Şimdi Ara

Dünyayı değiştirmek istiyorum fakat ne yapabilirim ki? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
4
Favori
2.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel konu. Bir de şimdiki konulara bakın, seviyenin ne kadar düştüğünü anlarsınız.

Akşam yazarım uzun uzun.
  • evinin önünü süpür...
  • death note diye bir anime var dünyaya adalet dağıtıyor çocuksu değil ama tam zeka işi.
  • şu tercih döneminde sürekli aklımda dönen..
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    Forumda takılanların yaş ortalaması çok düştü, önceden sadece konu dışında saçmalıklar olurdu. Onları yapan da yine belirli bir yaşın üstündeki insan olurdu sonuç olarak belirli bir seviye vardı.
  • Su konuya yazmayayim yazmayayim diyorum ama dayanamayacagim artik

I'm gonna make a change
    For once in my life
    It's gonna feel real good
    Gonna make a difference
    Gonna make it right

I'm starting with the man in the mirror
    I'm asking him to change his ways
    And no message could have been any clearer
    If you want to make the world a better place
    Take a look at yourself, and then make a change

http://www.youtube.com/watch?v=F9Nh84lfvW0

• Öncelikle FightClubdaki gibi herşeyden ve herşeyinden vazgeçmelisin. Bunu yapabiliyorsan ve inanıyorsan ki, eskiyi yok etmek ile başlayabilirsin.

Dünya nüfusunun büyük bir bölümünü yok etmekle işe koyulabilirsin, ardından sistemi çökertip yeni bir düzen getirirsin.
    Asıl sorun, cesaretin varmı bunları yapmaya ve hayatından vazgeçmeye ?

Yalnızca düşüncelerin kendinden değerliyse başarabilirsin.
  • Her zaman dediğim gibi herkes herşeyi biliyor aslında. Şu konuya forumdaki herkese bir yazı yaz desek ehrkesin adam akıllı 2 çift lafı vardır eminim ama uygulama yok. Yarısı parasızlıktan diyor, diğer %49.99'u da sadece lafta kalıyor. Işığı görüp cesur olan yok. Dünyayı değiştirmek biraz da şans işi. Sisteme hiç girmiyorum zaten yukarıdaki arkadaşlar ziyadesiyle açıklamış olayı. Cesur olacaksın, tüm paranı amacın uğruna harcayacaksın. İnsanların %99'una zaten sistem virüsü bulaşmış. Yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Hayatı eğlenerek, güle oynaya geçiriyorlar. Bunlara örnek olarak şu yukarıdaki dünyayı değiştirmek isteyenlere egoist gözüyle bakanlar olarak örnek verebiliriz. Asıl seninki egoistliktir. Neyse... %0.1'lik sistemin farkına varan, sistemin farkına varanın %0.01'i icraat yapıyor. İcraat yapanın da %0.001'i dünyayı değiştiriyor. Burada matematiği devreye sokalım:
    Bu da buraya yorum yazanların:
    % 0,0000000001'i'nin dünyayı değiştirmeye fırsatı olacağı demek. Ufak bir hata olabilir ama hesabım böyle. Daha lafa gerek yok sanıyorum?

Ayrıca bu sistem düşmanlığı neden? Bu sistem gayet makul bir düzendir. Yapılabilecek en mantıklı şeydir. Birilerinin ilerlemesi için birilerinin de koyun olması gerekiyor. Bence tüm dünya düzenini değiştirmek yerine sistemde ilerlerde var olmak önemli...

Diyeceksiniz ki seninki de lafta kalıyor. Lafta kalmaması için elimden geleni yapıyorum merak etmeyin. Fikirlerim kendimden değerlidir evet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 2 Temmuz 2014; 13:48:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Her zaman dediğim gibi herkes herşeyi biliyor aslında. Şu konuya forumdaki herkese bir yazı yaz desek ehrkesin adam akıllı 2 çift lafı vardır eminim ama uygulama yok. Yarısı parasızlıktan diyor, diğer %49.99'u da sadece lafta kalıyor. Işığı görüp cesur olan yok. Dünyayı değiştirmek biraz da şans işi. Sisteme hiç girmiyorum zaten yukarıdaki arkadaşlar ziyadesiyle açıklamış olayı. Cesur olacaksın, tüm paranı amacın uğruna harcayacaksın. İnsanların %99'una zaten sistem virüsü bulaşmış. Yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Hayatı eğlenerek, güle oynaya geçiriyorlar. Bunlara örnek olarak şu yukarıdaki dünyayı değiştirmek isteyenlere egoist gözüyle bakanlar olarak örnek verebiliriz. Asıl seninki egoistliktir. Neyse... %0.1'lik sistemin farkına varan, sistemin farkına varanın %0.01'i icraat yapıyor. İcraat yapanın da %0.001'i dünyayı değiştiriyor. Burada matematiği devreye sokalım:
    % 0,0000000001'i'nin dünyayı değiştirmeye fırsatı olacağı demek. Ufak bir hata olabilir ama hesabım böyle. Daha lafa gerek yok sanıyorum?

