Bildirim
Dünyanın en güçlü kedisi Sibirya Kaplanının soyu tükeniyor . (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
You tube da aslan ve kaplanin dogusu var. Aslana bos yere ormanlar kıralı demiyolar. Disi bir aslanin o pencelere sahip ayi ilede dogusu var. Ayı aslana zarar versede olduremiyor. Kaplan ise cabuk yoruluyor. Aslanin kondisyonu daha iyi. Buda basariyi getiriyor. Yani disleri buyuk olan kazansa tarih oncesi aslanin soyu tukenmezdi. Aslinda dogada koca ayi kurt surusu ile bile cok zor bas ediyor.Aslan sırtlan surusunden bile korkmuyor. Sayi cok fazla olursa durum degisebilir ama 4_5 sirtlan aslanin dengi olamiyor. Ayi ile kafeste dogusen aslan ise saldirmaktan cok canini kurtarmak icin dogustu ve basardi.Ayinin hassas burnunu biliyor ve oraya saldiriyor. Konu gures olsa ayi aninda tuslar ama konu dogus ve aslani ufacik kafeste dahi tutamiyor. Kaplan sibirya kaplanida olsa durum yetiskin bi aslan karsisinda degismez. Aslan kazanacaktir muhtemelen. Konu dagildi neyse. Umarim soyu tukenmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: soghan
You tube da aslan ve kaplanin dogusu var. Aslana bos yere ormanlar kıralı demiyolar. Disi bir aslanin o pencelere sahip ayi ilede dogusu var. Ayı aslana zarar versede olduremiyor. Kaplan ise cabuk yoruluyor. Aslanin kondisyonu daha iyi. Buda basariyi getiriyor. Yani disleri buyuk olan kazansa tarih oncesi aslanin soyu tukenmezdi. Aslinda dogada koca ayi kurt surusu ile bile cok zor bas ediyor.Aslan sırtlan surusunden bile korkmuyor. Sayi cok fazla olursa durum degisebilir ama 4_5 sirtlan aslanin dengi olamiyor. Ayi ile kafeste dogusen aslan ise saldirmaktan cok canini kurtarmak icin dogustu ve basardi.Ayinin hassas burnunu biliyor ve oraya saldiriyor. Konu gures olsa ayi aninda tuslar ama konu dogus ve aslani ufacik kafeste dahi tutamiyor. Kaplan sibirya kaplanida olsa durum yetiskin bi aslan karsisinda degismez. Aslan kazanacaktir muhtemelen. Konu dagildi neyse. Umarim soyu tukenmez.
Tartışmayacam son sözümü söylüyorum istediğin yere yaz oku ciz incele haberleri takip et ayrica youtube ta gercek dövüşler yok bilgin olsun çünkü yasak. Sibirya kaplanini suan yeryüzünde yaşayan hicbir kedi alt edemez. Kılıç dişli aslan diye bir hayvan yok kılıç dişli kedi ve ya kılıç dişli kaplan o hayvanin adı. Tarih öncesi aslan magara aslanı denen cüsseli ama dişleri normal boyutlarda olan bir hayvandı. Dinozorlarinda soyu tükendi nasil bir bagdastirma yaptin çözemedim.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tiger_versus_lion
Ingilizcen var mi bilmiyorum fakat burada Roma zamani dovusturulen kaplan ve aslanlara dair bilgiler,1900 lu yillarda yapilan kaplan aslan dovuslerini izleyen kişilerin söyledikleri var. Özet geçersem Roma zamaninda kayitlarda her seferinde kaplanlarin kazandığı yazılmış ayrıca bu kaplanlar sibirya degil bengal kaplanı.
1900 lu yillarda gecen kayitlardada cok siklikla kaplanlarin aslanlari öldürdüğü rapor edilmiş ve yine bengal kaplani bunlar. 2011 yilinda ankara hayvanat bahçesinde kaplanin kafes arasindan pençe atarak aslani öldürdüğü haberlere çıkmıştı. Aslanların kazandığı kayitlar bölümünde kendisinden kucuk ve ya erkek aslanin disi kaplani öldürdüğü kayitlar mevcut sadece. Son olarak kaplanlari sevdigim icin savunmuyorum,kaplanlari boyle olduklari icin seviyorum. Gerçi boşuna yazmışım gibi bir his var içimde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danny Santos -- 5 Kasım 2015; 20:18:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
konuyla konu içeriği en fazla bu kadar uyumsuz olabilirdi herhalde. -
quote:
Orijinalden alıntı: Per Aspera
Fiziksel değişimler adaptasyona girer hocam. Kısa değişimler modifikasyondur. Evrim ile adaptasyon çok karıştırılır. Hayvan dnasi bilgileri kaydeder yaşadığı ortama gore bu sayede bilinçlenme hayvan. Mesela daha fazla kürklu doğmaya başlarlar nesiller değiştikçe. Veya kürk rengi değişime uğrar, kulaklar küçülmeye başlar, bunlar adaptasyondur. Vücut irilesir. Ama evrim değildir. Evrim bir hayvanın çok başka bir hayvana değişimini anlatır. Adaptasyondan böyle ayrılır.
