Şimdi Ara

Dünyanın en yüksek binasına tırmandı 1 hafta hapis cezası aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Örümcek Adam" lakaplı ünlü Fransız şehir dağcısı Alain Robert'e özenen işsiz Çinli dünyanın en yüksek gökdelenine tırmanınca polis tarafından tutuklandı.

    Soyadı Zou olarak açıklanan 28 yaşındaki gencin dün akşam, bir saat içinde, 88 katlı, 430 metre yüksekliğindeki Jin Mao Tower'ın yarısına kadar tırmandığı belirtildi. İnsanların şaşkın bakışları arasında tırmanışına devam eden gencin toplam 6 saat sonra gökdelenin tepesine tırmanmayı başardığı ifade edildi.

    Burada kendisini bekleyen polisler tarafından tutuklanan Zou'nun kamu düzenini bozmak suçundan 1 hafta hapis cezası aldığı kaydedildi.

    Bu arada Çin basını, Fransız tırmanıcı Alain Robert'in geçtiğimiz Mayıs ayında gökdelenin tepesine 1,5 saat içinde tırmandığına dikkat çekerek Zou'nun tırmanışının uzun sürmesini ilk deneyimi olmasına bağladı.

    1994'ten bu yana dünyanın en yüksek binalarına tırmanan 44 yaşındaki Robert, Mayıs ayındaki tırmanışının ardından Çin polisi tarafından tutuklanmış, 5 gün nezarette tutulduktan sonra sınır dışı edilmişti.

    Öte yandan, Xinhua haber ajansı, 2001'den bu yana toplam 5 kişinin izinsiz olarak Jin Mao Tower'a tırmandığını, hepsinin de polis tarafından tutuklandığını bildirdi.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.