Ayrıca bu sistem düşmanlığı neden? Bu sistem gayet makul bir düzendir. Yapılabilecek en mantıklı şeydir. Birilerinin ilerlemesi için birilerinin de koyun olması gerekiyor. Bence tüm dünya düzenini değiştirmek yerine sistemde ilerlerde var olmak önemli...

Diyeceksiniz ki seninki de lafta kalıyor. Lafta kalmaması için elimden geleni yapıyorum merak etmeyin. Fikirlerim kendimden değerlidir evet...

bence sorun burada "Birilerinin ilerlemesi için birilerinin de koyun olması gerekiyor" demişsiniz ya.. bence sorun burada .. ilerleyenlerin çoğu da koyun olduğunun farkında değil.. geçici zevkler peşinde koşmayı öğrettiler bize.. zengin olmayı - iyi arabalara binmeyi - havuzlu evlerde oturmayı.. ama bunlar gerçek huzuru veriyor mu .. sonu var mı.. bu yarışa girdiğinde çıkarı var mı .. ben zengin olup - hiç derdi çabası - sorunu olmayan bilmiyorum.. çarkın içine girince çıkmak mümkün değil..

koyun olmak- kurt olmak - .. ? şimdi diyelim - benim oğlan yüzmeye gidiyor.. hocası diyor ki yetenekli ... imkanı var ki yüzmeye gidiyor ve yetenekliymiş...

fakir bir mahalleden geçiyorum - belki orada daha ne yetenekler - ne pırlanta çocuklar var.. ama şansları var mı ? yok .. belki dünyayı değiştirecek zeka - orada açlıktan ölüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Her zaman dediğim gibi herkes herşeyi biliyor aslında. Şu konuya forumdaki herkese bir yazı yaz desek ehrkesin adam akıllı 2 çift lafı vardır eminim ama uygulama yok. Yarısı parasızlıktan diyor, diğer %49.99'u da sadece lafta kalıyor. Işığı görüp cesur olan yok. Dünyayı değiştirmek biraz da şans işi. Sisteme hiç girmiyorum zaten yukarıdaki arkadaşlar ziyadesiyle açıklamış olayı. Cesur olacaksın, tüm paranı amacın uğruna harcayacaksın. İnsanların %99'una zaten sistem virüsü bulaşmış. Yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Hayatı eğlenerek, güle oynaya geçiriyorlar. Bunlara örnek olarak şu yukarıdaki dünyayı değiştirmek isteyenlere egoist gözüyle bakanlar olarak örnek verebiliriz. Asıl seninki egoistliktir. Neyse... %0.1'lik sistemin farkına varan, sistemin farkına varanın %0.01'i icraat yapıyor. İcraat yapanın da %0.001'i dünyayı değiştiriyor. Burada matematiği devreye sokalım:

bence sorun burada "Birilerinin ilerlemesi için birilerinin de koyun olması gerekiyor" demişsiniz ya.. bence sorun burada .. ilerleyenlerin çoğu da koyun olduğunun farkında değil.. geçici zevkler peşinde koşmayı öğrettiler bize.. zengin olmayı - iyi arabalara binmeyi - havuzlu evlerde oturmayı.. ama bunlar gerçek huzuru veriyor mu .. sonu var mı.. bu yarışa girdiğinde çıkarı var mı .. ben zengin olup - hiç derdi çabası - sorunu olmayan bilmiyorum.. çarkın içine girince çıkmak mümkün değil..

koyun olmak- kurt olmak - .. ? şimdi diyelim - benim oğlan yüzmeye gidiyor.. hocası diyor ki yetenekli ... imkanı var ki yüzmeye gidiyor ve yetenekliymiş...

fakir bir mahalleden geçiyorum - belki orada daha ne yetenekler - ne pırlanta çocuklar var.. ama şansları var mı ? yok .. belki dünyayı değiştirecek zeka - orada açlıktan ölüyor...

İşte! Temel sorun bu! Bunu aileme anlatamıyorum.

Telefon kullanınca, bilgisayar kullanınca kapitalizmin nimetlerinden faydalanıyormuşum. Doğru, emeğin sömürüsü ama ben bundan yana değilim ki.

Saçma sapan bir sınav sistemi yüzünden kötü bir okulda mühendislik okuyacağım.

Fabrika kurmak gibi hayallerim var.

Biri benim beslenme, barınma, sağlık masraflarımı karşılasa yeter. Ben fazlasını istemiyorum. Sadece imkan istiyorum.

Elektronik forumunda Sivaslı bir genç kardeşimiz var bilirsiniz belki, adam ciddi anlamda mücadele veriyor hayalleri için. Oldukça ilgisi var mühendisliğe benim gibi.

• quote:

quote:

Bununla ilgili çok güzel bir sözüm var da konusunu açıp yazarım harbi güzel :D.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bununla ilgili çok güzel bir sözüm var da konusunu açıp yazarım harbi güzel :D.

Bekleriz.

