10 - masraflar olarak çalışabilirsiniz.

türkiye'de çok az da olsa güvenilir ve kurumsallaşmış galeriler var ayrıca, onları seçebilirsiniz. aracın geçmişini sizinle paylaşırlar, sorunların da arkasında dururlar.
    İkinciyeniyi niye elediniz hocam?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.