Şimdi Ara

Dünyayı ölümsüz bir canlının yönetmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçma gelecek ama benim düşüncem bu, dünyadaki herşeyi bilen ama bize asla bahsedilmeyen, gösterilmeyen, onun isteği ile savaşların çıktıgı, ilaçların, hastalıkların bile onun isteği ile oldugu.
    Teknolojinin bile aslında son noktada ama bizlere gıdım gıdım verildigini düşünüyorum.
    Bunu Allah ile karıştırmıyorum bu ölümsüz dünyadan sorumlu bir varlık herşeyi bilen ve yöneten, çoktan ölümsüzk bulunmuş farklı bir boyutta yaşayan bir elit tabakanın yöneticisi.
    Kimi ilimünati diyor kimi başka isim takıyor veya kabala diyor.

Düşünceleriniz nedir bu konuda ben gayet ciddiyim ve dalga için açmadım bu konuyu.

• bir fikrin , ideolojinin yaşaması ile o fikri savunanaların yaşaması farklı şeyler. burda apaçık şeytana yaklaşmışsın. Evet bu kötü durumda olanlar apaçık şekilde şeytandan emir alırlar. şeytan insanların kan, kaos ile gideceği yere davet eder. Maalesef çoğuda bunu kabul eder. Mesele bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 26 Aralık 2012; 11:00:56 >
  • O halde çok hoşunuza gidecek bir film tavsiye edeyim size... "stargate"

Filmde piramitleri araştırırken yıldızlararası geçiş sağlayan bir kapı bulunuyor, dünyada bulunmayan elementlerden yapılmış bir kapı (illüminati ve her şeyi gören göze göndermeler var) Bu kapıdaki sembolleri vesaire çözünce, kapıdan geçerek bir gezegene ulaşıyorlar ve burada dünya'yı bir zamanlar "tanrı" olarak yönetmiş olan, piramitleri yaptırmış olan "uzaylının" gezegenine ulaşıyorlar. Bu tanrı ise RA. Bu yeni gezegene RA, dünyadan getirdiği insanları "cehalet" içerisinde bırakarak piramitler inşaa ettiriyor. RA'nın tek amacı insanlar üzerinde hakimiyet kurup onları geri bırakarak, insanların bedenlerini kullanarak ölümsüz olmak. Kendisi insan vücudunu kullanan bir parazit yani. Bu yeni gezegende RA teknolojiye izin vermiyor çünkü Dünya'da teknolojinin gelişmesi ile insanlar RA'nın gerçek niyetini çözmüş ve isyan çıkarmışlar. Uzun ve güzel bir film...

Düşünmediğim veya bir çok insanın düşünmediği bir "komplo teorisi" değil bu aslında. Bunu gayet mantıklı bir senaryo ile beyaz perdeye aktarmış yönetmen. İzleyince senaryoya fena halde kapılıp bu komplo teorisine oldukça bağlanabilirsiniz.

Filmde mükemmel göndermeler var. Örneğin:
    - RA yani tanrı aslında bir "insan" neredeyse.
    - Tanrının tek derdi insanları kendisine sürekli taptırarak geri bırakıp bundan çıkar sağlamak.
    - RA insanların ileri gitmesini ve medeniyetin gelişmesini istemiyor çünkü bu durum onun için bir tehlike. Bu yüzden insanları istemediği davranışlar görünce "cezalandırıyor"
    - Tanrının yanındaki yardakçıları İNSAN.
    - İnsanlar köle olduklarının farkında bile değiller.
    - Piramitler, çeşitli semboller (her şeyi gören göz gibi) tanrının hakimiyet ve korkutma amaçlı kullandığı maskeleri. (Maskeden ne kastettiğimi filmi izleyince anlayacaksınız)

Komplo teorinizle ve gerçek hayatla birebir örtüşüyor değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 26 Aralık 2012; 14:43:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

O halde çok hoşunuza gidecek bir film tavsiye edeyim size... "stargate"

Filmde piramitleri araştırırken yıldızlararası geçiş sağlayan bir kapı bulunuyor, dünyada bulunmayan elementlerden yapılmış bir kapı (illüminati ve her şeyi gören göze göndermeler var) Bu kapıdaki sembolleri vesaire çözünce, kapıdan geçerek bir gezegene ulaşıyorlar ve burada dünya'yı bir zamanlar "tanrı" olarak yönetmiş olan, piramitleri yaptırmış olan "uzaylının" gezegenine ulaşıyorlar. Bu tanrı ise RA. Bu yeni gezegene RA, dünyadan getirdiği insanları "cehalet" içerisinde bırakarak piramitler inşaa ettiriyor. RA'nın tek amacı insanlar üzerinde hakimiyet kurup onları geri bırakarak, insanların bedenlerini kullanarak ölümsüz olmak. Kendisi insan vücudunu kullanan bir parazit yani. Bu yeni gezegende RA teknolojiye izin vermiyor çünkü Dünya'da teknolojinin gelişmesi ile insanlar RA'nın gerçek niyetini çözmüş ve isyan çıkarmışlar. Uzun ve güzel bir film...