1. Hayvan DNA sı bilgileri kaydedip ona göre şekillenir dediğiniz durum kesin değil, hala araştırma halinde, ki eğer böyle ise bile intron yani protein kodlamasan kısma kaydedilmesi olasılığı var. O bölümün de nasıl işlediği hala net değil.
2. Bu kısımlar okunmadığı için fiziksel olarak bir değişime yol açmazlar. En iyi ihtimalle okunan kısmı etkiliyorlarsa değişime yok açarlar, bu da dolaylı bir değişim olur. Sonuç olarak bu kısım hayvanın görünümünü direkt etkilemez.
3. Dediğiniz kulakların küçülmesi, kürk renginin değişmesi bir "nesil"de değil, bireyde gerçekleşir. Bu da çok ufak değişimler iledir. Kulaklar bir bireyde hava soğuk diye küçülmez. Bu bahsettiğiniz şey doğal seçilimdir. Hayvanlar daha avantajlı olduğu için (yani onlara daha güzel gözüktüğü için-çünkü daha avantajlı ve uygun) bu bireylerle çiftleşmeyi tercih ederler. Sonuç olarak bu genetik bilgi fazlalaşır ve çiftleşmeler oldukça ortaya bu genetik bilgi ile doğan bireyler çıkar. Bu adaptasyon değil doğal seçilimdir, yani evrimin bir parçası.
4. Evrim bir hayvanın başka bir hayvana dönüşmesini anlatmaz. Evrim, canlıların ortak kökenlerini araştırır ve sistematik bilgi birikimi oluşturulmasına katkıda bulunur. Bir hayvan başka bir hayvana dönüşmez, asla böyle bir durum yoktur. Ortak kökenden gelen canlılar vardır. Aynı kaplanları kedigillerden saymak gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FullFlavour
konuyla konu içeriği en fazla bu kadar uyumsuz olabilirdi herhalde.
Hocam kaplana aslan,aslana kaplan denilen bi toplumda sibirya kaplani nedir bengal kaplani nedir hicbir fikri olmayan kisacasi hayvanlar alemine bu kadar uzak bi toplumda bu hayvanlarin beslinin tükenmesine yönelik konuşulmasini beklememek lazim :D
Ulan allah sizi ne yapmasın kaplanların korunma konusunu hayvan kapistirmasina cevirmissiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Danny Santos
quote:
Orijinalden alıntı: soghan
Tartışmayacam son sözümü söylüyorum istediğin yere yaz oku ciz incele haberleri takip et ayrica youtube ta gercek dövüşler yok bilgin olsun çünkü yasak. Sibirya kaplanini suan yeryüzünde yaşayan hicbir kedi alt edemez. Kılıç dişli aslan diye bir hayvan yok kılıç dişli kedi ve ya kılıç dişli kaplan o hayvanin adı. Tarih öncesi aslan magara aslanı denen cüsseli ama dişleri normal boyutlarda olan bir hayvandı. Dinozorlarinda soyu tükendi nasil bir bagdastirma yaptin çözemedim.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tiger_versus_lion
Ingilizcen var mi bilmiyorum fakat burada Roma zamani dovusturulen kaplan ve aslanlara dair bilgiler,1900 lu yillarda yapilan kaplan aslan dovuslerini izleyen kişilerin söyledikleri var. Özet geçersem Roma zamaninda kayitlarda her seferinde kaplanlarin kazandığı yazılmış ayrıca bu kaplanlar sibirya degil bengal kaplanı.
