Şimdi Ara

Dururken diş etlerinin acıması (Öneri arıyorum, doktora gidilecek zaten)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle doktora zaten gideceğim, gidiyorum da. Fakat bu sorunumu nasıl anlatacağımı tam bilmiyorum, sanki sert bir şeyi ısırmışım ya da çiğnemişim gibi ağzımın dört tarafında sırayla sürekli bir acı hissediyorum. Bu acı, genelde çiğnemeyi en çok yaptığım bölgelerde oluyor. Görünürde bir şey yok sıkıntı burada.

    Dişlerim çok sağlam değil zaten, doktora gitmeden önce burada sorunumun ne olabileceğini danışmak istiyorum.

    Sadece yemek yerken değil, yemek dışı dururken de az da olsa ağzımın içinde hep bir acı var ve bu acı sanki bir karoegrafi yapar gibi dört farklı nokta arasında geçiş yapıyor 5 dakika sol alt tarafımdaki diş eti acıyorsa, 2 dakika sağ alt falan.

    Demek istediğim, bunun adı nedir, diş eti iltihaplanması değil buna eminim çünkü kanama falan yok sadece etimde acı var. Anlamadığım şey dişimde veya etlerimde problem olsa bile dururken acımaması gerekmez mi? Sadece dişlerimi fırçaladıktan sonra macunun etkisiyle biraz rahatlıyor ağzım, 5 dakika sonra gene aynı.


    Konusunu açmışken bunla ilgili önerebileceğiniz macun ve fırça var mı?

    Acaba diyorum diş fırçasından dolayı mı oluyor bu? Sözde yumuşak diye Sensodyn'in yumuşak fırçasını aldım daha 1 ay olmadan fırça sertleşti. Suyla temas edince sertleşmeyen fırça yok mu?



    Belki karışık anlatmış olabilirim ama gerçekten biraz anlatması zor bir sıkıntı yaşıyorum. Sol alt - sağ alt - sol üst ve sağ üst çenelerimdeki 1-2 diş etimde sırasıyla gelen bir acı var, sert bir şey ısırınca veya çğneyince oluşan acılara benziyor, belki biraz daha hafifi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 4 Kasım 2019; 22:51:28 >







  • hocam problemin ne bilmiyorum ama kloroben sprey sıkarsan o kısım uyuşur acımaz.
    gargarada kullanabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nar suyu iç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dıseti cekilmesi ise cok tehlikeli ama o degildir heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gren

    Dıseti cekilmesi ise cok tehlikeli ama o degildir heralde
    Google'dan araştırırken bunu da görmüştüm de pek sanmıyorum hocam, aynadan falan zaten dişlerime baktığımda da etlerde görünürde bir şey göremiyorum, böyle iç taraftan yani dişin arka yüzünden acıyor gibi. Dikkat ettim yemek yerken de o kısımlarla çiğniyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    hocam problemin ne bilmiyorum ama kloroben sprey sıkarsan o kısım uyuşur acımaz.
    gargarada kullanabilirsin.
    Hocam, siz kullandınız mı acaba bunu, kullandıysanız işinize yaradı mı? Şimdi siz söyledikten sonra bu mereti iyice araştırdım kullanan herkes baya memnun gözüküyor. Boğaz ağrısı, öksürük gibi şeylerde de kullanılıyormuş. Hatta şunu da merak ettim prospektüründe yutmayın demişler de millet boğazına falan sıkıyor bu ilacı yutmamak imkansız orası da biraz tuhaf geldi. Ama yine de doktor tavsiyesi olmadan alıp kullanılmalı mı yoksa doktora gidip ona da danışsam mı bilemedim sanırım danışırım bir.

    Bunun dışında bu ilaç sadece geçici çözüm mü yoksa diş ve etlerde varsa bir şeyler onları da temizliyor mu? Sprey ve gargara arasında fark yoksa sprey tercihim olur eğer bu ilacı alırsam. Gargara da yutma ihtimalim daha fazla.




  • Paradontax dişetlerini en doğal şekilde temizler, ben onu kullanmaktayım ve memnunum. Braun 'un titreşimli fırcasını da kullanıyorum ve dişetlerini onunla geçince iyi bakım oluyor.

    Az bilinen bazı ayrıntılar var örneğin bol limon ve sirkeli salata yedikten sonra ağız muhakkak çalkalanmalı cunku asit hem diş hem de dişetlerine ciddi zarar veriyor. Doğal yaşamda canlılar örneğin kediler köpekler limonlu şeyler yemediği için bu sorun olmaz, biz yediğimiz için ona göre bakım yapmalıyız. Turşu ve bira gibi asitli şeyler ve çikolata kahve gibi şeyler de aynı sekilde diş ve dişetlerini zorlar. az pişirilmiş yağlı et ürünleri, diş ve dişetleri en iyisidir.

    Bu tarz genel şeylere dikkat edersen, tarif ettiğin türdeki özel sorunlar yaşama ihtimalin azalır. Kimyasal ilaç kullanımını önermem. İyileşecek şeyi daha cok bozabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.