Düşünmediğim veya bir çok insanın düşünmediği bir "komplo teorisi" değil bu aslında. Bunu gayet mantıklı bir senaryo ile beyaz perdeye aktarmış yönetmen. İzleyince senaryoya fena halde kapılıp bu komplo teorisine oldukça bağlanabilirsiniz.

- Tanrının tek derdi insanları kendisine sürekli taptırarak geri bırakıp bundan çıkar sağlamak.
    - RA insanların ileri gitmesini ve medeniyetin gelişmesini istemiyor çünkü bu durum onun için bir tehlike. Bu yüzden insanları istemediği davranışlar görünce "cezalandırıyor"
    - Piramitler, çeşitli semboller (her şeyi gören göz gibi) tanrının hakimiyet ve korkutma amaçlı kullandığı maskeleri. (Maskeden ne kastettiğimi filmi izleyince anlayacaksınız)

Stargate filmi dizi halinde de devam etti, ayrıca toplamda 3 film çekildi.

Film güzel gelirse 10 sezon SG-1, 5 sezon SG-Atlantis ve 2 sezon SG-Universe var.

Eğlenerek izledim. Güzel bir askeri bilimkurgu,

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Film güzel gelirse 10 sezon SG-1, 5 sezon SG-Atlantis ve 2 sezon SG-Universe var.

Off harika oldu bu Çok teşekkürler hocam, haberim yoktu. Bize de mısır patlatmak düştü...
  • quote:

O halde çok hoşunuza gidecek bir film tavsiye edeyim size... "stargate"

90'lı yıllarda izlemiştim, mesajınızdan sonra tekrar izledim, henüz bitirdim, gerçekten güzel bir film. Hatırlatmanız için teşekkürler.

Spoiler gibi olacak biraz, filmi henüz izlememiş olanlar okumasın.

RA'yı o çocuk oynamasa, daha etkileyici olurdu diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 26 Aralık 2012; 17:56:04 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Off harika oldu bu Çok teşekkürler hocam, haberim yoktu. Bize de mısır patlatmak düştü...

Bence izleme sırası şöyle olmalı:
    Önce 1. film

Sonra diziye geçip SG-1 izlenmeli

SG-1 bittikten sonra peş peşe sonraki iki film izlenmeli

Daha sonra SG-Atlantis'e devam edilmeli

En son izlenecek olan ise SG-Universe

İyi seyirler izleyen herkese..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buna inanmak yerine Allah'a inanmak daha mantıklı değil mi sence? Hiç düşünmedin mi?

Ölümsüzlük diye bir şey yoktur. Olamaz.
  • konuyu açan arkadaş herhalde izmir li olmalı.
    Sana bir tevekkül konusu vereyim. Tabi tevekkülün ne olduğunu araştırısın sanırım.

Allah, onu daha iyi anlamamız için kendini sıfatlar altında açıklamıştır. 99 esma ül hüsna bunlardır işte. Ancak aramızda kalsın küçük bir sır. Allah onunda üstündedir. Sadece bize kavramamız gereken kadarını vermiştir. Yani rahmet rahmanlığı adilliği merhameti bir şekilde ortaya çıkmalı değilmi. biz 99 sıfatları veya güzel isimleri derken aslında Allah ın bir kısım özelliğini zikrediyoruz. Peki bu sıfatlar nasıl tecelli eder. ne olmalıda sıfatlar tecelli etsin.

bunu için önce bu sıfatları bir kaç kez anlamlarıyla okumalısın. sonra sıfatlar üzerinde düşünmelsin. Sonra biraz ağır gelebilir ama kuran meaili bile olsa bir öğüt kitabı olarak (herhangi bir kitap olarak okumanın faydası yok) okumalısın. sonra sorduğum sorunun hakkıyla cevabını düşünmelsin. Zaman çok.

Bir bak öyle güzelliklere ulaşacaksın ki

Her halde bana ' Allah razı olsun combab' dersin. ve

Allah ilmini artısın hidayetini artırsın.

• Stargate iyi filimdir.
    Ancak, antik Mısır kültürünün bu denli zedelenmesi,
    hoşuma gitmedi. Onun yerine bir Yunan tanrısı seçilse,
    Yunanlılar ayaklanırdı herhalde -neyse.

RA yaşlı ve ölmekte olan bedenden kurtulmak için,
    genç bir beden seçiyor. Filimde RA'yı genç birinin oynaması normal.

Inanışın aksine, ölümsüzlük vardır.
    Bitkiler ölmezler (bkz. meristem doku).
    Üstelik olabildiğince enaz şekilde dışa bağımlıdırlar.
    Ve doğrudan güneş enerjisini kullanırlar.
    Hermafrodit oldukları halde, tozlaşmaya
    şans tanımaları nesillerinin devamını garantiliyor.

İnsan beyin ve sinir hücrelerinin yenilenme özelliği olmamasına karşın,
    ömürlerinin yaklaşık olarak 10.000 yıl olduğu düşünülüyor.
    Ölümsüzlükle kıyaslanamaz ama; 10.000 yıllık bir ömür de fena olmazdı yani...

