Şimdi Ara

Durduk yere DSL ışığı söndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen sene mayıstan beridir Turknet üyesiyim. Ondan öncesinde 16mbps 50gb klasik tarife ile turk telekom kullanmıştım. Şuanda 24mbps vdsl kullanıyorum.

    2 sene içerisinde 2-3 küçük sorun oldu biri 1 hafta sürmüştü, diğerleri 1-2 günde halloldu. Fakat şu sıralar Turknet te karşınızda muhattap bulamıyorsunuz. Siteden ne yazacaksanız yazıyorsunuz, onlarda sistemi 5 te kapatıp gidiyor sanırım. 1.5 sene oldu 1.5 yıldır modemim kablom aynı yerlerinde sabit duruyor, laptop u da hep aynı yerde kullanıyorum hatta.

    Bugün 15:15 civarlarında çat diye gitti internet gittim baktım dsl yanmıyor. Bi fişten çıkar tak yaptım yok, kabloyu çıkardım taktım yok, aşağı dolaba indim kablolar aynı duruyor. Arıza kaydı açtım, 16:10 gibi falan bi dönüş mesajı yazılmış, telekom saha ekipleri santral ile bina arasındaki sorunu çözdü, turknet merkezinde son kontrolleri yapıyoruz, kısa süre sonra hizmetiniz açılacaktır diye. Sonra saat 17:00 gibi de telekom arıza kaydı numarası verip iyi günler demişler.

    Teknik destek bölümüne baktığımda offline yazıyor, bu Turknetten sinyalin gelmediği manasına grliyor sanırım.

    İşim internet üzerinden olduğu için gün içerisinde internet bana aşırı derecede lazım, hatta gece vakitleri daha da fazla. Sırf bu yüzden geç saatlere kadar kafede oturmak mecburiyetindeyim.

    Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Durduk yere benim bina tesisatımda bir sorun olcak değil yani benim bildiğim.

    Not: İnternetimde herhangi bir kopma vs sorunu olmuyor, hatta son 3-4 aydır sıfır sıkıntı kullanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 15 Ağustos 2018; 20:40:44 >







  • Teknik bilgiler kısmında "offline" yazmasının sebebi modemin sinyal almamasıdır. Yani Türknet'den sinyal gelip gelmemesiyle alakası yok. İnternetiniz varken modeminizin DSL kablosunu çıkardığınız an veya modemi kapattığınız an yine "offline" yazar.

    Büyük ihtimal sizden kaynaklanmayan bir problem var. Çözülecektir eninde sonunda ama ne kadar sürer bilemem.
  • Kibarca Türk Telekom alın. Demişler gibi Netspeed derim çok iyi hız veriyor altyapı 100Mbps destekliyorsa

    75Mbps 200AKN 65TL
  • Anladım teşekkürler, bunu öğrendiğim iyi oldu.

    Sabahı bekliyorum bakalım kalabalım şehirde olmadığım için genelde hızlı çözülüyor fakar bu sefer göreceğiz. 17:00 da kepenkleri kapatıp gidiyorlar sanırım o yüzden sabahı bekleyeceğim, sabah gelmezse yine kafelere falan gideceğim yapacak birşey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3DneBandim

    Anladım teşekkürler, bunu öğrendiğim iyi oldu.

    Sabahı bekliyorum bakalım kalabalım şehirde olmadığım için genelde hızlı çözülüyor fakar bu sefer göreceğiz. 17:00 da kepenkleri kapatıp gidiyorlar sanırım o yüzden sabahı bekleyeceğim, sabah gelmezse yine kafelere falan gideceğim yapacak birşey yok.
    Sorun çözüldü mü hocam?
  • Bu sabah telekom yetkilileri geldi, binadaki kututa baktılar, burda sinyal var sizin bina içi kablolarınız sorunlı yada modem bozuk dedi, bende 4 yıldır bu şekilde kullanıyorum bi evde bakar mısınız dedim, modeme giden kabloyu bağladı cihaza birini aradı sanırım sokaktaki kutunun başındaki adamı. Sinyalinizi bulduk 15 dk sonra açılır internetiniz dedi gitti, 20 dakşka falan sonra geldi, saat 10 da internet geldi, hala vardır inşallah, sanayideyim bayram bakımı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 17 Ağustos 2018; 15:2:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.