Şimdi Ara

DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK 5 PROJE TÜRKİYE İLK SIRADA (SS'Lİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
3
Favori
3.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ERTRUL

quote:

Orijinalden alıntı: ™®™

Gulen ergenlere bak sanki komik bisey var. Konuyu acan arkadas iyi konu olmus.

Bence hyperloop 1. Sanat muzesi bb 2.kanal istanbul 3. Sky 4. Uzay olmalı. Kanal istanbul onemli.

Ergenlere bak mı ?

Evladım sen daha 14 yaşında değil misin ? Ergenliğe 6 yaşında mı giriliyor sizin oralarda ?
    Git oyun falan oyna hadi.

(bkz. :http://forum.donanimhaber.com/m_80625178/mpage_3/f_//tm.htm#80679639)

Eee bende ergenim ama olgun davranmaya calisiyorum 14 yasimdayim bi problemmi var ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birilerinin zoruna gidiyor bir şeyler sanırım. Akılları alamıyor nasıl olur diyorlar, çamur atıyorlar.Kısacası kabullenemiyorlar.

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Bildiğim kadarıyla boğazdan geçen gemiler para vermiyor. Kanal istanbul müthiş bir proje ama bedava varken neden paralı yoldan geçsinler ki? Bununla ilgili bir yönetmelik vs var mı?

boğazn güvenliğini öne sürüp kapatacaz diye biliyorum

edit: cok mantksz dediğim usttekiler daha dogru soyluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WALKMOON -- 11 Eylül 2013; 21:41:53 >

• marmaray bile daha bitmedi, kanal istanbul Allah bilir kaç yıl sürer. Hayal kurmak güzeldir ama gerçekçi olması lazım. Olsa güzel olur ama biz öyle bir milletiz ki her şeyi ağırdan alıyoruz, hiç bir şeyi çabuk yapmıyoruz.

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...
  • 3. havalimanı, altından çift ray geçecek olan 3. köprü ve kanal projesinin memlekete getirinin yılda 43 milyar dolar olduğu belirtiliyor. düşünün ki daha 10-12 yıl önce IMF ile 4 milyar dolar için pazarlık ediyorduk. sırf bu bakış açısı ile bile dünyayı değiştirecek projelerden biridir.
    diğer yandan 1936 da imzalanan montrö sözleşmesi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Montr%C3%B6_Bo%C4%9Fazlar_S%C3%B6zle%C5%9Fmesi) süreli bir anlaşma olup süresi 1956 da dolmuştur. sözleşmedeki madde süre dolmadan 2 yıl önce taraflardan kimse sözleşme feshini talep etmezse, sözleşme yürürlükte kalmaya devam edecek diyor. bu güne kadar kimse fesih talebinde bulunmamış. Mantıksal olarak türkiye'nin kanal dan sonra fesih talebinde bulunması gerekir.
    Ek olarak, Mısır'ın süveyş'ten elde ettiği gelir yılda 6 milyar dolar civarındadır.

Orijinalden alıntı: Stewie G.

bence ne kadar olursa olsun fiyatı , büyük projeler yapmamız lazım düşünün sadece japonyada veya amerikada bir sürü köprü var ve biz bir köprü yapınca havalara uçuyoruz . Artık bu durum bitmeli bizde dolu proje yapalım ve tamamen gelişelim bence düzgün bir adım bu.

not:parti tutmuyorum

adamın hası cevap :D :D

geçenlerde bi yerde okuduğumu hatırlıyorum tübitakta bir sürü proje rafa kalkmış durum da ve bunlardan biriside tüp geçitti düşünün artık nasıl projeler old.
    bana göre birisi öz. istemiyor gibi sanki (birileri dediğim bi örgüt devlet vs olabilir)

bkz: taksim eylem bırakmak için istekler (şu hes. boğaz falan işte)

yani bu ülke kzanacksa eğer yap işlete bile razı olmalıyız galiba.
    en son gelişme olimpiyatlar yani biz tokyonun 3-4 katı bütçe ayırmışız bu neyi gösterir bence eksikliği. eksiğiz çünkü çoğu şeyden.

he bunu o parti zamanında yapmış bu parti zamanında ypmış ne farkeder ülkenin gelişmişliğini ön planda tutmak lazım.

konuşulacak çok konu var daha...

