Şimdi Ara

Dünyanın en zeki insanından ÖSS itirafı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: spice boy

bravo konuyu hortlattınız

Eee? Konu hortlatmanın nesi var? Yeni konu açılır arama tuşunu kullansana diye laf edilir!! Eski konu hortlatılır yine laf çıkar!!

Bu arada yukardaki röportaj bir mail efsanesinden öte gelmedi bana. Bazı arkadaşlarda ÖSS'nin zeka ölçtüğünü idda edip doğru bir sistem olarak görmüşler. Bilgi=zeka değildir.
  • Kimse bana burda "öss " yi svunmasın... bakıorum da hemen savunanlar çıktı sen gitmişssin okumuşssun okuyamayanlar var her yıl dershaneye 3 bin ytl para verip bi yerleri tutturma üni.ye gitme çabasında olan insanlar var öss şu an hangi amaca hizmet ediyo bunu herkez biliyo...

ÖSYM giren öğrenci sayısı fazlalığı nedeniyle öğrenci arasında zeki ve ya değil diye ayrım yapmadan sadece elindeki kontenjan ı doldurmaya çalışıo bunun için de bu "öss " sistemini uygulamaktadır 20 senedir bu bole şu an için böle bi sistem iş görür fakat ilerisi için...

Bu sistem bi yere kadar artık... yeni bi sistem getirilmeli her yıl 4\3 nün üni. giremediği insanların umutlarını söndüren ve son derece saçma olan bu sisteme karşı çıkılması savunulmaması gerekiyo artık bunu tartışmalııyız bence ...

• Helal olsun kadına!
  • geçen yılda verilmişti bu.. değişen bişe yok sadece lafta kalıyo
  • Türkiye'de Çocuklar ve Gençler:
    -İlk Önce İlkOkul'da köreltiliyorlar..
    -OrtaOkul'da OKS stresine sokuluyorlar..
    -Lise'de çalışmaktan başka çareleri olmadığını düşünmeye iteliyorlar..
    -Üniversite'de iyi bir iş için aralıksız çalışmak gerektiğini gençlerin beynine sokuyorlar..

Türkiye'de böyle bir eğitim var iken nasıl Zeki bir nesil bekleyebiliriz ki?
  • ÖSS kaldırmak bir anlamda kulağa hoş geliyor. ama birde gerçeklere bakalım

1000 evet bu rakamın üzerinde lise mezunun 1. si üniversiteyi kazanamıyor. yanloıta bilmiyorsam (0) çekiyor.

sınava girenlerin en az 40000 i sıfır çekiyor.

şimdi söyleyin siyasi bir proje olarak üniversiteye sınavla giriş kaldırılsa bütün bunlar bedavadan okula girecek. okul, öğretmen, yurt, vs vs

ülkeye yıllık maliyet en az 200 milyon $

ki birde bunların ülkeye getireceği zararların görünmez kalmleeri var. üniversite mezunu diye kıdem artışı gibi. varın artık masrafı düşününün.

onun yerine öğrenciler liseden itibaren belli bir düzen içinde eğitilirlerse sınavsız bir şekeidle okuma hakkını kazanabilrler.

mesela şöyle bir sistem olabilr.

lise 4 yıl olur. 1. yıl genel dersler ve öğrencinin kapasitesini belirleme. 2. yıl ise üniversitede görmek istediği dersi alan dersi yaparak lise derslerinini üstüne (buda akşama kadar okumak demektir) bu dersleri alır.

her yarıyılda özel bir imtahanla başarı değerlendirilmesi yapılır. 3 yıl sonunda belli bir puan üzeri alanlar istediği bölümle ilgili olarak yoğunlaştırılmış eğitime tabi olur.. Alamayanlar da ya alt bölüme, yada meslek
    liselerinin istediği bölümünde derslere başlar ki okul çıkışında bilgili ama hiç bir iş bilmez biri olmasın. az buçuk da olsa çalışmak istediği alan hakkında bilgisi olsun. isteyenler de mesleklerinde daha ayrıntılı bir eğitim için ya halk eğitim yada okulların ara sınıflarında uzmanlaşma derlsrei alarak mesleki bilgisi yeterli bir şekilde çalışma hayatına geçer.

• aaa bu abLa bizim dershaneye gelmişti tanıyorum ben
  • hortlamış konu
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoWeDoR

Türkiye'de iş ßuLmak imkansız artık ÖSS'yi kazansan ßiLe...
    geçen gün haßerLer'de görmüştüm Memur seçme sınavına 138 kişimi ne aLınacakmış ßaşvuran sayısı ; 13.000 ee yani gerisini siz düşünün

içler acısı
  • herif gercektende zekiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: adsızhesap2

Türkiye'de iş ßuLmak imkansız artık ÖSS'yi kazansan ßiLe...
    geçen gün haßerLer'de görmüştüm Memur seçme sınavına 138 kişimi ne aLınacakmış ßaşvuran sayısı ; 13.000 ee yani gerisini siz düşünün

Abi sen nasıl yazıyorsun ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Bana öss demeyin ya.

Okula gitmedim bugün sabahtan bu yana 540 soru çözdüm hala bitmedi kitap 360 soru daha war.

Ne lanet birşey ya şu öss tüm hayatımızı mahvediyor.

Nereyi kazandınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.