• vazgeçtik galiba..
  • first you should change your world

dünya hepimizin, biz dünyamıza sahip çıkalım, değiştirmeyi bir kenara koy. büyük bir düzenin, tıkır tıkır işleyen bir parçasısın, sen değişirsen dünya değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

first you should change your world

dünya hepimizin, biz dünyamıza sahip çıkalım, değiştirmeyi bir kenara koy. büyük bir düzenin, tıkır tıkır işleyen bir parçasısın, sen değişirsen dünya değişir.

zaten kendimizden başlayarak değişim şart..

mesajınız tam anlaşılmıyor..

"dünya tıkır tıkır güzel gidiyor değiştirmeye gerek yok" mu diyorsunuz..

yoksa "önce kendinizden başlayarak değiştirmelisiniz" mi ?

ben tıkır tıkır gittiğine inanmıyorum.. lüks restoranlarda tonlarca paraya yemekler yenir ve hatta yarısı çöpe atılırken hemen yan mahallede açlıktan ölen çocuklar var.. bu nasıl tıkırlık .. ?

birşeylerin değişmesi lazım.. evet önce kendimizden başlamalıyız.. tüketim dünyası haline geldi .. ihtiyaç için değil zevk için tüketmek .. bu uğurda zamanımızı bu zevk kaynakları için boşa boşa çalışarak kazanmak için harcamak.. düzen bu hale geldi... yanlış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 12 Temmuz 2014; 22:29:10 >

• Yşamında mütedahil halkalar vardır önce kalp dairesi sonra mide dairesi ceset dairesi sonra aile dairesi sonra çevren ülken ve tüm dünya en küçükten başlayarak düzeltmeye bşlayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperAkif

Yşamında mütedahil halkalar vardır önce kalp dairesi sonra mide dairesi ceset dairesi sonra aile dairesi sonra çevren ülken ve tüm dünya en küçükten başlayarak düzeltmeye bşlayacaksın

kendimiz ve aile dairemiz öyle güçlü ki bu uğurda insanlığı ve diğerlerini hiçe sayabiliyoruz.. .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alper Tunga NOYAN

first you should change your world

zaten kendimizden başlayarak değişim şart..

mesajınız tam anlaşılmıyor..

"dünya tıkır tıkır güzel gidiyor değiştirmeye gerek yok" mu diyorsunuz..

yoksa "önce kendinizden başlayarak değiştirmelisiniz" mi ?

ben tıkır tıkır gittiğine inanmıyorum.. lüks restoranlarda tonlarca paraya yemekler yenir ve hatta yarısı çöpe atılırken hemen yan mahallede açlıktan ölen çocuklar var.. bu nasıl tıkırlık .. ?

birşeylerin değişmesi lazım.. evet önce kendimizden başlamalıyız.. tüketim dünyası haline geldi .. ihtiyaç için değil zevk için tüketmek .. bu uğurda zamanımızı bu zevk kaynakları için boşa boşa çalışarak kazanmak için harcamak.. düzen bu hale geldi... yanlış...

mesai bitsin, uzun uzun yazıcam hocam.

• maalesef bu meselenin diyalektiği, dünya tıkır tıkır işliyor yahut kendimizden başlayarak değiştirmeliyiz değil. elmayla armudu karşılaştırıyoruz. farkında olmamız gereken şey, dünyadaki düzenin bir parçası olduğumuz. karşısında ya da yanında durduğumuz ne varsa bu dünyaya ait ve doğal. zenginler ve fakirler, mutlular, üzgünler bin bir çeşit insanı ve halleriyle dünya tam olarak da bu. bakın bir yanımıza dolduran ve hayat boyu amaç edindiğimiz hayallerimize ulaşmak, iyi olmak meselesi, bu denge içerisinde bizim yerimizi tayin eden fonksiyon. hayatlarımız farkında olmasak da büyük bir mukayeseyle ilerliyor, tamamen rakiplerimize, diğer insanlara göre değerlendiriliyor, çünkü standartımız kendi benliğimiz, o yüzden kıyastan asla vazgeçmicez, farkında olmasak da bütün dünya kendimiz ve diğerleri diye bölünmüş durumda. biz tekiz, karşımızdakiler sayısız. "oyunu kuralına göre" oynamak tarzı bişi, ayakta kalabilmek adına bu faaliyet içerisinde atılımlar gerçekleştiririz, bunların hepsi "değişmek" denilen şeydir, tutamadığımız bir zaman algısıyla beslediğimiz için kendimizi, bundan kaçamayız. değişmek ve değiştirmek konuları ise bambaşka şeyler değil, değişmek daha büyük bir küme. "değiştirmek"i, içerisinde almış daha evrensel bir küme. değişim, içerisinde tüm mümkünleri barındıran, insanı diğer canlılardan ayıran zeka ve düşüncenin en somut meyvelerinden birisi. çok uzatıyormuş gibi hissediyorum kendimi. @sg888

• Dünyayı degistirmek bireyi değiştirmekle olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.