Şimdi Ara

Dünyaya Türkler mi daha çok katkı sağlamıştır Yunanlar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: John Greer

İnanmak zorunda değilsin

Şaka mı bu ? Gerçekler varken neden yalan,yanlış bilgilere inanayım ? Gerçekten insan şaşıp kalıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok merak ediyorsan Google denilen bir site var

Ben de birazdan o siteyi kullanıp yunanlı elemanları araştıracağım

Belki onların katkısı daha fazladır

google'a başvurmaya gerek yok aslında,liselerde felsefe kitabında bahsedilen adamların çoğu antik yunan medeniyetindense,aynı şekilde matematikte,özellikle geometride formüllerin çoğu adını antik yunan filozoflarından almışsa,pek de tartışmaya gerek yok.unutmayın,bilime katkılarını tartışıyoruz, başka bir alana değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi

Biri kaynak atar bakarsın.Eğer sana mantıklı geldiyse inanırsın.Gelmezse reddedersin(ve istersen karşı kaynak atarsın)

Kafana silah dayayıp inandıramayacağıma göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hangileriymiş onlar merak ettim

İlla tek tek yazdıracaksın bana soracağına keşke kendin araştırmayı düşünseydin.

İbni Fazıl-İran kökenli
    El Razi-İranlı
    İbni Cessar-Tunuslu
    İbni Hatip-Fas
    Ali bin Abbas-İran
    Cabir bin Hayyan-İran
    Battani-Arap
    Ali bin Abbas-İranlı

Daha yazmama gerek yok sanırım?
  • Batı medeniyetini kuran ve modern dünyada yararlandığımız çoğu şeyin kaynağını kendisine kadar sürebileceğimiz Yunan Medeniyeti mi yoksa... cevap belli oldu bile.
  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Hiçbirini duymadım ama araştıracağım

Çaktırma zıçtım

• quote:

Orijinalden alıntı: Princess Chelsea

quote:

Orijinalden alıntı: TRSOF

Bunu tartışacak var mı cidden?

Niye tartışılması mümkün olmayan bir şey mi sordum? "Gavur" Yunanla karşılaştırma yapmak bize hakaret mi sence dostum.Üstteki arkadaşın dediği gibi gayet medeni bir şekilde düşüncelerinizi merak ettim sadece.

Tabii ki mümkün fakat cevap çok bariz belli. En küçük örnek günümüzdeki olimpiyat oyunları

• Olimpiyat oyunları ve bilim?

• Eski çağlar için bakarsak yunan.

Ama şimdi ikisinin de bir katkısı yok.

• quote:

Dediğim gibi

Biri kaynak atar bakarsın.Eğer sana mantıklı geldiyse inanırsın.Gelmezse reddedersin(ve istersen karşı kaynak atarsın)

Kafana silah dayayıp inandıramayacağıma göre

Sorun ne biliyor musun ? Attığın kaynakta yazanların yanlış olmasına rağmen ve bir bilgin olmadan, tek bir yere bakıp inanıp buraya atman. Hayır yazanların yanlış olmasına rağmen o linki hala orda tutabiliyorsan gerçekten büyük bir sorun vardır. İnsan azıcık araştırır doğru mu değil mi diye bakar. Ama sizin gibilerde bu nerde, direk okuduğuna inan.

• Ok

• Bu da soru mu tabikide Kürtler...

• quote:

Olimpiyat oyunları ve bilim?

Dünyaya katkı bilimden mi ibaret?

• quote:

Orijinalden alıntı: clixxsensess

En azından çağ açıp, çağ kapattık küçük de olsa buda birşeydir değilmi?

Ne yazık ki bu dediğinin insanlığs katkısı "sıfır"...

• Her toplumun bir yaşayış biçimi vardır. Eski yunanlılar yerleşik hayata alışık insanlar oldukları için tabiki bilimde ve sanatta daha iyi konumda olmuşlardır. Türkler göçebe, savaşçı bir toplumdu. Mantıken düzlüklerde yaşayıp, hayvancılık yapan ve iyi savaşan bir toplum bilimi pek umursamaz. O kadar vizyonu yoktur çünkü onun en büyük düşüncesi toprak genişletmektir. Tabii yerleşik hayata geçtikten sonra Türklerde bilimde ve sanatta ilerleme kaydetmiş, dönemin avrupasının çok ötesine geçmiştir. Şu anda iki tarafta da kayda değer birşey olmasada Yunanistanın daha kötüye giden bir ülke olduğu kanaatindeyim. Sonuçta avrupa ülkesi, bizim kadar mültecisi yok, sınırında patlak veren savaş yok, avrupayla bizim kadar yüz göz değil. Genede hala ekonomik çöküntüdeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 20 Ağustos 2017; 0:20:37 >
  • Konu sahibinin şu mesajından alıntıdır

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128476850&fromzero=yes

quote:

unutmayın,bilime katkılarını tartışıyoruz, başka bir alana değil

Hadi senin gibi genel alalım.Olimpiyat Oyunları'nın ne katkısı var dünyaya

• Kardes ne yapalim bizim atalarimizin oturup bilimle vakit gecirecek zamani mi vardi? Tehlikeli cografyadaydik. Hala vaktimiz var istersek biz daha cok katki yapariz. Mesela programlama konusunda cok iyilestik bence.

• John Greer kullanıcısına yanıt
    Konu sahibinin tüm mesajlarını okumak zorunda değilim, konu başlığına ve ilk mesaja bakıp cevap yazarım. Konu Böyle bir kısıtlama varsa ilk mesaj düzenlenmeliydi.

Olimpiyatlarda dünyanın dört bir yanından atletler bir araya geliyor. Farklı renkler, diller, dinler kültürel etkileşim içerisine giriyor. İnsanların ufku açılıyor. Dünya barışına katkı sağlanıyor.

Bilimin getirdiği teknoloji maalesef savaşları tetikliyor, bu da dünyayı geriye götürüyor. Bilim ve teknolojinin dezavantajlarını ortadan kaldırmak için daimi barışın sağlanması gerekiyor. Bu yüzden dünya çapında düzenlenen spor ve sanatsal aktiviteler önem taşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 19 Ağustos 2017; 15:46:8 >
  • Kimse kendini kandırmasın Dünya Barışı diye bir şey yoktur

• John Greer kullanıcısına yanıt
    Aslanım benim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.