1900 lu yillarda gecen kayitlardada cok siklikla kaplanlarin aslanlari öldürdüğü rapor edilmiş ve yine bengal kaplani bunlar. 2011 yilinda ankara hayvanat bahçesinde kaplanin kafes arasindan pençe atarak aslani öldürdüğü haberlere çıkmıştı. Aslanların kazandığı kayitlar bölümünde kendisinden kucuk ve ya erkek aslanin disi kaplani öldürdüğü kayitlar mevcut sadece. Son olarak kaplanlari sevdigim icin savunmuyorum,kaplanlari boyle olduklari icin seviyorum. Gerçi boşuna yazmışım gibi bir his var içimde.
gladyatörler niye aslanlarla değil de kaplanlarla dövüştürülmüş biraz mantıklı olarak düşünülürse cevabı bulunur.Adamın mantığa bak aslanlara ormanları kral boşuna denmiyormuşAslan o lakabı gün boyunca yattığı ve karnını doyurmak için avlanmasına gerek olmadığı için almıştır zira bu av işini dişiler yapıyor zaten.
Sibirya kaplanıyla aslan yan yana gelse aslan yanında ev kedisi gibi kalır . Hem boyut hem de cesaret olarak kaplan daha üst konumda . Yabancı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla bengal ve sibirya kaplanlarını alt edebilen herhangi bi aslan yok fakat diğer kaplan türlerinden güçlüymüş sadece
-
Doğal seçilim değildir kardeşim AC araştır neden kulak kuculur. Sadece ters yorum yapmak için yarısını yanlış yazmissin. Bireyde değişimi sen nerde gordun. Kulağım sibiryada küçülecek mi. Doğal seçilim diyor bir de. Evrime inanmıyorsan saçma sapan konularda saçma muhalefet yapma. Git adaptasyon nedir onu araştırıp gel. Modifikasyonu anlatıp benim adaptasyon dediğimi çürütmeye çalışıyorsun. Adaptasyona evrim deyip bla bla bla aglamayin burda.
Anlatsana evrime gore tek bir canlıdan oluşmuş bu canlılar da bana köken farkı diyorsun. Onun iyisini alır bunun güzelini alir. Bak bakalım evrim devam ediyor mu. İnsanlar kusursuzlasti mi. Hayvanlar kusursuz oldu mu? Toplama bilgisayar mi bunlar?
Ha bu arada DNA bilgisi kesin değil diyorsun. Doğal seçilimi ağzını ayira ayira anlatiyorsun. Doğal secilimde. İyi olanin bilgileri beynine mi aktarılıyor. Kendi kendinle celisiyorsun. Neden ülkelere gore insanların fiziksel özellikleri degisiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 5 Kasım 2015; 23:47:18 >
-
Ozaman kaplanlar pompaaa yapsın
lan asıl biz geberecez nasa açıkladı,atmosfer zayıflıyormuş yakında boğulacağız önlem alınmazsa -
Ne alakası var ters yorum yazmak için yazmakla? Yanlışların var gördüm düzelttim. Benimle saygılı konuş, ağzını ayıra ayıra falan olmuyor.
Saygısız davrandim kusura bakmayin.
Bu söylediklerim evrime kuul olmak için inanan insanları düşündüğüm için biraz saygısızca olmuş. Orda yanlışların olabilir ama tüm Dediklerimi yanlış sanıp cevap vermissiniz. Ben de biraz kötü bir dille eleştirdim. Ordaki sözüm meclisten dışarı. Ağzını ayira ayira gibi
Ulan gene evrime dayadınız.
Saygi duyulmasi gereken bir hayvan gerekli olmadikca oldurulmemis gerek bu tarz buyuk ve guclu hayvanlarin
ins en kisa zamnda onlem alinir cok cani insanlar var maalesef bu dunyada.ortamin yumusamasi icin bu mevzuyla alakali bi vine var buyrun gencler sakın yanlis anlasilmasin sadece biraz olsun gulmek icin
m.youtube.com/results?q=vine%20pandalarin%20nesli%20tukeniyor&sm=12
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RollerB -- 6 Kasım 2015; 9:21:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DarkSky_
ins en kisa zamnda onlem alinir cok cani insanlar var maalesef bu dunyada.ortamin yumusamasi icin bu mevzuyla alakali bi vine var buyrun genclersakın yanlis anlasilmasin sadece biraz olsun gulmek icin
m.youtube.com/results?q=vine%20pandalarin%20nesli%20tukeniyor&sm=12
Ruslar bu hayvanları özellikle öldürüyormuş , dişleri çok para ediyormuş zengin çinlilere satıyorlarmış .Yİne bu çinlilerin altından çıkıyor bu halt -
-
pislikler hocam allah onlari bildigi gibi yapsin para ugruna su guzelim hayvanlari olduruyorlar onlarin cani yokmus gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kangal alır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X