Şimdi Ara

Dürbün sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar durbunlerdekı ısaretlerı anlatan bır rehber varmı ?

birde her oyuna gırdıgımde sılahımı upgrade etmek zorunda kalıyorum sabıtleme yokmu ?

• dostum öyle bi rehber yok ama istek olursa ben öyle bi rehber hazırlayabilirim. hatta konuya şöyle bi video koyuyum kendi çekimim
    http://www.youtube.com/watch?v=D-zgtxbzjKU
    rekorum 974 metre ama burda 916 metre
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumak

dostum öyle bi rehber yok ama istek olursa ben öyle bi rehber hazırlayabilirim. hatta konuya şöyle bi video koyuyum kendi çekimim

cok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin ol Sampuan

quote:

dostum öyle bi rehber yok ama istek olursa ben öyle bi rehber hazırlayabilirim. hatta konuya şöyle bi video koyuyum kendi çekimim

cok iyi

teşekkür ederim kardeşim.
    kaç gündür 974 metre rekorumu aşmak istiyodum.ama bugün ea forumlarında okuduğum kadarıyla 975 metrede mermi yok oluyomuş.nerden bakarsan bak 8-10 saat uğraştım 1000 metre veya üzeri yapmak için.merminin adama denk geldiğinden çok eminim ama vurmuyo nedense meğer oyundaki max limit 975 metreymiş. bu arada akşama vakit bulabilirsem pks-07 , 8x dürbün ve 12x ballistic dürbün rehberi hazırlıycam. videolu bir şekilde hazırlıyım diye düşünüyorum. foruma video nasıl ekleniyo ? yukardaki link gibi olmasını istemiyorum sayfada direk video görünsün

• ya çok tesekur ederım ılgıne cok lazım durbun ayarı hakkında hıc bır bılgım yok ama recon sınıfınıda sevıyorum
  • Dürbün ayarı çok iyi tutturulmuş, benim rekor 571 m. ama henüz sağlam silahlar açamadım 8X ile vuruyorum... Şu co-op modunda 250.000 ile alınan recon silahı var onu açma derdineyim , arkadaşla her akşam Hard mode co-op'ları bitirmeye çalışıyoruz
  • quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dampa ayak ve dürbün yardım
    12 yıl önce açıldı
    dürbün sıfırlama yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Dürbün ayarı çok iyi tutturulmuş, benim rekor 571 m. ama henüz sağlam silahlar açamadım 8X ile vuruyorum... Şu co-op modunda 250.000 ile alınan recon silahı var onu açma derdineyim , arkadaşla her akşam Hard mode co-op'ları bitirmeye çalışıyoruz

dostum o silah için fazla ümitlenme derim. açıkçası pek iyi bi silah olduğunu düşünmüyorum.muhtemelen sks ayarında bi silah.çünkü oyun yapımcıları bazı silahların sadece co-op la açılacağını ama endişelnmememiz gerektiğini çünkü multide açılan silahlardada aynı ayarlarda birer silah mutlaka bulunacağını söylemişti. m39 a baktığımızda 20 şarjör kapasitesi var ve yarı otomatik olduğuna göre en iyi ihtimalle svd yada mkmod11 ayarında olmuş olsa bile şarşör kapasitesi üstünlüğü olucak doğal olarak multideki tek emsali sks oluyo. ve sks iyi bi sniper değil bence. biraz karışık oldu yazı ama m39 için fazla heveslenme derim ben

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Dürbün ayarı çok iyi tutturulmuş, benim rekor 571 m. ama henüz sağlam silahlar açamadım 8X ile vuruyorum... Şu co-op modunda 250.000 ile alınan recon silahı var onu açma derdineyim , arkadaşla her akşam Hard mode co-op'ları bitirmeye çalışıyoruz

dostum o silah için fazla ümitlenme derim. açıkçası pek iyi bi silah olduğunu düşünmüyorum.muhtemelen sks ayarında bi silah.çünkü oyun yapımcıları bazı silahların sadece co-op la açılacağını ama endişelnmememiz gerektiğini çünkü multide açılan silahlardada aynı ayarlarda birer silah mutlaka bulunacağını söylemişti. m39 a baktığımızda 20 şarjör kapasitesi var ve yarı otomatik olduğuna göre en iyi ihtimalle svd yada mkmod11 ayarında olmuş olsa bile şarşör kapasitesi üstünlüğü olucak doğal olarak multideki tek emsali sks oluyo. ve sks iyi bi sniper değil bence. biraz karışık oldu yazı ama m39 için fazla heveslenme derim ben

peki hangisini önerirsin, şimdi ismi unuttum , semi auto olmayan bir silah vardı, oda bazı haritalarda işe yaramıyor... zoom fazla olan bir dürbün ile mod etmek gerekicek....

