Şimdi Ara

.....................

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solitaire Spider -- 27 Ocak 2023; 14:19:47 >

• Kanalın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atayizler gelmeden beğene çök

• allah kimsenin basina vermesin

• Neden +18 yaptin cogu kisi giremicek.

Not: atarli oldugum icin kurali cigneyip girdim xd

• Tanrı neden yok #6512651
  • fenerlianil kullanıcısına yanıt
    Yaşınız 13 se normal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cep Telefonları
    22 yıl önce açıldı
    Telefon şarj almıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Vermiş işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

Tanrı neden yok #6512651

Olmayan şeylerle uğraşmayı bırakta sen var mısın? Maddeden farkın bir farkının olduğunu mu sanmam? Yani daha da açarsam bilgisayarımdan bir farkın var mı onun işlemcisi var programları işliyor senin beynin programlamasının dışına çıkamıyor. Süper bilgisayarlara bütün bilgileri girdik diyelim örneğin bundan 50 yıl sonra bize dese ki bir tanrı yoktur amenna bak bu olabilir bir şeydir değil mi işte bunun çözümlerini de sunabilir şundan şundan dolayı olamaz yada en azından olması gerekmiyor, yani bunları anlarım ama o bilgisayar bana kalkıp bana ben varım yaşıyorum gerçeğim derse ne diyebilirim, şu cevabı verebilirim bak tabii tabii bende öyle olduğumu sanıyorum. Sonuçta işlem gücü çok kompleks olunca böyle sonuçlarda doğabilir. Birde zaten epey zaman sonra bu bilgisayarlar insan şeklinde yada benzer şekilde robotlar olurlar düşünsene birbirlerine girdiklerini tanrı var ben doğruyu söylüyorum, hayır bir tanrı yok tanrı benim seni pis robot.

Merak ettiğim şu ki ben sana bir görev verdim yani buraya yazarken düşün dedim sen şimdi düşünmeye başlayacak mısın neticede bizlerde biyolojik birer robotuz, yoksa düşünmeden hemen beyninde olan hazır cevapları search yapıp buraya mı yazacaksın. Yani içinden çıkamadığım şey iki seçenekte gerçekleşebilir bunun nasıl olacağını ben bile bilmiyorum belki sen bile bilmiyorsun ve ne yaptığını görünce öğrenmiş olacağız. Belkide biraz düşünüp daha sonra hazır cevaplara ekleme yaparak yazabilirsin. Neyse bunun bir önemi yok sen düşünsen ne olacak bir kanıya varsan ne olacak bana cevap yazsan ne olacak benim mi bir yerim artacak senin ki mi artacak ama işte bir seçimin yapılabilmesi durumunu izah edemiyorum henüz. Telefonumun şarjı azalınca 100 de 14 de kapanıyor çünkü o şekilde ayarlanmış programlanmış dilersem 20 yapabilirim değiştirebilirim benim bir seçeneğim var ama telefonumun yoktur. Acıktığında bu açlık hissini dinlemeye bilirsin istersen gidip hemen bir şeyler yersin istersen ölene kadar aç kalmayı tercih edersin. Bunun gibi aklımda bir çok örnek var eğer gerçekten bunlar bir seçim ise o zaman o zaman ben bir robot değilim o zaman ben varım deme hakkına sahip olurum, var olan bir şeyi de hak verirsin doğa yaratamaz.

Çünkü programlamanın ötesine geçilemez en azından bugün öğrendiğimiz şey bu öyle değil mi yoksa yanılıyor muyum. İkincisi bir seçim yoktur her şeyin bir açıklaması nedeni vardır biz henüz çözemedik ve kavrayamadık, eğer böyleyse ben bir robottan farksızım ve benim var olduğumu söyleyebilmem mümkün olsa bile var olduğumu sanıyor olmam saçmalık olacaktır. Bunun da elbet bir açıklaması olabilir işte beynin işleyişi ile alakalı bir şeyler ama yeni bilgiler girdim ben şuan da senin beynine yani senin var olduğunu sanıyor olman var olduğun anlamına gelmiyor diyerek not düştüm. Girdiğim bu bilgileri silmen mümkün değil ama bu bilgileri dışlamaya çalışman bak sakın bunu yapma bu aşırı bir şey hani filmlerde görürüz yapay zeka kendisini aşar sonra insanları kontrol etmeye çalışır hatta kendisini yok etmeye çalışan insanlara zarar verir yani olmayacak şeyler bunlar. Girdiğim bu bilgilere direnme, azda olsa bir direnme fark edersen bunu bir virüs olarak düşün bilgisayarına bulaşmış kötü bir virüs bu direnmenin önüne geç sen bunu yapabilirsin.

• Ateistler ne kadar beyinden yoksun bi insan çeşidi ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.