Şimdi Ara

Dünyanın en zeki insanından ÖSS itirafı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

BARIŞ KAYNAK VEREBİLİRMİSİN DOSTUM ?

abicim not kaynak çünkü bu bana mail ile gelldii
  • yav bu kadın bugün samsunda konferans vercek falan diolardı hatta arkadaşlar asıp Akm ye gittiler...
  • Alakası yok çok saçma bişi olmuş

Bir kere ÖSS zeka ölçmez

Daha doğrusu sadece zeka ölçmez ölçtükleri araınsa sorumluluk yada günü birlik çalışmak

Lise boyunca öğretilenleri gerçekten öğrenmesi yani sadece günlük ezber yapmaması için yapılan bir sınavdır

ÖSS de lise yada ortaokulboyunca günü birlik çalışanlar başarılı olur

ÖSS zekada ölcer ama siz daha basit olan "kek" soruları yapmassanzı yüksek dilimdeki zeka sorulanı yapmanız manasız kalıcaktır

Kısacası ÖSS nin tek kötü yanı senede bir kere yapılması her ay yapılsa çok daha iyi olucaktır 12 ay içindeki en yüksek ÖSS miz ile bir yere yerleşirsek bence sorun yok

Ben üniversitemde anlamştım ÖSS nin NEKADAR DOĞRU bir sınav olduğunu

Bir grup insan benim zekama sahip çalışmayan bir kısım inekler kısmı takmıyanlar kısmı en yüksek össsini öss de yapanlar kısmı gibi 5-6 bölüm gözleniyor

Üniversiteye girdiğinizde kendiniz gibi arkadaşlar bulduğunuzda aslınd ÖSS nin ölçüçü oluduğunu anlarsınız

Son olarak LİSE deyken bende ÖSS sewmezdim

Artık GMAT ve TOEFL sevmyorum

• quote:

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor

işte budur

• Benim anlamadıgım "bu dünyanın en zeki insanının" hiç işi gücü yokmuş gibi neden ÖSS hakkında yorum yapması ve ÖSS yi ve burdaki sistemi nerden bilmesi?
  • kulağa hoş gelen bir ropörtaj ama bu ropörtajı km yapmıi ne zaman yapmış. içerik gerçekten bu şekilde mi kaynak olmadan bu sorular hep muallak kalacaktır
  • sorun sınavı hazırlayanların bilgisizligi degil.Cunki onlar o kadar akıllı ki kendi cıkarları ugruna sacma sorular sorup universite kontenjanlarına kendi elemanlarını sokmak istiyorlar...
  • Büyük ihtimal fake dünyanın en zekisi ve bunu sadece biz biliyoruz ha??

Kaynak Sourtimes

hakketen google da bulunamayan kadın.hürriyetteki röportajında da "sadece türkiye"nin bir şekilde bu bilgiye ulaştığını söylüyor. yani "dünyanın en zeki kadını olduğu" bilgisine.google da bulunamaması, ismi türkçe'ye çevrildiğinden olabilir tabi. ama benim teorim, bu hanfendinin merhum selçuk parsadan'ın bir öğrencisi olduğu yönünde..

örneğin;

zaman gazetesinde:

" 'dindar mısınız?' sorusuna, 'inanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren camukova, "yaratılışa inanıyorum. inanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında"

şeklinde yer alıyor.

öncesinde geçen ; "karl marks'ın das kapital'ini 4 yaşında okudum" ifadesi de başka gönülleri almak gibi..
    bilemem ama ben hasan nasrallah 'ın birgün gazetesine "deniz gezmiş idolümdür" açıklaması türü bir elektrik aldım..

kitapları noktası virgülüne kadar kafasına kaydettiği için ağırlık yapıp beyin kanamasına yol açmaları, "bilimsel" bir şey mi yoksa altmetninde oğuz atay mizahı mı var çözemedim.