Bu arada 1001 mesaj ile Binbaşı olmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bensatanistdegilim -- 10 Kasım 2011; 17:03:08 >

• dostum oyunda sniper diyebileceğin silahlar bolt action olanlar. yani sv98 m40a5 ve m98b. uzun mesafelerde en etkilisi m98b ama ilk açılanda sv98. aslında m98 in iş yaptığı her yerden sv98 ve m40 ta iş yapar ama ayarlaması biraz daha zor. yani sv98 le m40 ın mermisi m98 den daha fazla alçalıyo. daha fazla şarjör kapasitesi ve daha hızlı şarjör değiştirmeylede öne çıkıyolar hatta. sana önerim kharg ısland,operation firestorm ve caspian border dışında sv98 kullan.bu saydığım üç haritada da m98b açılınca m98 kullan açılana kadar yine sv98 ve m40 a devam. m40 ta sv98 e oranla mermisi daha az sapıyo ama aralarında ciddi farklar yok. svd ve mkmod11 i yalnızca sv98 e ulaşana kadar kullan. sksyi hiç deneme bile. bir mermisi m16 ayarında hasar veriyo ama m16yla adam seni delik deşik ediyo
    ha bu arada sakın ortalama büyüklükteki haritalarda dürbünü açıp bakmayın sağa sola resmen elinizi kaldırıp heeeey yokmu beni vuran demiş oluyosunuz :D
    öyle bi parlıyoki dürbün.gerçi parlamayan dürbünlerde var onlarıda bu akşam dürbün incelemesiyle yayınlarım inşallah. hedefinizi gözünüzle seçin atışı yapıp dürbünü kapatın. ama çok büyük haritalarda sorun olmuyo.o yansıma çok uzaktan farkedilmiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 10 Kasım 2011; 17:20:17 >

• m98 kacta acılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

m98 kacta acılıyor?

dostum 146000 recon puanı istiyo sen bana en son hangi sniper silahının açıldığını söyle ortalama ne kadar kaldığını tahmin ederiz.yada battlelog web sayfasında home da soldier stats a tıkla orda weapon and equipments var orda sağ tarafta silahların üzerinde görünüyo ne kadar isteyip senin ne kadarını yaptığın
    bu arada @aydolan yorumun gözümden kaçmış :D sanada teşekkür ederim
    oyundaki nickim videoda göründüğü üzere garez86 isteyen ekleyebilir arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 10 Kasım 2011; 17:32:39 >
  • 41300/146000 :D

100k ya ıhtıyacım varmıs ama 3 gundur oynuyorum :) 3gunde 40k
  • quote:

41300/146000 :D

100k ya ıhtıyacım varmıs ama 3 gundur oynuyorum :) 3gunde 40k

olsun sv98 açılmış. sv98 le bişeler yap ve emin ol m98 le daha iyilerini yaparsın.iyi bi alıştırma olur
    bu arada askerde svd dragunov kullanıyodum. gerçekte çok güzel bi silah.gerçek hayatta pks-07 dürbünü ile mesafe tahmini yapmayı biliyorum ama oyunda gerçek anlamda mesafe problemi var.askerde öğrendiğimiz şekilde oyunda mesafe tahmini yapılmıyo. yapılsa varya boşa kurşun sıkmazdım hiç heralde :D
    işte askerden beridir her oyunda keskin nişancı hastalığım olmuştur. ama şunu diyebilirimki gerçeğe en çok yaklaşan bu oyun olmuş. işte bi mesafe gerçeğe orantılı değil.bide merminin gidiş hızı yavaş olmuş. normalde saniyede 840 metreyle felan çıkıyo namludan ama videodan tekrar baktım 916 metreyi gitmesi 2,5 saniye felan sürmüş. biliyorum fazla cıvığını çıkardım gerçekçiliğin :D ama hoşuma gidiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 10 Kasım 2011; 17:46:04 >

