Şimdi Ara

DÜNYANIN EN UZUN ARABASIZ YOLU (24.000 km)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en uzun arabasız yolu bitmek üzere. 22.770 km araçsız bir yol hayal edin. Araçlarla karşılaşmadan, tehlikeye düşmeden, önden kim geliyor, arkadan gelen araç yakın mı geçecek derdi olmaksızın bisiklet sürebileceğiniz, yürüyebileceğiniz hatta kışın kayak yapabileceğiniz bir yol hayal edin.

    Planlama ve inşaat süreci 1992 yılında başlayan bu yıl Kanada’nın 150. Kuruluş yıldönümünde yani 2017 yılında bitirilecek. Dünyanın en uzun rekreasyonel parkur sisteminden bahsediyoruz.

    Yolun şu ana kadar % 87’sinden fazlası tamamlanmış ve Kanada’daki büyük şehirlerin çoğu bu ağ sistemi ile birbirine bağlanmış durumda.


    Proje için etkileşimli ve detaylı bir harita ve telefonlarınıza yükleyebileceğiniz aplikasyonlar mevcut. Büyük bazı doğa sporları ve spor firmaları da bu büyük projeyi destekliyor.



    Kanada’nın tarihini ve kültürünü keşfetmek için harika bir yol oluşturarak Kanada doğa turizmine de büyük katkı da bulunulmuş oluyor elbette.


    500 farklı rotanın bulunduğu projede, günlük geziler veya çok günlük maceralar için iz, yürüyüş / bisiklet, bisiklet, kürek çekme, binicilik, kros kayağı ve kar motosikletleri için sınırsız fırsatlar sunuyor.

    Aplikasyon çok pratik. İzleri tek tek seçerek takip edebiliyorsunuz. Patikaları, dönüş noktalarını inceleyebiliyorsunuz. Sizden önce aynı rotaları sürmüş maceracıların yol üzerinde çektikleri fotoğrafları görebiliyorsunuz.

    Rota üzerindeki dinlenme alanlarını, ihtiyacınız olan ve ilginizi çeken şeyleri arayarak sıralayabiliyorsunuz. Bu size en yakındaki bisiklet tamircisini veya pansiyonu bulmanızı sağlıyor.



    Dağ bisikleti sürüyorsanız eğimleri, tırmanışları ve toprak yol seçeneklerini, yol bisikleti kullanıyorsanız asfalt kalitesini ve uzaklıkları önceden planlayabiliyorsunuz.

    Kendi sürüşlerinizi kaydedebiliyorsunuz. Dilediğiniz sosyal ağlarda hemen arkadaşlarınız ile paylaşabilmek de güzel düşünülmüş ve kullanışlı seçenekler.



    Bir gün Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında da benzer rotaların olacağına inanıyoruz. Lütfen bu yazıyı hemen paylaşın ve duyurun ki benzer yollar için biz de kamuoyu baskısı yaratabilelim.

    http://minikgezgin.com/dunyanin-en-uzun-arabasiz-yolu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19232E7C9 -- 15 Ocak 2018; 19:18:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna 5 defa gidip gelsek bile o kadar mesafe yapmıyor. Yani burası için imkansız bir proje. Ben 10 km olmasına bile razıyım. Yeter ki sadece bisikletlilerin gidebildiği, kulaklığımızı takıp müzikle rahatça pedal çevirebileceğimiz, kornasız bir 10 KM. Bu bile insana yetiyor.
  • Muhteşem bir yol.
    Umarım bir gün o yollarda pedal döndürebiliriz.
  • Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna 5 defa gidip gelsek bile o kadar mesafe yapmıyor. Yani burası için imkansız bir proje. Ben 10 km olmasına bile razıyım. Yeter ki sadece bisikletlilerin gidebildiği, kulaklığımızı takıp müzikle rahatça pedal çevirebileceğimiz, kornasız bir 10 KM. Bu bile insana yetiyor.
  • linkin hedefledigi sitede truva ati bulundu uyarisi aldim.

    konuyla ilgili asagidaki siteyi buldum
    https://www.mtlblog.com/news/canada-opening-22000-km-car-free-bike-path-across-the-country-in-2017
  • 2017 diyor şimdiye açılmıştır yeni haber yok mu?

    Biz Likya yolunu bile gavurlar bizim için keşfedip yazdıktan sonra fark ettik. Sonra fark eder etmez nerede adam yolarız diye yol üstüne bir sürü kazık mekan kurduk.

    20bin km olmaz ama kıyı şeridini takip eden emniyetli bir yol sağlansa Çanakkale'den Hatay'a süper bir rota olur herkes bayıla bayıla biner. Yurtdışından turistler de gelsin dersek Edirneden Artvine kadar bir yol yapılabilir. Hayali bile insanı cezbediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'den bir cacık olmaz. Yolun dibine masa kurar heleni geçeni taciz ederler. Kimileri de tayt giyip karımızın bacınızın önünde pefal bastılar diye adam dövmeye gider. Bunun yanı sıra bir de o araziyi temin etme durumu var ki o apayrı bi dert.

    Bunları söylerken Kanada'ya gidip görmüş, bisikletin ve doğanın adamların hayatında ne kadar etkin hal aldığını yaşamış biri olarak söylüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.