• Biri bana bu eğitim sisteminde öss den daha mantıklı bişey söylesin. Arkadaşlar şu anda üniversitede okuyorum ve öss nin çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Öss yi kaldırdığımızda ünivesitelere giriş ile ilgili projesi olan varsa burada yazsın lütfen. Ama öğrenci zihniyeti işte anca sınavları eleştirir, zaten herkes sınavsız, güçlüklerin, çalışmanın olmadığı bir hayat ister ama bazı şeylere erişebilmek için bir takım güçlükleri atlatmamız gerekir.

Ben bu dünyanın en zeki insanının, artık sınav sistemini ve düzeyini nereden biliyorsa, Türkiye'de öss yi kazanamayacağını düşünüyorsa o kadar da zeki olmadığı kanısındayım. Nitekim zeka dediğimiz kavramda görecelidir, IQ ile zekanınn farklı şeyler olduğunu bilmek gerek.IQ su yüksek bi sürü otistik var ancak hayyatta başarıyı yakalayamıyorlar, önemli olan bu yetiyi kullanmak.(ki ders çaluşmakta bence zeka ürünüdür)

Edison un konu ile ilgili bir sözü : "Dehanın yüzde 99’u ter, yüzde 1’i ise hünerdir."

O yüzden bence bunca kişi sistemden değil, çalışmaktan şikayetçi; olayın özü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MilanRapajic -- 16 Mart 2007; 19:58:57 >

• Dogru yapılan her araştırma insanı Allahın varlıgına yönlendirir.. Ne guzel bu hanfendide inananlardan.. Öss gençlerimizin önündeki gerçekden büyük bir engel.. Çok yanlış bir sistem.. İnş en dogru sistemi bulur bu hukumet yada gelicek diger hukumetler..
  • Osym G... Yeeee ... Anladınız siz
  • doğru olamayacak kadar güzel bir röportaj a benziyor
  • Bizm arkadaşımız gitti abdye bir şirket programıyla ,Kendi ağzıyla sölüo buranın lise matematiğini biz ilkoklda işlmeştk die
    quote:

Orjinalden alıntı: ChipArchitect

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Bizim Öss ye hazırlanığımız müfredat(lise müfredatı) Abd de üniversite öğrencilerine gösteriliryor(Ex:Akıl almaz trigonometri,Permütasyon konuları)

ABD universitelerinde ders vermis ve ABD universite mufredatini bilen birisi olarak bu soylediginizin aslinin, astarinin olmadigini kesinlikle soyleyebilirim. Trigonometri ve permutasyon/kombinasyon da Turk lise mufredatindaki bircok konu gibi ABD'de de liselerde okutulmaktadir. Hatta ABD liselerindeki AP (advanced placement) denilen ileri matematik dersleri Turk lise matematiginden daha zordur.

• dünyanın en genç profesörü ünvanı Oktay Sinanoğlu'nda değil miydi?

bu arada öss yi saçma bulan arkadaşların daha iyi bir önerisi var mı?
  • Bende Zaman Gazetesinde okumustum
  • Nedense bu haber ile ilgili basında hiç okumadım hatta alntılar yaparak arastırma yaptım ve sadece forumlarda ve yerel internet sitelreinde dolanıyor.sanki mail efsanelerinden bi tane daaha yaratılmıs gibi.

Gerçekten bi kanıt bulan varise linki bekliyorum.
  • zaten bu adamın dediklerini herkes söylüyor ama inan yok ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: SheHiT

Bende Zaman Gazetesinde okumustum

belli zaten nerelere çekilmek istendiği.
  • Dünaynın en zeki insanı testlerle mi ölçülüyo bana komik olan bu. Kimse zeka testleriyle kendini kanıtlamamıştır bugüne kadar. Önemli olan bu dünya ya neler kattığı. Okuduğunu unutmamak genetik bi olay. Bunun gibi otistik hastaları var hiçbirşeyi unutmuyolar. Ama Einstein çok unutkan bir insandı. Yaptıkları ortada. Eğer uzmanlık alanı öss ise konuşsun yoksa konuşma muhabbet den öteye geçmez. Bu benim görüşüm tabi.
  • bravo konuyu hortlattınız
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.