Şimdi Ara

Dünyaya Türkler mi daha çok katkı sağlamıştır Yunanlar mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kişilerle şuanki yunanlılar arasında pek akrabalık yok yalnız, bugün Yunanistan'da yaşayanlar slav kökenli (Celal sengor ve Ilber ortaylının bu konu hakkında bir videosunu izlemiştim aklımda böyle kaldı)

Yani antik yunanın katılması doğru değil bence ama eğer katıyorsak da antik yunan daha çok etkilemiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Bilime önem veren Türk liderler de olmuştur. Fatih, Atatürk, Nazarbayev ilk aklıma gelenler

• Aslında Antik Yunan diye bahsedilenler ''Yunan'' değil diye biliyorum. Onlara ''Grekler'' deniliyormuş.

O zamanlarda Yunanların atalarının daha iyi olduğuna itiraz edemeyiz. Bizim atalarımız göçebelikle ve savaşla uğraşmışlar. Yunanlardan sonra birçok Müslüman bilim adamı çıkmıştı ama onların çoğu Araplardı.
  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Her millette olduğu gibi bizde de çok iyi alimler ve bilim insanları var. Ancak yunanlılar ile kıyaslanamayız adamlar felsefeyi, matematiği, ticareti bulan kişiler.

Savaş mavaş diyenler için yunanistanın da muhteşem savaşçı liderleri olmuştur.

• Yuh milletini kötüleyen arti aliyor o kadar şey yapildi hic katkimiz yokmuş mobildeyim yazamiyorum katkilarimizi

• müslüman çocukların tecavüzcü sapığı süslü travesti amerika ve uk..

• Yunan derken antik yunanları kast ediyorsak yunan derim. Ama yunan derken şu anki grekleri kast ediyorsak, o konuda pek birşey duymadım.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Antik yunan olanlar yunan, şuankiler grek (zaten ermenicesi de greek).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 19 Ağustos 2017; 22:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

Antik yunan olanlar yunan, şuankiler grek (zaten ermenicesi de greek).

Önceden bir yazıda okumuştum. İkisinden biri gelip diğerlerini ortadan kaldırmış ama tam olarak hatırlayamadım.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım Yunanlılar olsa gerek.Adamların bilime katkısı bizden fazla olsa gerek maalesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türklerin askeri alanda bazı katkıları, onun dışında yoğurt ve pantolonu insanlığa kazandırması dışında bir katkısı olmadığını biliyorum. Ama Yunanlar medeniyeti, demokrasiyi ve halkın katılımının mümkün olduğu cumhuriyetçi sistemi, felsefeyi, tiyatro kültürünü dünyaya kazandırdı.

Her şeyi geçin, dünya şu an Yunan töresi ile yönetiliyor ve Yunan töresiyle yönetilmek modernizm sayılıyor. Tıbbi terimler evrensel olarak Antik Yunanca ile aktarılıyor. İstediğiniz kadar vatansever hatta ırkçı olun, bunlar güneşin doğuşu ve batışı kadar reddedilemeyecek kadar gerçekler.
  • Turkler hic katki saglamadi mi ayip ettiniz ama eski yunanlar olabilir bence de ya da gozumuze onlar sokuluyor ondan da olabilir kendi insanlarimiza sahip cikmadigimiz icin :/

• Yunanlar tabi ki. En çok katkı sağlayan medeniyetlerden biridir sanırım yunan medeniyeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 20 Ağustos 2017; 0:24:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki yunanlar soru mu bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

Hangileriymiş onlar merak ettim

İlla tek tek yazdıracaksın bana soracağına keşke kendin araştırmayı düşünseydin.

İbni Fazıl-İran kökenli
    El Razi-İranlı
    İbni Cessar-Tunuslu
    İbni Hatip-Fas
    Ali bin Abbas-İran
    Cabir bin Hayyan-İran
    Battani-Arap
    Ali bin Abbas-İranlı

Daha yazmama gerek yok sanırım?

1- bahsettiğiniz adamlar yaklaşık olarak 800-1100 yılları arasında yaşan büyük alimlerdir ve hepsine saygım sonsuzdur fakat yunanlılar dünyaya katkılarını en çok yaklaşık M.Ö 500 ile 150 arasında yapmışlardır. bahsettiğimiz insanların yaşadığı dönem ile yunanlıların felsefe, bilim ve sanat üzerine düşünüp yazdığı dönem arasında yaklaşık 1300 yıl gibi inanılmaz bir zaman farkı vardır.

2- bahsettiğiniz adamların hepsi iranlı, arap, tunuslu vs. dir ve hiçbirisi o dönemin türk kavimlerinden değildir, konu ise türklerin ve yunanlıların medeniyete katkılarını kıyaslamak üzere açılmıştır.

yani her ne kadar söylemek pek hoşuma gitmese de yunanlılar zamanında dünyaya o kadar çok katkıda bulunmuştur ki dönüp baktığımızda ben şu medeniyet yunanlılardan daha çok şey bırakmıştır diyemiyorum. eğer bu özgür düşünce ortamlarını daha uzun süre koruyabilselerdi çok daha farklı bir yerde yaşıyor olabilirdik. ortaçağda ortadoğunun en büyük filozofları en çok aristoteles'ten etkilenerek eserler vermiştir (ibn haldun, ibn sina, farabi, etc).

edit: bir arkadaş bu kişileri türk sanmış galiba siz de onu düzeltmişsiniz, nasıl türk olduklarını sandı bilmiyorum ama ben de sizi yanlış anlamışım, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 20 Ağustos 2017; 0:52:52 >

• Avrupanın kökeni Yunan medeniyetidir.

Günümüz dünyasını sekillendirende Avrupadir.

Bunu tartışmak gülünç olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Greer

Günlük ülkeyi aşağılama konusuna hoş geldiniz

Ve cevap Türkler

Ot kafalı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap yunanlilar ama konu klasik milleti yüceltme,
    kendine gecirme konusu olmus.Anlasilan basi 15 yasinda veletler biz hic bisey kattik zaa xDe yazmaya gelmisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Risni -- 20 Ağustos 2017; 11:9:59 >
  • İlber ortaylıdan dinlemiştim

Şu "yunan medeniyeti" denilen şey aslında şuankilerle alakasız makedonlara daha yakın o zamanki "yunan" büyükleri

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.