• Orada uzay istasyonu ve 1100 küsür km ile seyahat imkanı sunan bir sistem varken bizim projenin 1. sıraya koyulması ilginç. Hani ikinci sıra falan olsa bi nevi dicemde, tüm dünyanın ilgisini çekecek iki proje var o listede ve onunda hangileri olduğu belli zaten.

Orijinalden alıntı: Rena34

marmaray bile daha bitmedi, kanal istanbul Allah bilir kaç yıl sürer. Hayal kurmak güzeldir ama gerçekçi olması lazım. Olsa güzel olur ama biz öyle bir milletiz ki her şeyi ağırdan alıyoruz, hiç bir şeyi çabuk yapmıyoruz.

Marmaray 2-3 haftaya bitiyor

Gulen ergenlere bak sanki komik bisey var. Konuyu acan arkadas iyi konu olmus.

Bence hyperloop 1. Sanat muzesi bb 2.kanal istanbul 3. Sky 4. Uzay olmalı. Kanal istanbul onemli.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Don Quilote

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Don Quilote

hepinize teşekkürler arkadaşlar 18 oldum

EHLİYET ALLLL !!!!!!!!!!

Ehliyet şimdilik zor

Nasıl zor ya 14 yaşımdayım annemi gezdiriyom hergün sakallarda hafiften var polis falan tınlamıyo :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkank

quote:

marmaray bile daha bitmedi, kanal istanbul Allah bilir kaç yıl sürer. Hayal kurmak güzeldir ama gerçekçi olması lazım. Olsa güzel olur ama biz öyle bir milletiz ki her şeyi ağırdan alıyoruz, hiç bir şeyi çabuk yapmıyoruz.

Marmaray, temelleri 2004 yılında atılan ve yapımı devam eden, Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirecek, üç bölümden oluşan banliyö hattı iyileştirme projesidir.... kaynak wikipedi

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...

• Kaynak zaytung büyük ihtimal.

quote:

sanki 2-3 haftada bitiyor

• dünyanın en büyük yolcu uçağı boeing 747 değil airbus a380 dir. haberin ciddiliği burdan anlaşılıyor.

• quote:

quote:

sadece 1 bölümü bitmiş olacak.. yenikapı-üsküdar arası.. Diğer bölümler 2 yılda bitecek deniyor en az. 2004'ten beri bitiremediler.

Lenovo Y500 SLI
  • Çünkü bizimkinin maliyeti ve dünya ekonomisine katkısı daha büyük. Türkiye'nin jeopolitik konumunun önemini küçümsüyorsunuz galiba, önemsiz olsaydı 1.000.000 kişilik İtilaf devletleri ordusu Boğazlar'a saldırır mıydı, biz 750.000 Mehmetçikle Boğazlar'ı savunup 250.000 şehit verir miydik? İşte İstanbul ve boğazlar o kadar önemli. Ne yazık ki bunu bizden başka herkes biliyor.

Orijinalden alıntı: Psydia

Çünkü bizimkinin maliyeti ve dünya ekonomisine katkısı daha büyük. Türkiye'nin jeopolitik konumunun önemini küçümsüyorsunuz galiba, önemsiz olsaydı 1.000.000 kişilik İtilaf devletleri ordusu Boğazlar'a saldırır mıydı, biz 750.000 Mehmetçikle Boğazlar'ı savunup 250.000 şehit verir miydik? İşte İstanbul ve boğazlar o kadar önemli. Ne yazık ki bunu bizden başka herkes biliyor.

İstanbul önemsiz demiyorum ama o iki proje dünyada çığır açar. Bizimki katkı sağlar.
  • Bekleyip göreceğiz hocam katkının (ve açılan çığırın) ne derecede olduğunu... Tabi şu açıdan da bakabiliriz olaya: mesela İstanbul'un fethi Türk medeniyetine "katkı sağlamış" da olabilir, hem Türk dünyası hem de dünya medeniyetleri açısından "çağ kapatıp çağ açmış" da olabilir.

PSN: fatih_BC
  • Tarihten anlamıyorsanız bari konuşup cahillik etmeyin.Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden haberdar olmayan "2023 yehuu gizli maddeler kalkıyorrr" diye sevinenlerle tartışmakta bir o kadar anlamsız.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.