• sv98 ın sabıtleme aparatı,lazerı,12x durbunu ve fazladan jarjoru var memnunum sılahımdan ama tek seferde oldurmek ıcın ılla kafaya gıtmesı lazım mermenın yoksa sadece yaralıyorsun adamı..benım aradım tek atısta nereye degerse degsın adamı oldurecek bır sılah
  • quote:

sv98 ın sabıtleme aparatı,lazerı,12x durbunu ve fazladan jarjoru var memnunum sılahımdan ama tek seferde oldurmek ıcın ılla kafaya gıtmesı lazım mermenın yoksa sadece yaralıyorsun adamı..benım aradım tek atısta nereye degerse degsın adamı oldurecek bır sılah

battlefield in hiç bi oyununda istediğin gibi bi silah olmadı :D m98 de tekte öldürmüyo kafadan vurmazsan. ama hardcore oynarsan aradığını bulursun
  • arkadaşlar dürbünlerle ilgili çalışmamı yaptım ama foruma resim ekleyemiyorum isterseniz resimlerin linklerini koyup altına açıklama yazıyım bi hayırsever düzenleyerek forumda görünür hale getirsin.
    sv98 ile başlıyayım.
    pks-7 dürbünü sv98 in orjinal dürbünü.bu yüzden düz hesap metrelere atış yaparken tam çeltiklerin ucuna getirerek kolayca atış yapabilirsiniz. her ters v 500 metreyi simgeliyo. mesela buresimde tam 500 metreye atış yaptım. merminin tam düşme noktası resimde belli
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/lz9o9xuj/sv98500mpks07.jpg.html
    burdada pks-7 ile 900 metre civarı.burdada merminin düştüğü yer işaretli
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/z0phfxep/sv98900mpks07.jpg.html
    sanırım burdan pks-7 nin dürbününü anlamışsınızdır. tabi bu sv98 in üzerinde takılıyken böyle.tutup m98 e takarsanız mermi misal veriyorum 500 metrede ilk resimde düştüğü yerden daha yukarı düşücektir.
    şimdi sv98 e takılı 12x ballistic le ilgili resim koycam. 300 metrede şu kadar alçalırken
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/4kmaj7jh/sv98300mballistic.jpg.html
    600 metrede şu kadar alçalıyo
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/9493vw0i/sv98600mballistic.jpg.html
    ve sv98 900 metrede şu resimdeki kadar alçalıyo
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/e4g7iwsl/sv98900mballistic.jpg.html
    yani diyebilirizki sv98e takılı bi 12x ballisticte her çizgi 400 metreye tekabül ediyo

şimdi m98e geçip fikir vermesi açısından m98e takılı 12x ballistic te merminin sv98 e nazaran daha az alçaldığını göstermek istiyorum.ve ardından 500 metre ve 300 metrede m98 mermisinin ne kadar alçaldığını göstercem(12x ballistic le)
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/gjks3dhe/m98900mballistic.jpg.html
    şimdi m98 12x ballistic dürbünle 500 metre
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/kvhbomcq/m98500mballistic.jpg.html
    kırmızı işaretli çizgide gördüğünüz üzere m98e takılı bi ballistic te her çizgi 500 metreye tekabül ediyo. arası mesafeleri göz kararı ayarlamalısınız. mesela bi alttaki resimdede 300 metreye atış yapılmış ordanda anlayabilirsiniz
    http://www.upload.gen.tr/resim.php/www/uj0u3d51/m98300mballistic.jpg.html

arkadaşlar biliyorum bu şekilde çok karışık oldu bi arkadaş linkleri resim şekline getirebilirse daha açıklayıcı olacaktır. eğer yapan olursa m40 ı 8x ve ballistic dürbünle ve m98 i de 8 x dürbünle tekrar atış yaparak koyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 10 Kasım 2011; 21:42:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.