• ancak 2 dizi arasında bazen kesişmeler oluyor. o yüzden bence sg-1 sezon 8 başladığında sga sezon 1 e başlamalı. ilk yayına başladığı şekilde yani aynı haftada yayınlanıyorlardı sanırım. aslında sizin dediğiniz gibi izlense de pek fazla birşey kaçırılmaz ama sga 3. sezonun ortalarına kadar belki 6-7 kez diziler kesişti.
  • Pek mantıklı gelmedi, o kadar uzun süre yaşasaydım sıkılırdım
  • @nrcdbl

Hocam mesajınızı okuyunca gözlerim parladı, teşekkürler tekrar.

@atomsoup

Size de teşekkürler hocam tavsiye için, bakacağız artık bir başlayalım da sg-1'e...
  • ayrıca @isis yunan tanrıları da vardı sanırım. cronos, pelops ve belus varmış . şimdi sen deyince cronos geldi aklıma bi forumdan kontrol ettim. yalnız harbiden bir yerden sonra sinir bozucu olmuştu sürekli sağdan soldan tanrıların fırlaması heh.
  • atomsoup,
    ben ilk sinema filmi olan Stargate için yazmıştım.
    Dizileri sürekli izleyemedim açıkçası,
    o yüzden SG1 ve diğerleri için birşey diyemeyeceğim.
  • ben bir şeye yaklaşmadımda, buradan şunu çıkarıyoruz kişi kendinden bilirmiş işi, ben ortadayım, daha inceleme aşamasındanyım şeytan varmı, yaratıcı varmı, din varmı bilimsel açıklama olursa inanacagım şu al mualakta şeyler bunlar.

komplo terosi falan değil öz bir düşünce.

ama dizi güzel panpalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35@35

ben bir şeye yaklaşmadımda, buradan şunu çıkarıyoruz kişi kendinden bilirmiş işi, ben ortadayım, daha inceleme aşamasındanyım şeytan varmı, yaratıcı varmı, din varmı bilimsel açıklama olursa inanacagım şu al mualakta şeyler bunlar.

komplo terosi falan değil öz bir düşünce.

ama dizi güzel panpalar

Bütün dinlerde inandırıcılığı arttırmak için iyinin karşısına kötüyü koyarlar, iyi olanın kötüye karşı seni korumasına muhtaç olursun ve burada elçilerin görevi başlar, onlar senin yerine tanrılarla konuşur sözde seni kurtarırlar, Mısırda Horus-Seth, Yunanda Zeus-Hades gibi iyi-kötü hep karşı karşıyadır.

Şeytan olayına gelirsek, insanın gerçekleştirdiği kötü davranışlara şeytanın sebeb olduğu söylenir, bir canlının ötekini kandırabilmesi daha üstün bir zekaya sahip olmasını gerektiriki, şeytan dediğimiz varlık tanrı gözlerinin önünde olmasına rağmen karşı çıkmış, tanrıya başkaldırmıştır, bugün gerizekalı olmadığı sürece tanrı karşısındayken aynı davranışı gösterebilecek bir insan çıkmaz. Genel anlamda Bilim adamlarının pek çoğu semavi dinlere inanmaz, Tesla, A.Einstein vs.. gibi bilim adamları agnostik-ateist-deist gurubuna girer, daha halk sınıfına inildikce inanç seviyesi artar, istatistiksel olarakda gelir-refah düzeyi düşük daha cahil ülkelerin inanç seviyesinin daha yüksek olduğu gözlenmiştir. oysaki daha cahil, daha az zeki toplumların şeytan tarafından daha rahat kandırılması gerekirdi, kısaca şeytan kullanışlı bir sembolden öte birşey değildir.

Sana bu konuda güzel bir araştırma göstereyim;

http://www.youtube.com/watch?v=oW9uAlmWoYU

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

oysaki daha cahil, daha az zeki toplumların şeytan tarafından daha rahat kandırılması gerekirdi, kısaca şeytan kullanışlı bir sembolden öte birşey değildir.

Yanılıyorsunuz, durum aynen öyledir zaten. İnsanlığın şeytanları; cahil ve daha az zeki toplumları daha çok kandırmışlardır, burada mantık hatası yok fakat dünyanın gelmiş geçmiş en büyük ironisi söz konusu. İnsanlar sembolik "şeytan" ı tasfir edenlerin gerçek şeytan olabileceklerine ihtimal dahi vermezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaiMei -- 27 Aralık 2012; 14:33:59 >
  • şeytan ın en büyük hilelerinden biridir yokluğunu kabul ettirmek. Şeytan apaçık varddır ve Allahtan izin aldığı mühletçede insanları kandırmaya devam edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuB

Buna inanmak yerine Allah'a inanmak daha mantıklı değil mi sence? Hiç düşünmedin mi?

Ölümsüzlük diye bir şey yoktur. Olamaz.

Kuran'da geçen Lokman Hekim ölümsüzlük formülünü bulmuştur.Kuranı okudunuz mu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.